Skip to main content

Vitamin Terbaik untuk Ibu Hamil


Assalammualaikum semua :)

Seperti biasa hari nie saya nak cerita sikit tentang vitamin atau supliment untuk ibu ibu hamil yer....Ibu hamil nie memang sangat diwajibkan mengambil supliment tambahan untuk kandungannya. Kekurangan khasiat boleh menyebabkan masalah yang tidak kita inginkan pada kandungan anda...

So hari nie ibu nak cerita sikit tentang supliment khas buat ibu-ibu hamil. Cantik tak gambar nie??? cantik kan!!!!!Inilah Set Ibu Hamil untuk Awal trimester atau SET BAJET.... Meh ibu nak terangkan sikit tentang set nie...



BILA KITA KENA START AMBIL SUPLIMENT??

Bila check UPT, Then ada 2 line ?? Apakah maksdunya??/
Yeahhh anda HAMIL!!!!!!!!Tahniah....!!!!!!!
Sejak itulah anda kena mula ambil supliement....Tapi apakah supliment yang perlu diambil???
Seawal kehamilan lebih bagus tau...Tapi ingat jika ampa nak ambil supliment lain selain Shaklee..kena check dulu tau takut ada yang tak boleh makan. Tapi dengan shaklee seawal kehamilan boleh makan seperti gambar diatas nie... :)


APAKAH VITAMIN YANG PERLU MAKAN??
....................................................................................................................................
Ibu ibu hamil wajib ambil 5 Vitamin Shaklee iaitu :

TRIMESTER 1
  1. ESP 
    ♥ rendah lemak -bukan GMO bermakna tidak diubah secara genetik
     lengkap dengan semua 9 asid amino penting yang diperlukan tubuh tetapi tidak mampu dihasilkan oleh tubuh. 

    ♥ memperbaharui sel-sel tisu, hormon dan enzim dalam tubuh. Malah, baik untuk pembentukkan kuku, rambut dan kulit. (mengelak kecacatan pada janin)
    ♥ ESP juga dapat membantu mommies yang mengalami masalah morning sickness.
  2. B COMPLEX 
    ♥ mengandungi kesemua 8 vitamin B
    ♥ diformulakan dengan sistem penyerapan bioaktif untuk penyerapan yang lebih baik
    ♥ Dilengkapi dengan asid folik yang sangat mudah diserap tubuh 
  3. VITALEA
    ♥ multivitamin terbaik dengan formula zat besi yang menbantu menghasilkan darah yang sihat dan membantu fungsi badan secara keseluruhan. (tidak perlu ambil OBIMIN lagi jika mengambil Vita-lea)
  4. OSTEMATRIX
    ♥ mengandungi kandungan kalsium yang mencukupi untuk keperluan harian tubuh
    ♥ kadar penyerapan yang baik oleh tubuh
    ♥ lengkap dengan magnesium dan vitamin D untuk kebaikkan fungsi kalsium 
  5. SUSTAINED RELEASE VITAMIN C PLUS
    ♥ tinggi anti oksida untuk melawan radikal bebas dari pencemaran dan proses normal tubuh
    ♥ menguatkan antibodi untuk melawan penyakit 

TRIMESTER 1

++ OMEGAGUARD  
♥ mengandungi minyak ikan (tidak berbau) dan terdapat DHA dan EPA yang penting untuk janin.

♥ menawarkan spectrum penuh asid lemak omega-3 yang bergred tinggi dan selamat dimakan.
♥ bagus untuk otak dan jantung bayi dan ibu. (fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata)




APAKAH KHASIAT DALAM SETIAP VITAMIN INI?
......................................................................................................................................



APAKAH KELEBIHAN MENGAMBIL VITAMIN SHAKLEE??

  1. Ibu hamil akan lebih bertenaga walaupun sarat mengandung
  2. Ibu hamil dapat mengawal kadar paras darah ( HB) jika mengambil Vitalea secara konsisten
  3. Kulit Bayi lebih gebu dan cantik
  4. Dapat membekalkan khasiat yang secukupnya kepada bayi dalam kandungan
  5. ibu ibu hamil yang mengambil vitamin shaklee akan lebih sihat dan ceria walaupun dah sarat mengandung
  6. Dapat mengawal paras kencing manis bagi ibu ibu hamil
  7. Dapat mengelakkan masalah anemia
  8. Menguatkan sistem imun ibu dan bayi
  9. memperbanyakkan proses susu badan
  10. Kulit lebih gebu dan cantik

bertindak segera untuk mendapatkan khasiat terbaik bagi diri anda dan juga bayi yang ada didalam kandungan anda...Vitamin Shaklee dapat memberikan kesihatan yang terbaik sepanjang kehamilan anda


