Skip to main content

Pregnancy Pillow For Mummy


Pregnancy Pillow

Mungkin kebanyakan ibu mengandung di Malaysia ini tidak berapa kenal dengan salah satu produk baragan kehamilan yang dipanggil " Pregnancy Pillow" atau "Maternity Pillow".Kalau ada pown mungkin segelintir yang tahu tentang fungsi dan juga kelebihan bantal ini.

Masa diawal kehamilan SS iaitu pada minggu ke 9, SS memang mengalami masalah tidur yang cukup susah. Habis 1 katil penuh keliling SS. Sampaikan nak peluk suami SS pon tak dapat sebab banyak sangat bantal...di kepala, di belakang, bahagian depan, kaki, celah kangkang SS. Sampaikan suami SS pown rasa kesian tengok bila SS nak tidur...pusing sana sini duduk tak selesa...alahai memang time tue suatu pengalamana yang memang SS tak boleh lupa.

Sampaikan 1 hari SS teringat cerita lakonan JLO tapi lupa tajuk movie tue. Kisahnya dia ambil sperma lelaki lain dan masukkan dalam rahim dia untuk preggy. So masa dia time preggy tue dia ada gunakan 1 bantal..So SS pown search tanya pada MR.Google..akhirnya dapat jugak...alhamdulillah....Dan memang kalau diikutkan harga di pasaran memang sangat mahai RM350++. So SS try mencari dalam internet. Pernah jugak SS cari di Shopping Mall. Ada..di Mother Care tapi harga dia memang sangat termahal....RM359 kalau tak silap ler...

Bila SS ceritakan keinginan SS nak dapatkan bantal tue, En.Suami agak terkejut sebab harganya yang sangat mahal....So dia tak benarkan katanya rugikan duit sedangkan duit tue boleh digunakan untuk benda lain. Time tue memang SS sangat sedih sebab suami SS tak memahami situasi SS.So SS usahakan sampailah SS dapat 1 link dalam facebook yang seorang akak nie ada jualkan pregnancy pillow nie.Bertanya dan bertanya, pilih dan dipilih..alhamdulillah rezeki anak...SS dapat harga yang cukup murah...memang sangat berbaloi..Cuma material tue memang tak sama dengan yang sebetulnya..

So selepas pembayaran dibuat, dan tunggu hampir seminggu, akhirnya sampai juga bantal tue kat SS, malam tue dapat tidur dengan bantal baru..memang terasa sangat selesa sebab dia cover my whole body.memang sangat teruja...Sampaikan suami SS cakap.

" Nampak gayanya start malam nie tak ada orang nak peluk saya ler"

Hehehehhehe.....sedih pulak kan...tapi alhamdulillah sekarang nie suami SS cukup memahami bila time SS nak tidur atau menonton TV. bila dia tengok SS duduk atau baring dengan bantal biasa, dia tolong ambilkan bantal kesayangan SS...memang happy sangat...sekarang nie pown bila SS tak selesa SS cari jer bantal tue...rehat kan diri....

Inilah bantal yang SS order...cuma warna dia is peach + Pink...Gambar nie SS grap dari owner Fb..sebab SS tak sempat nak snap gambar pillow SS sendiri....

So kepada yang berminat boleh layari Webpage nie : Pregnancy Pillow 


p/s :
Description :
The Total Body Pregnancy Pillow is uniquely designed to follow the natural contour and shape of your body from head to toe. Perfect for sleeping, relaxing and even nursing baby. One pillow that takes the place of five. Multi-positional so you get a pefect night's sleep. Enjoy cuddle me comfort without the extra body heat . Removable, washable cover. Measures L 140cm x W 65cm x D 16cm.
The pregnancy pillows cannot be returned or exchanged because of health and sanitary reasons even if the product has not been opened.




With Luv,
~Sue~


Comments

  1. serious beli...sangat selesa...sebab dia support kita seluruh badan...start dari kaki sampai kepala dan bahagian belakang badan....

    Beli ler..nanti dah ada baby pown still boleh pakai sebab selesa untuk time breast feeding :)

    ReplyDelete
  2. lynn : tak pa masuk dalam fb type jer maternity pillow dah dapat dah info semua....

