Skip to main content

Suplimen Shaklee Yang Saya Cuba




Assalammualaikum semua...

Mesti uolls rasa teruja yer bila tengok gambar supliment shaklee yang begitu gah terpanpang dalam entry kali nie..Ninjia model cantik molek kot..hehehhehe...
Okaylah hari nie SS bukan nak cerita tentang photo awek cun kat belakang tu..Tapi SS nak kongsikan supliment yang SS ambil sepanjang SS kenal dengan shaklee...

SS akan kongsikan kenapa SS ambil supliment tu dan apa kebaikan dier secara ringkas dan padat!!!


*****************************************************************************

ESP  ( SoY Protein Isolate Powder ) : RM150.00

Kenapa  : SS pilih ESP untuk 1st product ialah SS nak tambahkan susu badan masa preggy 7 bulan. Takut susu badan tak ada, so SS pilih ESP as a basic supliment.

Hasilnya : Selepas minum ESP, rasa kulit dah tak kering, lebih bertenaga, rambut makin lebat, susu memang superb banyak gilezz, tempat bekas SS accident sebelum kawin dah ok. parut dibadan berkurang.

*****************************************************************************

Alfalfa Complex : L ( RM97.50 ) / S ( RM53.50 )

Kenapa  : Alfalfa juga SS amalkan masa lepas bersalin. Nak tambah susu dan juga betulkan urat saraf lepas bersalin.

Hasilnya : Memang lepas mkn alfalfa nie badan kurang angin uolls...susu pun banyak malah ia bantu untuk mengawal selera makan.


*****************************************************************************

Zinc Complex : RM 33.75

Kenapa : Lepas bersalin, luka jahitan SS mengalami nanah yang sangat teruk dan sangat busuk. 

Hasilnya: Lepas makan selama hampir 2 minggu, terus luka jahitan dah baik dan tak ada nanah lagi. rambut kurang gugur.

*****************************************************************************

Ostematrix :  RM 61.00

Kenapa : Rasa lenguh badan semasa menyusu

Hasilnya : Lepas makan 4 biji sehari, memang rasa lenguh badan tu berkurang...malah susu pun mkin banyak...seronok makan ostematrix nie

*****************************************************************************

Nutriferon Shaklee : RM 181.25

Kenapa : Nak cuba untuk kuatkan sistem imun badan

Hasilnya : Alhamdulillah memang rasa susah nak demam, nak selsema, event zakwan pun sama..memang bagus sungguh nutriferon nie...

*****************************************************************************

Cinch Tea : RM 131.00

Kenapa : Nak rasa boost energy yang ada pada Cinch Tea

Hasilnya:  ini suami SS yang minum sebab dia cakap, cepat letih dan tak bertenaga, so tiap kali kami nak p pasnag pelamin minum segelas cinch tea memang rasa boost energy on the dot beb!!!1 best gila...berpeluh sakan...

*****************************************************************************
PERFORMANCE DRINKS : RM 82.50

Kenapa : Rasa cepat dahaga 

Hasilnya : Mmang rasa kurang dahaga sebab P.Drinks bantu untuk kekalkan bendalir dalam badan. Malah kurang rasa lemau badan...tenaga pun bertambah.

*****************************************************************************
Omegaguard : RM 136

Kenapa : SS beli omegaguard nie sebab nak tahu khasiat lepas makan, masa beli nie waktu promo memang harga murah sikit daripada biasa. SS makan omegaguard sebab SS nie seorang yang pelupa, Then untuk suami, sebab nak jaga kolestrol, jantung dan bakar lemak.

Hasilnya : memang terbukti berkesan , memori SS okaylah daripada biasa, then badan rasa kurang lenguh.best makan nie.

*****************************************************************************

Lecithin  : RM 52.50

Kenapa : nak kurus lepas bersalin

Hasil : Lepas makan, esok memang akan membuang keluar segala lemak lemak bersama najis.. ( SS tengok sendiri sebab sedang buat experiment )...berat pun memang turun. Tapi SS tak makan banyak sebab Zakwan cirit...so stop dan suami yang sambung makan. Memang terbaik :)

****************************************************************************
Vitalea : RM 88.75

Kenapa : Multivitamin dan menjaga HB ketika hamil

Hasil : Untuk HB Ss memang tak sempat check up then dah misscarrage. Tapi tenaga semasa hamil 2nd bby memang rasa lain. Sebab itu ibu ibu yang hamil kalau rasa tak ada tenaga, amalkan 2 biji vitalea sehari. Memang rasa kuat.

*****************************************************************************

PepperMint Ginger Plus : RM 45.00
Chewamble Vita C Plus : RM 37.50

Kenapa : Masa 2nd SS alami masalah morning sickness yang cukup teruk. loya memanjang. 

Hasil : lepas makan baru 1 hari, pagi tue dah rasa kurang pening, rasa mual pun berkurang, bila rasa nak muntah, cepat cepat SS telah 1 biji Chew vita c...gantikan sebagai asam..Terbaik!!!

*****************************************************************************

Vitamin C  : RM 92.50
B Complex : RM 53.75

Kenapa :  Beli 2 supliment nie lepas SS confirm pregnant 2nd baby

Hasil : 1st lepas makan vita c, kulit dalam masa 1 minggu nampak lain sangat. sampai ramai orang tegur. Then makan b complex rasa stress berkurang dan rasa sakit kepala pun dah tak sakit. 

