Wednesday, June 21, 2017

20 BENDA WAJIB ADA DALAM HANDBAG SEMASA BERAYA








Nampak macam cantikkan tapi apakah kepentingannya sesebuah HANDBAG bagi wanita???
Mungkin ampa asyik sibuk ja dia pakai handbag brand apa. Tapi adakah handbag itu memainkan peranan yang penting terutamanya DIPAGI RAYA???

Jom saya nak share TIP BERAYA DENGAN HANDBAG .Semoga tips yang saya sharing berguna untuk anda yang nak pergi beraya. Paling penting anda perlu tahu apa keperluan yang anda perlu simpan dalam handbag. Sebab tu suami saya selalu cakap Handbag saya nie macam poket doremon...


"20 BENDA WAJIB ADA DALAM HANDBAG SEMASA BERAYA"


1. BEGDUIT / PURSE
Yang nie memang tak mau nak cerita panjang. Tak ada purse memang susah sebab dalam tu segala IC,LESEN dan KAD ATM semua ada.. So benda nie antara paling penting yang anda perlu bawak bersama. 



2. PENGEPIT KUKU
Ini sebagai pengganti gunting.Katalah anda benda yang benang tertetas kat baju ka amp boleh ambil sepit kuku untuk potong benang tu. pehtu kot kot lupa nak potong kuku ka, boleh ja guna sepit kuku nie potong kuku walaupun dalam kereta. 


3. SAVETY PIN
Ini paling wajib ada, Beli ja kat kedai mamak 2 size yang besar dan kecik.benda nie kita tak mintak..kot kot lepas ampa makan cakuk kain ka cakuk seluar ka tercabut..pin nie lah penyelamat anda...betoi tak...pernah tak tetiba ada kain ampa nak terlondeh ampa cari pin tak jumpa..jenuh dok pegang pinggang sementara nak cari kedai mamak.


4. BEKAS JAHIT MINI
Like always, beli ja kat DIY dalam rm3.90 tak silap. ada jenis mini poket so ampa senang nak bubuh dalam handbag...pakai baju baru jangan ampa feeling jahitan kemas tak boleh tertetas tau.....semua nie pernah berlaku..sebab tu benda nie wajib ada....


5. HANDPHONE + POWERBANK
ada handphone boleh selfie...bateri kong powerbank ada...= meriahkan hari raya tanpa alasan " kak pinjam charger boleh tak, bateri kong" - bil elektrik ampa nak bayar ka????


6. PLASTER
Terutama pompuan yang baru beli kasut. Confirm lepas 1-2 jam mesti kaki ampa dah melecoqkan...pehtu mood raya pun dah out dok menyumpah serana sebab sakit kaki...hahahhaah so ambil plaster satle cerita..boleh ja ampa sambung p beraya sampai tengah malam.



7. KERONSANG EXTRA
lepas nak solat, tetiba jeng jeng jeng pin patah ...jenuh nak lilit macma mana pulak. Dahlah uolls jenis tak reti nak tukar style shawl..maka keronsang extra yang ada dalam handbag andalah yang akan menjadi penyelamat.....



8. VITAMIN ( JIKA ANAK PENGAMAL VITAMIN)
Terutama mereka yang mengamalkan vitamin ( SHAKLEE) macam saya, memang wajib kena ada macam VItamin C, Vitalea , LEcithin, ALfalfa, peppermint ginger untuk memastikan badan sentiasa berada dalam keadaan selesa sepanjang nak beraya.


9. KUNCI KERETA SPARE
Bukan sahaja suami uolls kena bawak kunci kereta, Uolls sebagai isteri (bagi yang dah berkahwin) kena juga simpan kunci spare. Kita tak minta benda buruk nak berlaku...Katalah contoh anak terkunci dalam kereta semasa uolls nak balik beraya dan isteri belum masuk kereta. maka kunci itulah sebagai bantuan untuk anda bukak pintu kereta...Tak perlu nak tunggu ABANG BOMBA I LOVE YOU sampai....


