Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2011

Kenangan 2011...

Apa yang best pada tahun 2011 dalam kehidupan saya ??
Kalau nak diceritakan apakah moment yang paling best yang berlaku pada saya sepanjang tahun 2011??memang banyak. Tapi kalau nak dikira yang paling best tue memang ada..jom sya nak kongsi dengan u`olls semua..

Yang paling best dan paling happening ialah saya telah berjaya MEMBUKA sebuah butik pengantin. Hasil titik penuh saya sendiri. Klu dulu sekadar buat online tapi sekarang dah ada butik sendiri. alhamdulillah. dah hampir 3 Tahun beroperasi di arena pengantin nie. Butik saya nie , memang banyak yang dah kenali terutamakanya melalui Online...sebab sekarang nie online lebih untung daripada biasa. Sebab sekarang zaman dah canggih semua ada dihujung jari jer..kan senang..
gambar yang diambil semasa launching kedai pada Jan 2011


Inilah anugerah yang paling bermakna yang pernah saya dapat...Kalau dulu impian saya memang nak buakak bridal house. dan kini impian saya dah tercapai....Sangat bangga dengan diri sendiri..terima kasih buat sem…

Majlis Perkahwinan GE & Effa

Last weekend merupakan sesi memakan nasi kenduri untuk seorang lagi anak menakan saya yang melangsungkan majlis perkahwinan nya bersama pasangan pilihannya sendiri.
Jom kita tengok sekitar majlis persandingan mereka . Kali nie pelaminnya dibuat oleh sebuah butik pengantin yang agak popular jugak kat Penang nie. Hafiz...tak pasti nama kedai dia apa.  Nampak exclusive juga dan ramai yang memuji pelamin yang dia hasilkan. ada sentuhan tersendiri. 


Untuk busana pulak, semestinya dari saya ler....biasalah anak buah nak kawin ambil dari makcik nyer ler....design datang daripada idea si pengantin itu sendiri. dan kombinasi idea dari saya juga maka hasilnya cukup comel. Ala-ala dress pricess gitu...

 ini pulak family pihak lelaki..Yang kawin nie anak sulung ....so menantu pun sulung ler...hehehhe...happy family...



dalam dok melayan suasana majlis perkahwinan nie..sempat lagi nak buat aksi-aksi yang kurang menyenangkan,,,jom layan sat...








Apapun...nanti tunggu pulak cerita disebalik majlis per…

Nescafe.....GoodBye......

SELAMAT TINGGAL......NESCAFE!!!!! 
wah....nampak macam serious kan????Tapi memang serious..buat masa sekarang saya terpaksa meninggalkan minuman kegemaran saya iaitu En.Nescafe  selama mana yang saya mampu untuk meninggalkan dia....sedih juga tapi demi kesihatan dalaman dan luaran saya terpaksa berpantang...okay :)
Kenapa saya berbuat demikian?? sebabnya ia membawa masalah pada diri sendiri.....akibat kerap minum kafien setiap hari...ia membuatkan saya mengalami kencing tak lawas....hahahhahaha lawakkan...tapi itu sebenarnya memang terjadi...sebab itu saya telah berhenti buat seketika... Bila budak opis dok bancuh nescafe...aku terpaksa tolak sedangkan depa semua tahu yang aku nie memang HANTU NESCAFE...


Tapi banyak orang cakap minum kafein nie memang banyak keburukan...klu nak diceritakan tue memang la banyak...So merujuk pada MR.GOOGLE...jom anda dan saya baca dalam artikel yang saya cari dari web ini...KEBURUKAN NESCAFE
Jom kita share bersama-sama...selama mana anda nak minum berga…

ZYKO Hilang???

KEMANA ZYKO PERGI??

Aduhhhh....kemana perginya ZYKO....aduh...nak mengeluh jap panjang sikit...zikooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo........baru ja 3 hari aku tak balik umah dia dah membawa diri...waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
sedihnya....................mana dia pie...kenapa dia tak balik??risau sangat.....tak tahu kenapa dia tak balik.... dah pusing cari 1 kampung tapi still tak jumpa dia..tak dengar pun loceng dia..
ziko balikla....



rindu ziko masa dia teman aku dalam kedai.....rindu nak tidok denga dia....rindu nak main bulu badan dia....ziko....baliklah....hopefully tak jadi apa-apa kat dia....

Kesihatan : Kencing Tak lawas

Salam semua orang orang yang saya sangat kasihi sekalian alam...hehehhehe.....terutama yang rajin nak membelek dan nak membaca blog saya yang semakin hari semakin ramai FOLLOWER saya... TERIMA KASIH YER U`OLLSSSSS
Okaylah kali nie nak berkongsi 1 kisah atau topik baru dalam blog saya iaitu topik KESIHATAN..dalam topik ini saya akan berkongsi masalah kesihatan....petua dan sebagainya untuk anda semua tahu dan ambil tahu dan perlu tahu....

 Kali nie nak berkisah tentnang 1 penyakit yang mungkin ada di kalangan kaum wanita ataupun kaum lelaki yang mengalami masalah Kencing Tak Lawas.Memang nampak benda nie biasa ja tapi kalau mereka yang ada pernah terasa benda nie..memang sangat perik...Meh saya kongsi cerita ini....Sebab ia kerap melanda saya..


