Skip to main content

6 Hari sebelum bergelar BIGBOY


Hanya tinggal 6 hari jer Zakwan nak menjangkau usia 1 tahun. Cepatnya masa berlalu..Rasa macam baru ja SS lahirkan Zakwan nie. Now dia dah besar..dah tumbuh gigi dan boleh bertatih..Kekadang bila tengok gelagat dia memang rasa lawak sampai kadang tu mengalirkan air mata sendiri..Mata taknya daripada dia kecik, SS susukan dier..mandikan dier..tidurkan dier...pakaikan baju sampailah sekarang dah boleh main lari lari dengan zakwan. YA Allah begitu besar ciptaan Mu yang tiada tandingannya...Aminnn...

uolls tengoklah sendiri gelagar comel zakwan tatkala ada dengan SS. pantang nampak camera, confirm dia pun eksited nak selfie okay!!1 siap senyum bagai...meh kita layan jap gambo dier!!! :)






Okaylah..bila cakap bab masuk dapur nie, memanglah orang paling syok nak menyibuk ni ialah zakwan...kita masak dia pun nak masak, So apa yang SS buat bagi dia tak kacau SS masak???


ha itulah bahan bahan masakan zakwan..hahhaha..bukan nka ajar dia ke bidang masakan.tapi nampak dah gaya suka nak masak nie...hehehhe..habis segala bekas bagai dia ambik dan punggah...its normal uollss...dugaan melayan kerenah anak kecil nie...nak marah pun tak sampai hati....kita marah acah-acah..dia pulak marah kita....nak gelak pulak rasanya...


Tapi part yang paling best..siap masuk dalam baldi SS bubuh ikan, dia duduk dalam tu sambil makan biskut!!! alahai Zakwan, dahlah tak puasa..hehehhe..boleh pulak dia buat macam tu!!!


Yang paling latest bila Zakwan seronok ibu sarungkan jersey pasukan Harimau Malaya..Hahahhha...Macam muatkan baju nie!!1 heheheh...apadah....lawak sungguh budak nie...Siapa yang pernah jumpa Zakwan pasti akan kenal gelagat comel dier nie...

Bila rasa penat balik kerja, hadap budak kecik nie, lega jer semua benda, hilang rasa letih..Betul orang cakap, sepenat-penat kerja di opis tapi bila tengok wajah anak yang tersenyum menanti ibu dier balik kerja, mesti hati ibu akan cair macam coklat kena panas...aahhahah

Terima kasih buat semua kawan-kawan, pembaca belog SS yang sentiasa mendoakan kesihatan SS dan keluarga terutama sekali kesihatan Zakwan...Insyaallah lagi 6 hari dia nak mencecah umur 1 Tahun dah...Nak tahu apa perancangan yang SS buat untuk celebrate besday Zakwan?? Tungguuu!!!!!

Love,
Madam Surianie

Comments

Popular posts from this blog

Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil

Assalammualaikukumk semua..



Alhamdulillah minggu nie SS dah pown masuk ke minggu 24 kehamilan. Cepat sungguh masa berjalan. Tapi setiap minggu kehamilan nie, macam macam yang SS alami. MAcam sekarang nie bila masuk je  minggu 24 nie. SS kerap pening dan tak lalu makan, bayangkan 1 hari SS makan nasi 1 kali jer. Kalau dulu SS makan 3 kali atau lebih sebab lapar.

Bila SS tanya akan misi masa buat check up...Depa pown tak pasti sebab setiap orang lain-lain ragam. Tapi memang rasa pelik skitlah.Tambahan bila bangun dari tidur.Memang sakit yang teramat sangat. Pernah sampai 1 pagi tue SS nak bangun nasib suami SS pegang. Kalau tak memang SS dah jatuh kot. 

Dalam usia SS hamil 24 minggu nie pown ,SS dah kerap merasa Baby keraskan badan.kekadang tue sakit dibuatnya....Dan kekadang tertanya kenapa boleh jadi macam nie ???apa yang baby tengah buat sampai cekang perut SS... So SS pown mencari dalam internet dan akhirnya dapat juga info.


Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil??


Berikut antara sebab-sebab…

Tanda - Tanda Nak Bersalin Dah

Sudahkah anda bersedia nak bersalin???
Itulah persoalan yang setiap hari bermain dalam kepala otak SS. Dah bersedia ker SS nak melahirkan anak??? Dah tahu ker tanda-tanda awal nak bersalin?? kekadang tue bila Ss rasa tak sedap perut, rasa memulas,perut rasa kejang terus SS akan fikir  " Eh aku nak bersalin dah ker?"...

Tapi bila  check tak ada tanda-tanda pown. So mungkin tue Brixton Hiks jer...Tapi tiap kali rasa sakit macam tue memang terasa sangat menakutkan sebab memang sakit tue tak terkata. Tapi apapun SS kena sentiasa beready untuk menhadapi situasi ini..

Sekarang SS dah pown 8 bulan ( 32 minggu ) nk masuk 33 minggu jer...Buat masa sekarang jika baby lahir dia dikategorikan sebagai baby Pra-matang...tapi jika dia lahir pada usia 36 minggu insyaallah dia berada dalam situasi bayi yang normal. Tapi SS selalu cakap dengan baby kalau dia nak keluar suruh keluar lepas usia 36 minggu means awal bulan 7 nanti.....hehehehhe..Hopefully insyaallah..mudahan baby dengar cakap ibu…

Senarai Dewan Di Pulau Pinang

Buat semua B2B di Penang yang sedang mencari lokasi untuk mengadakan majlis perkahwinan anda...Jom saya sedia membantu memberikan senarai beberapa lokasi dewan yang boleh anda buat pilihan. Ini adalah a few senarai yang memang agak POPULAR. 
AREA BAYAN BARU / BAYAN LEPAS
Tabung Haji, Bayan Lepas,Pulau PinangSetia Pearl IslandPan Mutiara
AREA SUNGAI DUA / GELUGOR Dewan Merin,Batu Uban ( berdekatan Nurul Ikan Bakar )Dewan Polis Sg,Dua ( Di belakang Tapak Pesta )Dewan Jubli Perak, Sg Dua ( bersebelahan tapak pesta )Tapak Pesta Open Air ( Dalam tapak pesta )Tapak Pesta Closed Hall  ( Dalam tapak pesta )Recsam Dewan Terbuka Kompleks Belia Dan Sukan Anjung Budi,USM ( Dalam kawasan USM )Dewan Taman SardonDewan Pasar Bayan BaruSunshine Square Ballroom
AREA TOWN Kompleks Masyarakat Penyayang ( bersebelahan dengan rumah Gabenor Penang )Dewan Sri Pinang ( Di Padang Kota)Puspanita Home ( di kawasan sekolah FREE SCHOOL )Dewan Petani Road ( Sungai Pinang )Chinese Town Ballroom ( berdekatan di Little Ind…