10. TISSUE BASAH
Nak lap muka yang dah berlomoi..nak lap tangan yang kotoq, nak cuci baju yang terkena kuah kacang dan rendang...dan sebagainya....


11. BARANG MAKE UP BASIC
Benda nie orang pompuan wajib kena ada. Tapi ampa tak payahlah nak bawah besar besar sekadar basic ja macam Compac Powder | Lipstik 1 kaler ja batter | Mascara | Blusher . Segala Fondation tak perlu kot. buat berat beg ja...4 benda nie pun dah cukup...


12. HAND SANITIZER
pencuci tangan nie actually sangat bagus tau. sebab bila kita bersalaman dengan ramai orang macam macam jenis bakteria yang akan transfer kepada kita. So bila kita pakai sanitizer setiap kali kita nak bersalaman atau lepas cuci tangan insyallah akan terhindar dari sebarang bahaya. 1 lagi time raya nie mungkin ada dikalangan anda yang nak p melawat baby baru kan. So sebelum pegang baby tu sapu dulu sanitizer okay....baby kan kulit depa sensatif



13. POKET PERFUME
Nak wangi selalu memang kena sentiasa ada perfume tau...tak perlulah ampa nak bawak 1 botoi yang besar tu...Tak payah nak menunjuk..Sekadar beli yang mini poket ja pun boleh dan memadai....Buat apa nak usung bagai????


14.PEN+BUKU KECIL
Tak perlu tanya untuk apa..Benda nie memang akan diperlukan saat kita tak sangka kita perlukan...


15.DUIT RAYA + SAMPUL 
Selalu untuk raya ja bawak benda nie....kalau boleh yang sampul kosong kena lebih sikit sebab bila kita p beraya mesti sedara kita nanti tanya, " wei hang ada sampul extra, aku punya dah habis"..maka dengan bangganya ampa pun uluq lah sampul kat dia....nampak tak???


16. TUALA WANITA / PANTIESLINER
untuk wanita disaat saat yang tidak diduga....:)


17. UBATAN
Bagi mereka yang memang kena makan ubat ON TIME..Sila bawak ubat anda okay....label dengan elok dan tulis cara makan dengan jelas dan terang untuk memudahkan orang lain membantu anda sekiranya mengalami masalah.


18. Name Card ( bagi anda yang buat bisnes)
nak promote bisnes bukan sekadar cakap mulut, uluq ja bisnes card baru orang tau ampa buat bisnes apa...

19.  Minyak angin | Minyak Cap Kapak | Balm
Yang nie disaat saat genting....rasa pening ka. loya ka, sakit kepala benda nie boleh sapu dan bantu anda kurangkan rasa sakit. kot kot tersangkut dalam trafik jem.....badan tu rasa lega sikit....


20. Getah ( rubberband)
Simpan ja dalam 3-5 keping, boleh digunakan kot kot anak beli keropok nak makan lepas tu dah kenyang boleh ja ikat balik keropok tu dan simpan..JIMAT DUIT...



Semoga tips BERAYA nie sedikit sebanyak akan memudahkan anda dan memeriahkan lagi HARI RAYA UOLLS.....Sharing lah mana tau ada yang nak tahu juga.....kalau ada yang terkurang dan nak tambah boleh ja ikut citarasa masing masing






LOve,
Madam Surianie 



Friday, May 19, 2017

LIMITED EDITION BLANDER | Hanya Di Shaklee


Assalammualaikum dan salam Jumaat Semua

Pagi pagi nie nak tunjuk sikit NEW LIMITED EDITION BLENDER EXPRESS daripada SHAKLEE..Serious cantik tau....Exspecially warna dia nampak sangat exclusive...Bial Shaklee bagitau yang Blander nie dah ada dipasaran dan boleh beli..Terus pulun sale nak beli set nie..





Yang bestnya Blander nie ada disediakan 2 jenis shaker size besar dan kecil. So just letak dalam tu buahan yang nak blend lepas tu dah boleh minum..Siap ada sarung tau..serious cantik...