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil

Assalammualaikukumk semua..



Alhamdulillah minggu nie SS dah pown masuk ke minggu 24 kehamilan. Cepat sungguh masa berjalan. Tapi setiap minggu kehamilan nie, macam macam yang SS alami. MAcam sekarang nie bila masuk je  minggu 24 nie. SS kerap pening dan tak lalu makan, bayangkan 1 hari SS makan nasi 1 kali jer. Kalau dulu SS makan 3 kali atau lebih sebab lapar.

Bila SS tanya akan misi masa buat check up...Depa pown tak pasti sebab setiap orang lain-lain ragam. Tapi memang rasa pelik skitlah.Tambahan bila bangun dari tidur.Memang sakit yang teramat sangat. Pernah sampai 1 pagi tue SS nak bangun nasib suami SS pegang. Kalau tak memang SS dah jatuh kot. 

Dalam usia SS hamil 24 minggu nie pown ,SS dah kerap merasa Baby keraskan badan.kekadang tue sakit dibuatnya....Dan kekadang tertanya kenapa boleh jadi macam nie ???apa yang baby tengah buat sampai cekang perut SS... So SS pown mencari dalam internet dan akhirnya dapat juga info.


Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil??


Berikut antara sebab-sebab…

Tanda - Tanda Nak Bersalin Dah

Sudahkah anda bersedia nak bersalin???
Itulah persoalan yang setiap hari bermain dalam kepala otak SS. Dah bersedia ker SS nak melahirkan anak??? Dah tahu ker tanda-tanda awal nak bersalin?? kekadang tue bila Ss rasa tak sedap perut, rasa memulas,perut rasa kejang terus SS akan fikir  " Eh aku nak bersalin dah ker?"...

Tapi bila  check tak ada tanda-tanda pown. So mungkin tue Brixton Hiks jer...Tapi tiap kali rasa sakit macam tue memang terasa sangat menakutkan sebab memang sakit tue tak terkata. Tapi apapun SS kena sentiasa beready untuk menhadapi situasi ini..

Sekarang SS dah pown 8 bulan ( 32 minggu ) nk masuk 33 minggu jer...Buat masa sekarang jika baby lahir dia dikategorikan sebagai baby Pra-matang...tapi jika dia lahir pada usia 36 minggu insyaallah dia berada dalam situasi bayi yang normal. Tapi SS selalu cakap dengan baby kalau dia nak keluar suruh keluar lepas usia 36 minggu means awal bulan 7 nanti.....hehehehhe..Hopefully insyaallah..mudahan baby dengar cakap ibu…

Senarai Dewan Di Pulau Pinang

Buat semua B2B di Penang yang sedang mencari lokasi untuk mengadakan majlis perkahwinan anda...Jom saya sedia membantu memberikan senarai beberapa lokasi dewan yang boleh anda buat pilihan. Ini adalah a few senarai yang memang agak POPULAR. 
AREA BAYAN BARU / BAYAN LEPAS
Tabung Haji, Bayan Lepas,Pulau PinangSetia Pearl IslandPan Mutiara
AREA SUNGAI DUA / GELUGOR Dewan Merin,Batu Uban ( berdekatan Nurul Ikan Bakar )Dewan Polis Sg,Dua ( Di belakang Tapak Pesta )Dewan Jubli Perak, Sg Dua ( bersebelahan tapak pesta )Tapak Pesta Open Air ( Dalam tapak pesta )Tapak Pesta Closed Hall  ( Dalam tapak pesta )Recsam Dewan Terbuka Kompleks Belia Dan Sukan Anjung Budi,USM ( Dalam kawasan USM )Dewan Taman SardonDewan Pasar Bayan BaruSunshine Square Ballroom
AREA TOWN Kompleks Masyarakat Penyayang ( bersebelahan dengan rumah Gabenor Penang )Dewan Sri Pinang ( Di Padang Kota)Puspanita Home ( di kawasan sekolah FREE SCHOOL )Dewan Petani Road ( Sungai Pinang )Chinese Town Ballroom ( berdekatan di Little Ind…