Skip to main content

Shaklee : Set Penyusuan Ibu Yang Best

* Assalammualaikum*

Hari nie SS sangat terasa rajin nak menulis belog tentang kesihatan dan kecantikan.Feeling cantik sejak hujung hujung nak bersalin nie..hhehe  ( senyum gatai sorang-sorang)...

Okaylah hari nie kita mulakan cerita entry belog SS dengan salah 1 product yang memang dah banyak berbakti dengan ramai wanita yang sedang menyusukan anak...alhamdulillah mungkin dengan cerita macam nie ada yang kurang percaya dan ada yang mungkin percaya.itu terpulang pada u`olls la..SS tak kisah tapi kalau cakap jer pasal SHAKLEE nie.Memang semua orang tahu tentang bagusnya produk ini.

Pada mulanya memang SS rasa macam mahai sangat nak beli produk nie. Tapi bila dikira balik, demi kebaikan SS dan bayi SS yang bakal nak lahir nanti SS pown beli dan cuba. Memang dalam masa 5 hari SS menggunakan produk ini, memang nampak hasilnya...serious....nanti SS kongsi.Tapi hari nie SS nak cerita pada produk penyusuan ibu..


SET LENGKAP PENYUSUAN IBU
Seperti yang u`olls tengok inilah Set Lengkap Penyusuan Ibu yang disarankan kepada setiap ibu yang mencari set semasa hamil ataupun semasa berpantang. Sebab dalam set nie memang dah cukup lengkap dengan segala nutrisi yang ada iaitu :

  1. ESP ( Energizing Soy Protien) - Penghasilan susu yang lebih banyak,pekat,berkrim,penjagaan kulit,memberikan tenaga.
  2. Vita-Lea - Vitalea banyak  membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat  dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid@ beguk(penyakit  tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat  di dalam vitalea kita). Pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit yang sentiasa tegang.
  3. Vita-C -  sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan...dan kulit lebih cantik
  4. Ostematrix - Kalsium  penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh  manusia. Bagi ibu yang menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh  dipandang remeh. Bagi ibu2 yang tidak menjaga dan mementingkan  pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan  susuibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu. Jika perkara ini  berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu  tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang  belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua
  5. B -Complex - lengkap dengan 8 kumpulan B yang diperlukan oleh tubuh badan demi  membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih  stabil..dan wajah berseri
  6. Alfalfa Complex - raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi  kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu  mencepatkan  penghasilan susu ibu.


Memang nampak cukup mengiurkan....HHehehehehe terutama sekali bagi ibu-ibu yang sedang hamil macam SS nie. Mungkin ada yang berminat nak mencuba..Insyaallah ia sangat memberikan khasiat yang secukupnya untuk anda dan bayi. Kalau nak paste testimonial dalam entry SS nie. CONFIRM dah penuh tak larat mata nie nak baca. So u`olls google jer boleh dapat testimonial nie.

Tapi ada juga diantara ibu-ibu yang dah pilih set penyusuan yang lain tapi nak juga mencuba produk Shaklee nie. Boleh juga....Just ambik 2 produk untuk penambahan susu badan iaitu ESP + ALFALFA COMPLEX. Ini pown dah bagus....





Ini namanya SET BAJET MENYUSU...Harga pown dengan berpatutan dengan bajet anda...Nak tahu???Berminat???Boleh jer hubungi SS untuk pertanyaan. Free Consultant jer...Tak ada bayaran.Yang kena bayar bila beli produk nie jer....Hehhehehehe

Okaylah SS ucapkan selamat berjaya yer...Jangan lupa kesihatan itu penting yer..Yang lebih penting kepada  ibu-ibu yang menyusu dan sedang mengandung macam saya....hehehehehhe


SURIANIE SAMSUDIN
ID : 966421
SMS/CALL/WHATSUP : 019.543.4377 / 
Email : surianie_shaklee@yahoo.com



Comments

Popular posts from this blog

Tanda - Tanda Nak Bersalin Dah

Sudahkah anda bersedia nak bersalin???
Itulah persoalan yang setiap hari bermain dalam kepala otak SS. Dah bersedia ker SS nak melahirkan anak??? Dah tahu ker tanda-tanda awal nak bersalin?? kekadang tue bila Ss rasa tak sedap perut, rasa memulas,perut rasa kejang terus SS akan fikir  " Eh aku nak bersalin dah ker?"...