Sangat excited nak tunggu bila Blender CIKSUE nak sampai nie..Nak tayang kat ampa..ehhehehhe..





Sekarang nie dok tengah pulun nak simpan semua barangan shaklee...NAnti klu dapat TRIP OVERSEA lagi banyak dapat....seriousslllyyyy besttt




Wednesday, May 17, 2017

Cara Matikan Jerawat Paling Cepat | Jom Cantik By Cik Sue


CARA MATIKAN JERAWAT PALING CEPAT DAN MUDAH

Mungkin ramai tak tahu ada 1 cara paling mudah dan jimat untuk matikan jerawat daripada tumbuh terutama sekali kat muka. Orang perempuan nie paling pantang kalau naik jerawat kat muka.Sanggup sapu conseler utk tutup jerawat tu.Tapi hakikatnya jerawat tudah besar....LEpas dah pecah nanti naik balik...Percaya tak????

So hari nie CIKSUE nak sharing 1 tips yang mungkin ampa pun rasa cam pelik tapi benar. Hakikatnya memang menjadi sebab CIKSUE buat benda nie dah lama...sebab tu muka CIKSUE tak ada jerawat :)





caranya...wajib kena ada MINYAK CAP KAPAK


Cam mana nak buat???

  1. Pecahkan jerawat yang dok naik
  2. Lap sampai bersih.maksudnya klu jenis bernasi tu ampa picit sampai clear dan klu ada ayaq tu picit ja..lap sampai bersih
  3. Sapukan minyak cap kapak pada tempa jerawat tu naik..
  4. Lepas bubuh tu mmg akan rasa pedih skit. So biarkan sampai jerawat tu kering
  5. Buat sekerap yang boleh.Nanti tengoklah hasilnya


Selain tu kena jugak rajin cuci muka dan makan Vitamin C dan detox badan baru kulit cantik.


SELAMAT MENCUBA









Tuesday, May 16, 2017

Happy Mothers Day



Selamat Hari ibu buat semua ibu ibu kat dunia nie..Anda memang seorang ibu yang hebat...
Tak ada yang dapat nak dibalas dengan jasa dan bakti yang telah diberikan.
CIk Sue pun dah jadi ibu kepada 2 orang askar comel nie tau....
mereka yang menjadi Cik Sue nie seorag ibu yang tabah dan kuat membesarkan mereka nie. Nak melayan telatah si abang dan si adik...





Selamat Hari ibu semua....


Love,
CIk Sue

Thursday, May 11, 2017

Shaklee Dah Bukak Office Baru


Assalammualaikum semua,

Rasanya mungkin belum terlambat nak cerita sikit pasal SHAKLEE.Yerlah dah lama tak update cerita.Nak spend time nak tulis blog pun kekadang tu memang tak sempat. Konon nak bagi anak lena dulu ibu sekali terlelap.Hehehhe..So entry kali nie Cik.Sue nak cerita sikit pasal Office Shaklee yang baru. Kali nie Shaklee dah berpindah ke lokasi yang lebih best iaitu di Bandar Sunway. Lebih strategik dan mudah untuk semua SID shaklee / pelanggan untuk ke branch Shaklee. Tepi jalan ja kalau nak p Sunway Piramid tu akan nampaklah Shaklee





Konsep kali nie Shaklee buat berbeza dari Stokis iaitu PICK & PAY. Maksudnya tu macam mana?? Pick & Pay nie konsep dia sama macam di Shopping Mall dimana kita pilih barang apa kita nak lepas tu kita bawa ke kaunter dan buat bayaran. Best kan.Memang lagi syok nak shopping barang shaklee. Tak kisah sama ada Agent atau Bukan agent nak beli pun konsep sama ja. Mungkin kalau orang biasa tu akan rasa terpinga pinga nak beli yang mana 1.


Kalau sebelum nie Shaker nie kena beli dengan belian produk 100uv baru dapat beli shaker nie. Tapi sekarang dah ada jual. So anda boleh pick & pay ja..senang kan...Shaker nie size dia 600ml tau memang agak besar dan comel..Warna biru.. :)



Bila ada ada rak macam nie senanglah anda nak belek setiap produk dan pegang sendiri barang shaklee secara lebih dekat. 



