Skip to main content

Mealshake Shaklee Memang Best


Assalammualaikum...

Hello semua...mesti ada yang terkejut tengok layout baru belog nie kan....Belog nie masih dalam pembikinan uolls....sebab ada lagi yang belum sempat nak buat. So insyaallah akan siap dalam masa terdekat nie.

So hari nie SS nak kongsikan cerita dan juga tips kesihatan khas buat anak-anak kecil yang sekarang nie tengah musim demam..Bukan saja demam, macam macam jenis penyakit yang ada. So untuk mengelakkan anak-anak kita dijangkiti penyakit sedemikian jom SS nak kongsi 1 produk khas buat anak-anak kecil kita yang sedang membesar. Bila nak besar nie memang macam macam penyakit akan muncul.

SEBAB ITU SAYA SARANKAN PENGAMBILAN MEALSHAKE SHAKLEE!!

Tapi ada jugak yang rasa ragu ragu nak ambil supliment shaklee untuk anak anak mereka dan macam macam soalan yang akan timbul, jom SS nak kongsi :


Sesuai ke mealshake untuk kanak-kanak bawah 1 tahun?
Jawapan :
Apa-apa jenis supplement sekali pun, SS tidak galakan beri kepada bayi @ kanak-kanak kurang daripada 1 tahun. SSlebih cadangkan umur bayi @ kanak-kanak lebih daripada 1 tahun. 

Boleh ke mealshake dicampur dengan susu?
Jawapan :
YESSS!!!! sangat boleh ... mealshake boleh dicampur dengan susu dan tiada masalah.  Selain susu mealshake juga boleh dicampur dengan air milo or jus lain.

Sukatan atau cara bancuhan mealshake?
Jawapan :
untuk sukatan mealshake pada anak-anak mestilah mengikut peringkat umur kanak-kanak @ bayi tersebut.. 

CARA PENGAMBILAN MEALSHAKE:

Sukatan Bagi Orang Dewasa ( kanak-kanak 7 tahun ke atas ) :2 sudu besar 1 hari

Kanak Kanak 1 tahun sehingga 6 tahun : 1 sudu besar 1 hari

Cara Bancuhan :
Boleh dibancuh dengan minuman kegemaran anda seperti jus buah-buahan , air berperisa, susu.

Elakkan dibancuh bersama :
1. air Panas
2. Air berkarbonat atau bergas
3. minuman berkafien seperti kopi dan teh

SEBAB??
Ia akan merosakkan kandungat zat didalam mealshake tersebut. Sayur pun tak boleh masak lama sebab nutrisi sayur pun akan hilang.







Antara kebaikan Mealshake ini ialah : 

  1. rasa vanila yang menjadi kegemaran kanak-kanak
  2. sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun keatas 
  3. sesuai untuk seisi keluarga
  4. Boleh menjadi instant sahur meal/ breakfast sekeluarga
  5. Rendah lemak namun kaya dengan 19 vitamin utama, protein, fiber dan mineral sertakalsium yang penting untuk tumbesaran kanak-kanak.
  6. Meal Shakes memberikan tenaga dan menguatkan sistem imun kanak-kanak
  7. Memberikan kecergasan dan meningkatkan kesihatan
  8. Mengurangkan eczema kepada kanak-kanak dan juga orang dewasa
  9. Meningkatkan selera makan anak
  10. Jika anak yang kerap demam lazimnya akan kembali sihat lebih cepat daripada biasa
  11. Pilihan terbaik buat mereka yang tidak pandai telan supplement berbentuk "tablet"
  12. menangani masalah sembelit pada kanak-kanak
  13. amat bagus untuk kanak-kanak yang obesiti 


Kelebihan Mealshake Yang Digemari ramai kerana :

  1. rasanya yang sedap. French Vanilla yang berkualiti tinggi
  2. bau dan aroma yang menyelerakan
  3. menambahkan selera makan anak
  4. kaya dengan pelbagai zay yang baik untuk badan
  5. membantu atasi masalah ekzema
  6. menyumbangkan peningkatan daya tahan melayan penyakit
Jom baca beberapa Testimonial dalam google ;




Kepada yang nak order dengan harga yang palign superdupper murah, Jangan malu dan segan untuk hubungi SS :

Surianie : 019- 543 4377
Email : surianie_shaklee@yahoo.com
SID : 966 421


Comments

Popular posts from this blog

Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil

Assalammualaikukumk semua..



