Skip to main content

Shaklee Selamat,Berkesan & Amat menjimatkan


Assalammualaikum & Salam pembaca belog saya yang dah lama berasap!!!

Terima kasih tau sebab sudi baca blog saya...harpa harap ampa tak bosan nak baca blog saya nie. okaylah hari nie sya nak share pasal product makanan tambahan yang semakin banyak gila dalam pasaran nie. sampai kekadang tu kita sendiri pening tak tau nak pilih yang mana...

Tapi ingat..sebelum anda nak beli supliment tu, kena tahu banyak faktor tau....
 Sebagai contoh:
  • sijil halal
  • kelulusan KKM
  • keberkesanan
  • selamat tanpa bahan terlarang 
  • harga berpatutan
  • ketahanan
  • dll
Hari ini saya ingin memberi info lengkap untuk satu produk Shaklee (sebagai contoh). Saya memilih SR Vita-C Plus iaitu vitamin C Shaklee yang sangat popular dan laris. 




Ini ialah rupa bentuk sebenar SR Vita-C Plus. Saya menunjukkan juga contoh tablet yang sebenar. 


SIJIL HALAL

Ini merupakan sijil halal produk Shaklee yang dipasarkan di Malaysia. Sijil ini telah dikeluarkan oleh Islamic Services of America (I.S.A) telah ditubuhkan di Cedar Rapids, Iowa pada tahun 1975. ISA telah menyediakan Pensijilan Halal dan pengawasan terhadap permintaan pengguna dan kemudahan pengeluaran di seluruh dunia. ISA menawarkan pengawasan pemprosesan makanan Halal. Tanda niaga halal ISA adalah antara yang paling diiktiraf di seluruh dunia.




KELULUSAN KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA



KEBERKESANAN

Dalam memilih produk makanan tambahan yang ingin diamalkan, sudah pasti kita mencari produk yang bermanfaat untuk kesihatan dalam masa pendek dan panjang. 

Sebagai admin website VitaminSuci, saya suka mengumpul koleksi feedback pengguna produk untuk dikongsi bersama. Klik SINI untuk testimoni pengguna SR Vita-C Plus.

SELAMAT





HARGA DAN TEMPOH KETAHANAN PRODUK

Ada yang telefon atau WhatsApp saya beritahu tak pernah guna Shaklee sebab orang cakap mahal. Bila saya beritahu harga sebenar produk Shaklee, terus mereka buat pesanan. Kenapa?sebab harga dia memang berbaloi...Mereka yang cakap mahal tu sebab mereka tak tahu harga sebenarnya..So lepas diberitahu baru orang cakap murah...


CONTOH :
Bayangkan harga SR Vita-C Plus ini ialah RM92.50. Mahal kan? Dekat RM100 juga tu. Tapi dalam sebotol ada 180 tablet.

RM92.50 / 180 biji  = 0.513sen sahaja. 
Kalau bundarkan jadi 51 sen. 
Sehari 51 sen untuk kegunaan 180 hari atau lebih mudahnya 6 bulan!

51sen masih mahal? Kalau kat kedai boleh dapat (eerrr..lama fikir barang apa harga 50sen sekarang. Hehe). OK katakan 51sen dapat aiskrim. Hurmm... OK~




APA MANFAAT 51 SEN SEHARI?
  • Berkesan mencerahkan kulit wajah dan badan secara sekata, licin, gebu, berseri
  • Mengekalkan kelembapan kulit, menghilangkan bintik hitam, memudarkan jeragat danlingkaran gelap di bawah mata
  • Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mendapatkan gusi yang sihat dan gigi.
  • Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran
  • Melindungi daripada jangkitan dan selesema, serta meningkatkan imuniti.
  • Membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol, tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis.
  • Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka, dan pengeluaran hormon antistress.
  • Penting untuk penyuburan sel darah putih dan juga bertindak sebagai antihistamin semulajadi yang amat berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa selesema, dan mengurangkan gejala-gejala lain alergi.
  • Memainkan peranan penting dalam pengeluaran kolagen, yang membantu mencegah penuaan pra-matang.
  • Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai antibiotik yang tidak berbahaya.
  • Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas.
  • Membantu tubuh menyerap zat besi yang lebih. Berguna dalam rawatan anemia. Ia memainkan peranan penting dalam penghasilan hemoglobin dan sel darah merah.
  • Merawat jangkitan saluran kencing.
  • Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain.

So ampa tka payah nak risau..Nak sihat ka ?? nak sakit sentiasa?? Buat apa klu kita banyak duit tapi kita tak sihat?? asyik masuk keluar hospital, makan ubat hospital...sedangkan kalu kita banyak duit kita boleh ubah diri kita untuk lebih sihat!!!