Last month masa ada National Conference tu memang Cik.Sue tak berkesempatan nak p branch baru sebab anak anak meragam.So masa lalu tepi branch tu sempatlah nak selfie sendiri..Jauh pun jadilah daripada tak ada kan...


Paling menawah hati tu bila ada botol VIVIX besar tu..aduhai cair hati..aduhai.....
So lepas nie kalau ada customer Cik.Sue nak walk in dan beli barang Shaklee nie bolehlah call atau whatsapp Cik.Sue untuk dapatkan ID. Atau paling jimat join ahli terus sebab nak beli barang Shaklee memang kena pakai SHAKLEE ID. 

Nak jadi ahli hanya RM68.90 sahaja..info lanjut boleh ja klik link kat sini
www.wasap.my/60195434377/NakjadiAgentShaklee



Love,
Cik.Sue 
 
 

 

Tuesday, April 18, 2017

Cheese Cake NO BAKE


Gila aiih sapa yang tak suka makan Cheese cake..Habak mai??? Sejak berbulan yang sudah memang SS dok teringin nak buat cheese cake. Tapi tak menjadi nak buat sampailah 1 hari lepas dah beli semua barang dengan lengkap baru SS boleh nak try buat sendiri Cheese Cake tanpa bakar..Just Freeze ja..

Jom seperti yang ampa dok tengok kat Fb..Meh SS sharingkan sikit cara nak buat Cheese Cake

 No automatic alt text available.

BAHAN YANG AMPA PERLU IALAH :
  • Cream Cheese 250gm
  • 1 kotak wipping cream
  • 1 cup gula halus
  • Biskut Oreo
  • Asen Vanila


Image may contain: one or more people and people sitting

CARA NAK BUAT:

  • hancukan oreo sampai lumat yang nie untuk jadikan tapak bawak kek. klu nak beli yang hancur pun ada jugak.
  • masukkan 3 sudu mentega dan gaulkan sehingga rasa serbuk oreo melekat
  • masukkan dalam bekas dan tekan sehingga rata ekmudian sejukkan selama 15minit ditemoat sejuk beku.
  • pukul wipping cream sehingga kembang dan sejukkan selama 15 minit
  • pukul cream cheese sehingga kembang , masukkan sedikit vanilla asen dan 1 cawan gula, gaul sehingga sebati. 
  • campurkan bersama wipping cream dan cheese sehingga sebati
  • masukkan campuran tersebut kedalam mangkuk yang telah siap diletakkan oreo tu.
  • PAtahkan sikit oreo dan ampa taburkan atas kek
  • sejukkan selama 2 jam atau lebih...


Image may contain: food


Lepas tu jadi macam nie.....memang so melthing, sedap...berlemak dan creammy....

Image may contain: food and outdoor


Selamat mencuba....Sorrylah kalau ada benda yang tak lengkap..SS pun pakai youtube ja tau....



Love,
Madam Surianie

Monday, April 17, 2017

Anugerah Perkhidmatan Cemerlang 2016



Assalammualaikum....rasanya masih sempat lagi kot nak sharing sikit cerita kegembiraan yang berkobar kobar dihati bila dapat tahu yang SS nie dapat 
ANUGERAH PERKHIDMATAN CEMERLANG 2016....
To be honest SS memang sangat sangat menharapkan dan mengimpikan anugerah ini sejak menjadi penjawat awam. Masa awal kemasukan memang tak tahu ttg adanya anugerah macam nie. Tapi lepas lama kelamaan baru SS sedar tentang kelebihan bila kita dapat anugerah sedemikian. Alhamdulillah untuk tahun 2016 SS telah diberikan kepercayaan diantara 7 kakitangan yang layak untuk menerima anugerah tersebut.