Alhamdulillah minggu nie SS dah pown masuk ke minggu 24 kehamilan. Cepat sungguh masa berjalan. Tapi setiap minggu kehamilan nie, macam macam yang SS alami. MAcam sekarang nie bila masuk je  minggu 24 nie. SS kerap pening dan tak lalu makan, bayangkan 1 hari SS makan nasi 1 kali jer. Kalau dulu SS makan 3 kali atau lebih sebab lapar.

Bila SS tanya akan misi masa buat check up...Depa pown tak pasti sebab setiap orang lain-lain ragam. Tapi memang rasa pelik skitlah.Tambahan bila bangun dari tidur.Memang sakit yang teramat sangat. Pernah sampai 1 pagi tue SS nak bangun nasib suami SS pegang. Kalau tak memang SS dah jatuh kot. 

Dalam usia SS hamil 24 minggu nie pown ,SS dah kerap merasa Baby keraskan badan.kekadang tue sakit dibuatnya....Dan kekadang tertanya kenapa boleh jadi macam nie ???apa yang baby tengah buat sampai cekang perut SS... So SS pown mencari dalam internet dan akhirnya dapat juga info.


Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil??


Berikut antara sebab-sebab…

Tanda - Tanda Nak Bersalin Dah

Sudahkah anda bersedia nak bersalin???
Itulah persoalan yang setiap hari bermain dalam kepala otak SS. Dah bersedia ker SS nak melahirkan anak??? Dah tahu ker tanda-tanda awal nak bersalin?? kekadang tue bila Ss rasa tak sedap perut, rasa memulas,perut rasa kejang terus SS akan fikir  " Eh aku nak bersalin dah ker?"...

Tapi bila  check tak ada tanda-tanda pown. So mungkin tue Brixton Hiks jer...Tapi tiap kali rasa sakit macam tue memang terasa sangat menakutkan sebab memang sakit tue tak terkata. Tapi apapun SS kena sentiasa beready untuk menhadapi situasi ini..

Sekarang SS dah pown 8 bulan ( 32 minggu ) nk masuk 33 minggu jer...Buat masa sekarang jika baby lahir dia dikategorikan sebagai baby Pra-matang...tapi jika dia lahir pada usia 36 minggu insyaallah dia berada dalam situasi bayi yang normal. Tapi SS selalu cakap dengan baby kalau dia nak keluar suruh keluar lepas usia 36 minggu means awal bulan 7 nanti.....hehehehhe..Hopefully insyaallah..mudahan baby dengar cakap ibu…

Senarai Dewan Di Pulau Pinang

Buat semua B2B di Penang yang sedang mencari lokasi untuk mengadakan majlis perkahwinan anda...Jom saya sedia membantu memberikan senarai beberapa lokasi dewan yang boleh anda buat pilihan. Ini adalah a few senarai yang memang agak POPULAR. 
AREA BAYAN BARU / BAYAN LEPAS
Tabung Haji, Bayan Lepas,Pulau PinangSetia Pearl IslandPan Mutiara
AREA SUNGAI DUA / GELUGOR Dewan Merin,Batu Uban ( berdekatan Nurul Ikan Bakar )Dewan Polis Sg,Dua ( Di belakang Tapak Pesta )Dewan Jubli Perak, Sg Dua ( bersebelahan tapak pesta )Tapak Pesta Open Air ( Dalam tapak pesta )Tapak Pesta Closed Hall  ( Dalam tapak pesta )Recsam Dewan Terbuka Kompleks Belia Dan Sukan Anjung Budi,USM ( Dalam kawasan USM )Dewan Taman SardonDewan Pasar Bayan BaruSunshine Square Ballroom
AREA TOWN Kompleks Masyarakat Penyayang ( bersebelahan dengan rumah Gabenor Penang )Dewan Sri Pinang ( Di Padang Kota)Puspanita Home ( di kawasan sekolah FREE SCHOOL )Dewan Petani Road ( Sungai Pinang )Chinese Town Ballroom ( berdekatan di Little Ind…