*****************************************************************************

Mealshake  : RM 113.75

Kenapa : Nak tambah selera makan, sebab badan kurus teruk

Hasil : memang selera terbuka uollsss...meh cuba


*****************************************************************************

Inilah sedikit testimonial yang SS nak share dengan uolls semua. Bukan nak memain tau. tapi inilah hasilnya. inilah testimonial yang ss rasa dan alami sendiri semua supliment yang SS makan dan suami makan. Sejak SS tau yang shaklee adalah supliement terbaik. SS cuba dan alhamdulillah memang terasa hidup cukup bertenaga dan sihat dan ceria selalu...Aminnn

Jika uolls kira semua total supliment nie RM1312.75 untuk harga retails. bayangkan kalau uolls join ahli memang harga lebih murah dan save bajet uolls...dalam masa 1 tahun SS spend hampir RM1000 untuk membeli supliment kesihatan ini. Tapi setiap supliment nie bertahan hampir 2 bulan...so uolls save la sikit...Kalau join ahli lagi save...


Love,
Madam Surianie

Comments

Popular posts from this blog

Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil

Assalammualaikukumk semua..



Alhamdulillah minggu nie SS dah pown masuk ke minggu 24 kehamilan. Cepat sungguh masa berjalan. Tapi setiap minggu kehamilan nie, macam macam yang SS alami. MAcam sekarang nie bila masuk je  minggu 24 nie. SS kerap pening dan tak lalu makan, bayangkan 1 hari SS makan nasi 1 kali jer. Kalau dulu SS makan 3 kali atau lebih sebab lapar.

Bila SS tanya akan misi masa buat check up...Depa pown tak pasti sebab setiap orang lain-lain ragam. Tapi memang rasa pelik skitlah.Tambahan bila bangun dari tidur.Memang sakit yang teramat sangat. Pernah sampai 1 pagi tue SS nak bangun nasib suami SS pegang. Kalau tak memang SS dah jatuh kot. 

Dalam usia SS hamil 24 minggu nie pown ,SS dah kerap merasa Baby keraskan badan.kekadang tue sakit dibuatnya....Dan kekadang tertanya kenapa boleh jadi macam nie ???apa yang baby tengah buat sampai cekang perut SS... So SS pown mencari dalam internet dan akhirnya dapat juga info.


Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil??


Berikut antara sebab-sebab…

Tanda - Tanda Nak Bersalin Dah

Sudahkah anda bersedia nak bersalin???
Itulah persoalan yang setiap hari bermain dalam kepala otak SS. Dah bersedia ker SS nak melahirkan anak??? Dah tahu ker tanda-tanda awal nak bersalin?? kekadang tue bila Ss rasa tak sedap perut, rasa memulas,perut rasa kejang terus SS akan fikir  " Eh aku nak bersalin dah ker?"...

Tapi bila  check tak ada tanda-tanda pown. So mungkin tue Brixton Hiks jer...Tapi tiap kali rasa sakit macam tue memang terasa sangat menakutkan sebab memang sakit tue tak terkata. Tapi apapun SS kena sentiasa beready untuk menhadapi situasi ini..

Sekarang SS dah pown 8 bulan ( 32 minggu ) nk masuk 33 minggu jer...Buat masa sekarang jika baby lahir dia dikategorikan sebagai baby Pra-matang...tapi jika dia lahir pada usia 36 minggu insyaallah dia berada dalam situasi bayi yang normal. Tapi SS selalu cakap dengan baby kalau dia nak keluar suruh keluar lepas usia 36 minggu means awal bulan 7 nanti.....hehehehhe..Hopefully insyaallah..mudahan baby dengar cakap ibu…

Senarai Dewan Di Pulau Pinang

Buat semua B2B di Penang yang sedang mencari lokasi untuk mengadakan majlis perkahwinan anda...Jom saya sedia membantu memberikan senarai beberapa lokasi dewan yang boleh anda buat pilihan. Ini adalah a few senarai yang memang agak POPULAR. 
AREA BAYAN BARU / BAYAN LEPAS
Tabung Haji, Bayan Lepas,Pulau PinangSetia Pearl IslandPan Mutiara
AREA SUNGAI DUA / GELUGOR Dewan Merin,Batu Uban ( berdekatan Nurul Ikan Bakar )Dewan Polis Sg,Dua ( Di belakang Tapak Pesta )Dewan Jubli Perak, Sg Dua ( bersebelahan tapak pesta )Tapak Pesta Open Air ( Dalam tapak pesta )Tapak Pesta Closed Hall  ( Dalam tapak pesta )Recsam Dewan Terbuka Kompleks Belia Dan Sukan Anjung Budi,USM ( Dalam kawasan USM )Dewan Taman SardonDewan Pasar Bayan BaruSunshine Square Ballroom
AREA TOWN Kompleks Masyarakat Penyayang ( bersebelahan dengan rumah Gabenor Penang )Dewan Sri Pinang ( Di Padang Kota)Puspanita Home ( di kawasan sekolah FREE SCHOOL )Dewan Petani Road ( Sungai Pinang )Chinese Town Ballroom ( berdekatan di Little Ind…