Masa Pengarah panggil nak jumpa kat bilik dia memang rasa hati nie berdebar gila.Mana taknya tak pernah kot pengarah panggil. Takut jugak klu SS ada buat salah atau melanggari tatatertib...memang kecut gila aiih....So SS pun berjumpa dengan hati yang tenang...\

Masuk ja kat bilik pengarah tu, dia tak cakap apapun just tunjuk terus surat yang bewarna kuning..taraaaa....mulanya memang tak tahu pun surat apa pulak nak dapat nie...rupanya surat pemberitahuan tentang PENERIMA ANUGERAH PERKHIDMATAN CEMERLANG TAHUN 2016...Masa dapat ja surat tue, memang rasa cam nak menangis uolls...serious....memang tak sangka tahun nie SS diberikan kepercayaan untuk pegang anugerah nie....selamba ja SS cakap depan pengarah "Alhamdulillah akhirnya dapat jugak saya pegang anugerah nie.Terima kasih Tn,Haji atas anugerah nie....".
.
.
.
.

 Bukan sebab duit RM1000 uang dia bagi tapi sijil yang sangat bermakna tu...Nanti dah terekod dalam buku perkhidmatan. Rekod cantik dah tertulis....Memang orang cakap bukan senang nak dapat tapi alhamdulillah tahun 2016 memang SS all out tau..SS memang aktif walaupun tahun tu SS baru ja lahirkan anak ke-2. Start masuk kerja dah aktif dan SS pun dah pecah rekod 2 tahun berturut-turut tak ada Cuti Sakit. Bukan senang nak senang tau. Yang penting kena ada kekuatan minda dan fizikal untuk kita kuat. SS tak mau nak cerita panjang SS nak cerita sikit semasa majlis APC baru baru nie







Majlis Anugerah APC telah diadakan di Hotel Everly Putrajaya pada 29 April 2017. Tak semua penerima APC kat jabatan SS yang pergi hanya kami 5 orang saja yang hadirkan diri di Majlis tersebur.Meriah jugaklah majlis nie. Kebanyakkan yang datang adakah pangkat-pakat pegawai atasan. kalau tengok pada buku Aturcara tu SS sorang ja gred Pegawai Khidmat Pelanggan..bangganya....
ehehehhhe...

Buku Aturcara Majlis 

Nampak tak muka skema kat situ


Untuk majlis ini memang SS tak prepare langsung kata nak pakai baju apapun. NAsiblah sempat jugak tempah baju kebaya dekat budak opis..Nasib sempat siap.Mana taknya 1 bulab lebih SS tak masuk kerja dok sembang dengan akak tu dalam wassap ja...1 hari sebelum APC tu baju siap..nasib elok boleh pakai....SS pilih nak pakai warna merah sebab nak bagi nampak terserlah..Memang tak ada bling bling apapun...just baju biasa ja...tudung pun beli last minit....cantik kan....MAke up pun tak..just pakai blusher, lipstik dan lukis kening dan pakai maskara.....simple ja tak mau over...






Sebelum kami balik, sempat jugak ambil gambar dengan Menteri Sains Teknologi dan Inovasi YBhg Datok Seri Panglima Wilfred Madius Tangau . Siap dapat duduk sebelah okay..bukan senang tau....semua pakat malu malu SS teroi duduk sebelah dia...



Barisan Penerima Anugerah APC dan Pesara Jabatan Kimia Cawangan Pulau Pinang



Bersama Ketua Pengarah Kimia YBhg Datuk Haji Ismail Bin Talib 



Kakitangan Jabatan Kimia Malaysia 


Akhirnyaaaa..........Sijil Merah tu dah ada kat tangan..NAsib tak meloncat ja time nie..nasib pakai heel kot...kalau tak memang dah lompat dah....Memang seronok sangat walaupun time tu memang tak ada geng yang gila ambil gambar , gambar tak ada yang gila gila sikit..hehehhe....Apapun memang rasa seronok sangat dapat hadirkan diri dalam majlis yang gilang gemilang nie walaupun dalam hati dok teringat anak anak kat rumah...Terima kasih kat suami sebab izinkan SS datang ke Putrajaya untuk mengambil Sijil APC 2016....ALhamdulillah semoga kenangan sepanjang majlis nie akan sentiasa terpahat di hati SS...Insyaallah..Kita tak akan tahu masih adakah peluang untuk kita meraih sekali lagi anugerah ini....Hanya Allah yang tahu...