PENGALAMAN SAYA
Memang sangat sakit sebab kita rasa sangat tak selesa....Kencing non stop....bukan keluar banyak pun.. skit skit jer...tapi sakit yang teramat sangat....Hampir 2 minggu...kejap okay kejap tidak...kekadang tue berjam duduk dalam t…

Header Blog Baru

Morning alllll.... Ninjia saya dah mula feeling-feeling kawin dah..... Header blog ala-ala kawin....comey la kan....
Dah mula rasa excited nak kawin dah nie.....Tahun 2012 dah nak sampai..So ada lagi 9 Bulan lagi...so nak kena prepare sikit demi sedikit.....

walaupun tak la secantik orang yang pandai buat poster atau header pakai software yang meletops...saya nie pakai PHOTOSCAPE jer....
keles okay...
BRIDE TO BE......
SOON.........

Bride To Be, Sue

Saya Dulu dan sekarang...

Perubahan saiz SURIANIE SAMSUDIN dari tahun 2007- 2011...woo sangat berubah....nak gelak pun ada jugak.....kurus ker???tapi apa pulak akan jadi apa tahun 2012??tinggal lagi 26 hari jer lagi.....
hehehehhehehe....layan jer.....tapi janganla terkejut sebab dulu saya sangat seorang kurus....tapi alhamdulillah lepas jer bertunang pada tahun 2010....terus meletop...gemukkksss okay.... tapi sihat....

2007

2008

2009

2010
2011

dan apakah yang akan jadi kepada perubahan berfesyen saya..hahahah....tak tahu pulak apa style yang akan dibuat....

Duit bikin susah atau senang???

Duittttttttttttttttttttttttt.....
bila cakap ja pasai duit nie...boleh bagi orang tension ooo......kalau orang tue kaya raya takpa..tak ada masalah..tapi klu orang tue banyak duit....nak apa semua dapat.....So tak payah la cakap banyak!!!! Just ingat jer kedudukan kewangan anda macam mana..
Tension bila kes duit ini melibatkan persekitaran sekeliling kita...bila kita senang orang semua mai duduk dekat.....tapi bila kita tak dak duit ninjia....semua dok mai mengutuk dan lari semua tak mau kawan...apa kes????


Bukan kisah nak ambil tau ka tak..tapi tak payahlah sampai nak menyampaikan kat orang yang kita nie tak bayar tue bayar nie...Then dari situ habih semua orang tau kedudukan duit kita.Apa kes??? patut ka buat macam tue??
Kedudukan duit tue HAK peribadi orang.So tak perlulah kita nak habak kat orang lain yang SAYA TAK BAYAR DUIT INSURAN!!!! Anda tahu kenapa saya tak dapat byr?? Anda tahu kenapa saya tak ada duit nak bayar?? Anda tahu kenapa??
Kalau tak tahu..plz la tanya dulu okay...…

Yasmin Hanie...Kawin sangat simple tapi kelesssss

Melihat keserian wajah artis yang baru jugak melangsungkan majlis perkahwinannya pada awal december kalau tak silap..Tak lain tak bukan..its YASMIN HANIE....Wachaaaaa
Ha..keles kaka hanie nie....berseri kot tengok dia....masa dia nikah pun simple n nampak kelass okay...im note very sure busana itu milik siapa perekanya..Tapi sangat the sopan dan sangat the pengantin okay...
Jom kita tengok...Majlis perkahwinannya pulak di buat di DUTCHESS PLACE...erm letop....kalau kat penang lebih kurang macam PUSPANITA HOME LER..hehehhee.. JOmlah kita belek sikit pic kawin dier.... Sumber gambar nie diambil dari Mr.Google okay....bukan akak pie snap sendiri....
Terus feeling  nak kawin cepat.....

Bunga tanga pun sangat simple...

Ini pula busana sanding..all in white jugak...tapi pengantin lelaki kureng mengancam sikit la...nampak sampin dia macam tak kejap ler...


btw..congras kak hanie..walaupun saya nie bukan kenai sangat dengan u`olls.sekadar melihat jer..tapi saya sangat suka baju nikah anda....suwwiiitt…

Kawin Rm 15 Juta????

Siapakah perempuan ini..????Syella?? Artis mana nie???popular kah dia???
Perghhh kawin macam gila......meletop.....RM15 JUTA OKAY.....tapi kenapakah suaminya ridak bersanding bersama??? nampak yang si Syella nie jer yang berangan bersanding sorang diri...tapi dia nie memang berani gilez....tengok sendirilah baju kawin dia...
ninjiaaaaaaaaaaaaa




Saya seorang Artis???

ello semua.....hari ini masih lagi kita berkisah pasal persiapan perkahwinan saya yang bakal berlansung 9 bulan daripada sekarang...Bukan lama pun....sat jer tue....singkat masa tue....walaupun nampak jauh....
Actually kali nie sya nak kongsi cerita dnegan u`olls semua KELEBIHAN yang ada pada diri saya...Bukan nak membanggkan diri.tapi nak berkongsi cerita dengan u`olls semua...
Mungkin ada yang dah tahu..dan mungkin ada yang tidak tahu lagi bahawa saya ini adalah seorang HENNA ARTIST..hehehhehe.....dah hampir 8 tahun kot saya menceburkan diri dalam melukis henna ini... Boleh katakan hampir seluruh Penang juga saya buat....sebab dulu memang saya sangat aktif dengan aktiviti membuat henna..
MASYUK?? alhamdulillah...memang agak masyuk jugaklah..tapi itupun dalam musim kenduri jer..KLu hari biasa memang susah sikit nak mencari makan...Nak harapkan customer yang biasa-biasa jer... Tapi okaylah....
IDEA & KREATIVITI? Mana saya dapat idea ini??biasalah...learn from u-yube., tengok gambar n bela…