BAGAIMANA NAK ORDER?
Ampa boleh saja Drop msg di Whatsapp ibu di : 019-5434377

Penghantaran secara Pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah Sarawak, Luar Negara dan sebagainya
Untuk COD : hanya kawasan di sekitar Pulau Pinang sahaja


Selamat Bershaklee dan pilihlah vitamin yang terbaik untuk anda dan bayi...Kerana saya sendiri dah merasai khasiat dengan pengambilan secara konsisten Set Shaklee ini :)

Comments

Popular posts from this blog

Tanda - Tanda Nak Bersalin Dah

Sudahkah anda bersedia nak bersalin???
Itulah persoalan yang setiap hari bermain dalam kepala otak SS. Dah bersedia ker SS nak melahirkan anak??? Dah tahu ker tanda-tanda awal nak bersalin?? kekadang tue bila Ss rasa tak sedap perut, rasa memulas,perut rasa kejang terus SS akan fikir  " Eh aku nak bersalin dah ker?"...

Tapi bila  check tak ada tanda-tanda pown. So mungkin tue Brixton Hiks jer...Tapi tiap kali rasa sakit macam tue memang terasa sangat menakutkan sebab memang sakit tue tak terkata. Tapi apapun SS kena sentiasa beready untuk menhadapi situasi ini..

Sekarang SS dah pown 8 bulan ( 32 minggu ) nk masuk 33 minggu jer...Buat masa sekarang jika baby lahir dia dikategorikan sebagai baby Pra-matang...tapi jika dia lahir pada usia 36 minggu insyaallah dia berada dalam situasi bayi yang normal. Tapi SS selalu cakap dengan baby kalau dia nak keluar suruh keluar lepas usia 36 minggu means awal bulan 7 nanti.....hehehehhe..Hopefully insyaallah..mudahan baby dengar cakap ibu…

Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil

Assalammualaikukumk semua..



Alhamdulillah minggu nie SS dah pown masuk ke minggu 24 kehamilan. Cepat sungguh masa berjalan. Tapi setiap minggu kehamilan nie, macam macam yang SS alami. MAcam sekarang nie bila masuk je  minggu 24 nie. SS kerap pening dan tak lalu makan, bayangkan 1 hari SS makan nasi 1 kali jer. Kalau dulu SS makan 3 kali atau lebih sebab lapar.

Bila SS tanya akan misi masa buat check up...Depa pown tak pasti sebab setiap orang lain-lain ragam. Tapi memang rasa pelik skitlah.Tambahan bila bangun dari tidur.Memang sakit yang teramat sangat. Pernah sampai 1 pagi tue SS nak bangun nasib suami SS pegang. Kalau tak memang SS dah jatuh kot. 

Dalam usia SS hamil 24 minggu nie pown ,SS dah kerap merasa Baby keraskan badan.kekadang tue sakit dibuatnya....Dan kekadang tertanya kenapa boleh jadi macam nie ???apa yang baby tengah buat sampai cekang perut SS... So SS pown mencari dalam internet dan akhirnya dapat juga info.


Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil??


Berikut antara sebab-sebab…

Senarai Dewan Di Pulau Pinang

Buat semua B2B di Penang yang sedang mencari lokasi untuk mengadakan majlis perkahwinan anda...Jom saya sedia membantu memberikan senarai beberapa lokasi dewan yang boleh anda buat pilihan. Ini adalah a few senarai yang memang agak POPULAR. 
AREA BAYAN BARU / BAYAN LEPAS
Tabung Haji, Bayan Lepas,Pulau PinangSetia Pearl IslandPan Mutiara
AREA SUNGAI DUA / GELUGOR Dewan Merin,Batu Uban ( berdekatan Nurul Ikan Bakar )Dewan Polis Sg,Dua ( Di belakang Tapak Pesta )Dewan Jubli Perak, Sg Dua ( bersebelahan tapak pesta )Tapak Pesta Open Air ( Dalam tapak pesta )Tapak Pesta Closed Hall  ( Dalam tapak pesta )Recsam Dewan Terbuka Kompleks Belia Dan Sukan Anjung Budi,USM ( Dalam kawasan USM )Dewan Taman SardonDewan Pasar Bayan BaruSunshine Square Ballroom
AREA TOWN Kompleks Masyarakat Penyayang ( bersebelahan dengan rumah Gabenor Penang )Dewan Sri Pinang ( Di Padang Kota)Puspanita Home ( di kawasan sekolah FREE SCHOOL )Dewan Petani Road ( Sungai Pinang )Chinese Town Ballroom ( berdekatan di Little Ind…