SURIANIE BINTI SAMSUDIN
PEGAWAI KHIDMAT PELANGGAN
GRED N19
JABATAN KIMIA CAWANGAN PULAU PINANG


Monday, March 20, 2017

IBU






Cabaran menjaga anak memang cukup menguji kekuatan fizikal dan minda...bukan seperti dulu boleh makan berjam jam...boleh bersiap berkurun lama...boleh tidur dengan lena...
Kini semuanya hanya sekejap...kekadang nak mandi pun hanya dengan niat nak bersihkan diri ja...mandi sirap bagi basah ja.....itulah lumrah seorang ibu bila dah ada anak...


Monday, February 13, 2017

9 Januari 2017 | Ulangtahun kelahiran ke 30 Tahun




Rasanya dah 1 bulan lebih umur SS dah pun berubah angka dari 29 tahun ke 30 Tahun..Masih diberi kesempatan untuk bernafas dan berbakti kepada insan insan yang tersayang...Alhamdulillah...Syukur Allah masih berikan peluang untuk SS beramal dan membuat kebaikan...


Bila munculnya tahun baru semestinya bila masih bulan Januari semestinya SS akan rasa teruja sebab menantikan detik 9 Januari 2017...Tarikh yang tak mungkin SS akan lupakan....Tapi tarikh kematian SS entah bila...mungkin SS tak boleh ingat tapi ampa yang follow SS akan ingat dan terus ingat...
Tahun 2017 SS celebrate besday secara kecil kecilan jer bersama anak anak kat rumah...






Happy dan cukup happy bila ada anak anak bersama meraikan hari bersejarah kita. YEs memang betoi kalau ampa tengok gambar pun nampak biasa ja..Sebabnya memang semua nei tak plan...just p kedai beli slice of cake dan cari lilin dalam lemari...kononnya SS yang nak potong kek tapi jadi kot lain...Si abang Zarif yang ambil turn..hehehhe takpalah asalkan dia seronok..hehhehe..

Tak macam orang lain, yang ampa boleh tengok dalam FB or mana mana media sosial, celebrate dengan deco cantik cantik bagai, honeymoon kat hotel siap berdeco dan buat suprise delivery. Tak SS mau semua tu...Tapi yang SS nak doa dari kawan kawan, doa semoga SS dipanjangkan usia dan dimurahkan rezeki serta kesihatan yang sihat waafiat. Nak besarkan anak anak SS yang masih kecil masih perlukan kasih sayang seorang ibu. Nak deco semua tu nanti masa besday anak anak SS pun boleh buat... Tapi yang sangat SS hargai buat kenalan yang sentiasa doakan SS sihat...itu dah cukup happy buat SS

Harapan tahun 2017 >>>>> semestinya ada tipu kalau tak ada...Apa yang SS harapkan tahun 2017 nie ialah :

  1. Menjadi seorang ibu yang baik dan penuh dengan kasih sayang
  2. Dapat buat simpanan
  3. Sentiasa dimurahkan rezeki
  4. Dapat memperlebarkan lagi bisnes SS
  5. Nak p holiday dengan anak anak
  6. Nak beli rumah
  7. Nak solat penuh
  8. Nak jadi sorang businesswomen yang berjaya
  9. Nak jadi seorang yang HEBAT 
  10. Sihat selalu





Semoga ampa semua sentiasa doakan SS tau....


Friday, February 10, 2017

Tema Warna 2017 | Baju ampa warna apa



Assalammualaikum....back to hari hari mengupdate belog saya yang dah lama disimpan...SO lepas dah rasa stress stress nie, terus ja SS mengabdikan diri merajinkan jari jemari SS untuk menulis karya belog nie..Kali nie mudahan banyak idea dan cerita yang best best boleh SS nak kongsi...Antara topik kali nie ialah TEMA BAJU RAYA 2017....Mungkin tema kali nie membuatkan ampa semua seronok dan tergedik gedik nak pilih tema warna baju raya.