Tapi bila  check tak ada tanda-tanda pown. So mungkin tue Brixton Hiks jer...Tapi tiap kali rasa sakit macam tue memang terasa sangat menakutkan sebab memang sakit tue tak terkata. Tapi apapun SS kena sentiasa beready untuk menhadapi situasi ini..

Sekarang SS dah pown 8 bulan ( 32 minggu ) nk masuk 33 minggu jer...Buat masa sekarang jika baby lahir dia dikategorikan sebagai baby Pra-matang...tapi jika dia lahir pada usia 36 minggu insyaallah dia berada dalam situasi bayi yang normal. Tapi SS selalu cakap dengan baby kalau dia nak keluar suruh keluar lepas usia 36 minggu means awal bulan 7 nanti.....hehehehhe..Hopefully insyaallah..mudahan baby dengar cakap ibu…

Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil

Assalammualaikukumk semua..



Alhamdulillah minggu nie SS dah pown masuk ke minggu 24 kehamilan. Cepat sungguh masa berjalan. Tapi setiap minggu kehamilan nie, macam macam yang SS alami. MAcam sekarang nie bila masuk je  minggu 24 nie. SS kerap pening dan tak lalu makan, bayangkan 1 hari SS makan nasi 1 kali jer. Kalau dulu SS makan 3 kali atau lebih sebab lapar.

Bila SS tanya akan misi masa buat check up...Depa pown tak pasti sebab setiap orang lain-lain ragam. Tapi memang rasa pelik skitlah.Tambahan bila bangun dari tidur.Memang sakit yang teramat sangat. Pernah sampai 1 pagi tue SS nak bangun nasib suami SS pegang. Kalau tak memang SS dah jatuh kot. 

Dalam usia SS hamil 24 minggu nie pown ,SS dah kerap merasa Baby keraskan badan.kekadang tue sakit dibuatnya....Dan kekadang tertanya kenapa boleh jadi macam nie ???apa yang baby tengah buat sampai cekang perut SS... So SS pown mencari dalam internet dan akhirnya dapat juga info.


Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil??


Berikut antara sebab-sebab…

Senarai Dewan Di Pulau Pinang

Buat semua B2B di Penang yang sedang mencari lokasi untuk mengadakan majlis perkahwinan anda...Jom saya sedia membantu memberikan senarai beberapa lokasi dewan yang boleh anda buat pilihan. Ini adalah a few senarai yang memang agak POPULAR. 
AREA BAYAN BARU / BAYAN LEPAS
Tabung Haji, Bayan Lepas,Pulau PinangSetia Pearl IslandPan Mutiara
AREA SUNGAI DUA / GELUGOR Dewan Merin,Batu Uban ( berdekatan Nurul Ikan Bakar )Dewan Polis Sg,Dua ( Di belakang Tapak Pesta )Dewan Jubli Perak, Sg Dua ( bersebelahan tapak pesta )Tapak Pesta Open Air ( Dalam tapak pesta )Tapak Pesta Closed Hall  ( Dalam tapak pesta )Recsam Dewan Terbuka Kompleks Belia Dan Sukan Anjung Budi,USM ( Dalam kawasan USM )Dewan Taman SardonDewan Pasar Bayan BaruSunshine Square Ballroom
AREA TOWN Kompleks Masyarakat Penyayang ( bersebelahan dengan rumah Gabenor Penang )Dewan Sri Pinang ( Di Padang Kota)Puspanita Home ( di kawasan sekolah FREE SCHOOL )Dewan Petani Road ( Sungai Pinang )Chinese Town Ballroom ( berdekatan di Little Ind…