So fikirkanlah kesihatan anda!!!
Kalau ampa rasa nak order dengan saya..boleh terus link ke whatsapp saya : 019-5434377
ataupun ampa refer kat details nie :

Agent Shaklee Anda
Madam Surianie Samsudin
♥ SMS/WhatsApp : 019-5434377
 Emel : surianie_shaklee@yahoo.com
 Instagram : surianiesamsudin
 FB : Redgincu Beauty & Health
 Maybank Akaun number : 1570 6387 6311 ( Surianie Samsudin)

Comments

Popular posts from this blog

Tanda - Tanda Nak Bersalin Dah

Sudahkah anda bersedia nak bersalin???
Itulah persoalan yang setiap hari bermain dalam kepala otak SS. Dah bersedia ker SS nak melahirkan anak??? Dah tahu ker tanda-tanda awal nak bersalin?? kekadang tue bila Ss rasa tak sedap perut, rasa memulas,perut rasa kejang terus SS akan fikir  " Eh aku nak bersalin dah ker?"...

Tapi bila  check tak ada tanda-tanda pown. So mungkin tue Brixton Hiks jer...Tapi tiap kali rasa sakit macam tue memang terasa sangat menakutkan sebab memang sakit tue tak terkata. Tapi apapun SS kena sentiasa beready untuk menhadapi situasi ini..

Sekarang SS dah pown 8 bulan ( 32 minggu ) nk masuk 33 minggu jer...Buat masa sekarang jika baby lahir dia dikategorikan sebagai baby Pra-matang...tapi jika dia lahir pada usia 36 minggu insyaallah dia berada dalam situasi bayi yang normal. Tapi SS selalu cakap dengan baby kalau dia nak keluar suruh keluar lepas usia 36 minggu means awal bulan 7 nanti.....hehehehhe..Hopefully insyaallah..mudahan baby dengar cakap ibu…

Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil

Assalammualaikukumk semua..



Alhamdulillah minggu nie SS dah pown masuk ke minggu 24 kehamilan. Cepat sungguh masa berjalan. Tapi setiap minggu kehamilan nie, macam macam yang SS alami. MAcam sekarang nie bila masuk je  minggu 24 nie. SS kerap pening dan tak lalu makan, bayangkan 1 hari SS makan nasi 1 kali jer. Kalau dulu SS makan 3 kali atau lebih sebab lapar.

Bila SS tanya akan misi masa buat check up...Depa pown tak pasti sebab setiap orang lain-lain ragam. Tapi memang rasa pelik skitlah.Tambahan bila bangun dari tidur.Memang sakit yang teramat sangat. Pernah sampai 1 pagi tue SS nak bangun nasib suami SS pegang. Kalau tak memang SS dah jatuh kot. 

Dalam usia SS hamil 24 minggu nie pown ,SS dah kerap merasa Baby keraskan badan.kekadang tue sakit dibuatnya....Dan kekadang tertanya kenapa boleh jadi macam nie ???apa yang baby tengah buat sampai cekang perut SS... So SS pown mencari dalam internet dan akhirnya dapat juga info.


Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil??


Berikut antara sebab-sebab…

Senarai Dewan Di Pulau Pinang

Buat semua B2B di Penang yang sedang mencari lokasi untuk mengadakan majlis perkahwinan anda...Jom saya sedia membantu memberikan senarai beberapa lokasi dewan yang boleh anda buat pilihan. Ini adalah a few senarai yang memang agak POPULAR. 
AREA BAYAN BARU / BAYAN LEPAS
Tabung Haji, Bayan Lepas,Pulau PinangSetia Pearl IslandPan Mutiara
AREA SUNGAI DUA / GELUGOR Dewan Merin,Batu Uban ( berdekatan Nurul Ikan Bakar )Dewan Polis Sg,Dua ( Di belakang Tapak Pesta )Dewan Jubli Perak, Sg Dua ( bersebelahan tapak pesta )Tapak Pesta Open Air ( Dalam tapak pesta )Tapak Pesta Closed Hall  ( Dalam tapak pesta )Recsam Dewan Terbuka Kompleks Belia Dan Sukan Anjung Budi,USM ( Dalam kawasan USM )Dewan Taman SardonDewan Pasar Bayan BaruSunshine Square Ballroom
AREA TOWN Kompleks Masyarakat Penyayang ( bersebelahan dengan rumah Gabenor Penang )Dewan Sri Pinang ( Di Padang Kota)Puspanita Home ( di kawasan sekolah FREE SCHOOL )Dewan Petani Road ( Sungai Pinang )Chinese Town Ballroom ( berdekatan di Little Ind…