Seperti tahun tahun sebelumnya YES!!!! Tema Baju Raya memang SS sendiri yang akan tetapkan..Tak kisahlah sama ada gaduh dan bermasam muka dengan suami... ahahahha ( tapi jangan sampai duhaka uolls)...SS akan pilih tema warna ikut tema dan kaler koleksi baju kami...So macam tahun lepas tema kami biru dan silver...tapi agak sedih sebab baju anak anak tak sempat siap. So tahun nie kita perbaiki kelemahan untuk mempersiapkan baju anak anak dan baju raya secepat yang mungkin. Apa tema tahun nie???? Meh kita belek sikit...


Bagi tahun 2017..inilah antara warna tema TOP10..ampa boleh pilih nak single atau nak mix kaler...terpulang..asalkan jangan jadi caca merba sudah....So tahu nie SS pilih untuk buat 2 kombinasi warna bagi tema raya 2017...kena buat baju baru sebab baju tahun lepas punya anak anak dah tak boleh pakai. So kira banyakkan koleksi baju depa...Baju untuk SS pun tahun nie nak buat sesimple yang boleh dan yang penting nak selesa..sebab nak raya nak buat kerja nak layan tetamu dan jaga anak...Nak berpesen boleh tapi kena tengok kesesuaian tempat jugak. Tahun nie raya rumah side SS hehehhe yahooo.....





GREENERY 


PINK YARROW



SLAND PARADISE


 HAZELNUT


 FLAME


 LAPIS BLUE


KALE 


 PRIMROSE YELLOW


 PALE DOGWOOD


Tapi adakah ampa semua perasan tahun nie design baju tak byk yang buat jubah atau dress....Tahun nie banyak yang dah back to back nak pakai baju kurung moden, kebaya pendek, kebaya labuh, kebarung, kurung pahang dan peplum saloma...So ampa boleh ambil idea kat sini buat design sendiri..










So wish ampa semua goodluck untuk membuat tema baju raya 2017....


Search This Blog

20 BENDA WAJIB ADA DALAM HANDBAG SEMASA BERAYA

Nampak macam cantikkan tapi apakah kepentingannya sesebuah HANDBAG bagi wanita??? Mungkin ampa asyik sibuk ja dia pakai h...

My Blog Labels

2nd pregnancy (7) agent shaklee (2) Aktiviti Jabatan (1) Alfalfa Complex (6) all about baby (1) Anniversary (2) Announcement (3) ANUGERAH APC (1) artis (2) Azam Tahun Baru (1) b complex (2) Baby (7) BabyZakwan (14) back2back (1) Barang Baby (7) Barangan Shaklee (1) basic h (2) Belog Orang (1) Berita (2) berpantang (3) borang kahwin (1) breastfeed (4) breastfeeding (1) Bride To Be (2) Busan Sanding (1) busana For Rent (1) Busana nikah (1) Businesssaya (1) butikbest (1) celoteh (1) Cerita Cinta (6) cerita opis (1) Cerita Sepanjang Tahun (2) Cerita Shaklee (3) cinchshake (2) cinchtea (1) Cinta (4) collegen Powder (1) Contest (4) Cream Ajaib (1) Creative Large Computer Desk Pad Mat by madamsurianie (1) cuci usus (1) Dairi Tahunan Saya (1) Deco (5) decorumahsaya (1) Demam Denggi (1) detox (1) Dish Wash (1) DIY by MadamSurianie (1) Doa Harian (2) donation (1) drama (1) DTX Complex (1) ESP Shaklee (6) facebook (3) Familyday (4) fashion (5) Fesyen (2) Filem Animasi (1) For Sale (1) gadget (2) garlic complex (2) getcleanshaklee (3) Goodies (1) gubahan Hantaran (1) hadiah (1) Hari ini Salam Sejarah (1) hari raya story (5) henna (1) herb-lax (3) Herbal Blend Cream Shaklee (1) Hitung Hari (1) HIV test (1) hobi (1) homeSPA (1) honeymoon (6) hot story (1) Hukum Dalam Islam (1) Ibu Mengandung (34) Jana Pendapatan (1) JomCantikByCiksue (1) kad kahwin (1) Karaoke (13) Kecantikan (4) kehamilan (7) kehidupan seorang isteri (14) KeluargaBaru (1) Kenduri Kendara (2) Kesihatan (6) Kisah Shaklee Saya (1) Kongsi Cerita (43) krisis pemulihan (1) Kucing saya (12) lecithin (2) Lepas Kawin (1) Lokasi Dewan (1) Luahan Perasaan (4) Majalah (1) Majlis Berendoi (2) Majlis Pernikahan Surianie Dan Rozainizam (6) Majlis Resepsi (9) makan - makan (9) Make up (3) Make up Nikah (2) Make up Resepsi (1) Malam Berinai (1) MasakmasakSurianie (1) Mealshake Shaklee (1) Meja Santapan Diraja (1) Mencari Sejuta Chenta (1) menu berpantang (1) MH17 (1) milkbooster (1) Mothercare (1) MuhammadZarifZakwan (13) muhammadzillqayyim (9) My Baby Video (1) my Besday (9) My New Baby (35) My photographer (5) My self (1) My Shop (3) My Sister Wedding Jumie n Khafi (3) My Wedding Day (11) My Wedding VIP (1) myweddinganniversary (1) nutriferon (1) Officemate (1) omegaguard (1) Ostematrix (1) Panggung Wayang Anda (1) pedicure (1) Pekerjaan Saya (3) Pelamin Istana Kayangan (1) Pelik Tetapi Benar (1) Pembuka bicara (2) Pengalaman Interview bersama Tok Kadi (1) Pengalaman Kawin (2) pengumuman (14) Perayaan (1) Percutian (4) Performance® Natural Orange (1) perkahwinan (1) Perppermint Ginger Plus (1) Pesanan (1) Petua Dari Sue (3) Photoshoot (8) Phytocol-ST (1) Pre-loved Item (1) prenatal shaklee (1) prewedding (1) produk Shaklee (2) questbook (2) Rahsia Personaliti Diri (5) Raikan SiKecil (1) Resipi Dapur (5) resipi esp (2) resipi saya (2) Review Majlis Pertunangan Surianie dan Rozainizam (1) Reviewbymadamsurianie (1) Saya Nak Kawin (3) Saya Suka Apa (1) SAYAPRIHATIN (1) Selamat Hari Ibu (1) selfiedengananak (2) Senarai Hantaran (2) Set Ibu Hamil 1st Trimester (1) set kulit shaklee (3) Set Penyusuan Ibu (2) set ramadhan (1) SET SHAKLEE (1) SETEMKU (1) shaklee (48) shaklee award (1) shaklee price list (1) shaklee Promosi Bulanan (5) Shaklee Video (1) Shawl By Defiore (1) Shopping (7) Soalan Bakal Pengantin (1) solidfood (1) sponsersaya (1) Story Of my Wedding (12) Story Of Raya (2) Tema Warna (1) tema wedding (2) Tentang Agama (1) teringin (1) testimonial (2) The House Of Red Gincu (18) TIFFANYINNERNECK (1) Tips (9) tips berniaga (1) Tips by MdamSurianie (4) Tips RumahTangga (5) tummy time by madam surianie (1) Vacation (1) Video Kahwin (3) Video Klip Pilihan (1) Vita-lea (1) Vita-lea For Kids (1) vitagen (1) vitamin c (3) vitamin e shaklee (1) Vitamin ibu hamil (4) vitamin si kecil (1) VIVIX (2) water Pitcher (1) Wedding (5) Wedding Artis (8) wedding checklist (9) wedding Henna (1) wedding idea (1) Wedding Preparation (29) wedding prop (2) weefie (1) zakwanturn1 (5) zarifzakwanadventure (1) zarifzakwanzillqayyim (1)