Skip to main content

Zakwan Dah Umur 1 Tahun

Assalammualaikum

Alhamdulillah selesai sudah majlis sambutan hari jadi zakwan yang pertama pada hari raya ke-6 tempoh hari. walaupun kalut semuanya berjalan dengan lancar..Amin..

So terima kasih buat kawan BFF saya Mama Dalia yang sudi tolong buat persiapan daripada A-Z...terharu sangat...jasa uolls memang tak dat dibalas..Nanti besday anak uollss akan tolong jugak yer..

Ramai jugak sanak saudara serta kawan-kawna yang datang masa besday zakwan tempoh hari. ada yang sempat SS ambil gambar dan ada yang tak sempat...sibuk melayan tetamu dan juga melayan karenah Si bam Bam tu,,,Jom kita belek beberapa gambar untuk uolls tengok dan SS nak kongsi bersama



MINION BESDAY CAKE 

Semestinya SS pilih Melting Bites untuk rekakan besday cake untuk zakwan. WOW!!! memang cantik gila...SS  suka...zakwan pun sukaSebab start dari besday suami SS ...kawin..besday SS pun order cake dengan depa..sedap dan memenuhi citarasa pelanggan. Depa memahami kehendak pelanggan..Kepada yang nak order dengan depa boleh layari lama web mereka di :

blog : http://meltingbites.blogspot.com/
facebook : Melting Bites 





BACKDROP DECO

Untuk backdrop deco ikutkan nak buat sendiri tapi tak jadi sebab banyak benda yang SS nak kena satle..So SS mintak kawan saya uncle Shafiq buatkan untuk zakwan..hehehhe tq so much..Shafiq nie juga ada buat wedding decoration. So kepada sesiapa yang ingin mencari decorasi yang cantik dan moden bolehlah hubungi shafiq melalui facebok beliau di :







CUPCAKE & CANDY DECO

Bercakap pulak pasal cupcake nie, actually mmg SS tetiba rasa nak buat sendiri cupcake untuk besday zakwan..Tapi last minit tak jadi sebab takut tak menjadi pulak. Tapi nak dijadikan cerita, masa ke Market Batu Lanchang nak beli ikan untuk buat laksa, adalah kedai menjual peralatan buat kek. So SS pun masuk dan terus tanya ttg tepung segera cupcake!!..apalagi terus beli..

Setelah membuat..alhamdulillah menjadi..yeahh!!!!!!!!! tapi agak comot sikit sebab baru 1st time buat...sedap jugak....siapa makan depa cakap sedap..hehehhe

Untuk Candy Deco pun SS memang dah plan nak buat pun...alhamdulillah walaupun sikit jer tapi nampak banyak dan comel...seronok bila semuanya dah tersusun rapi....








CUTTING CAKE CEREMONY

Memang agak kelam kabut sikit dan tak banyak picture yang SS sempat ambil sebab nak kena layan tetamu...NO Official photographer macam nie la jadinya!!!sedih sikit..hehhehe




HADIAH BESDAY ZAKWAN

Memandangkan SS buat besday Zakwan pada hari Raya ke-6 so zakwan tak dapat byk sangat hadiah..mostly banyak dapat duit...So nanti ibu simpan duit zakwan yer :)
Inilah antara hadiah yang zakwan dapat...alhamdulillah lepas nie ibu tak payah nak beli mainan banyak..ini pun dah cukup...
Malam lepas majlis memang tak sempat mak ambil gamba sebab hero dah sleep.. Pagi pagi esok tu SS susun mainan zakwan dan suruh dia duduk depan tu untuk snap..

Tapi masa tengok reaksi dia nampak kereta mainan yang akak belikan untuk zakwan. Tudia senyum sampai ke telinga...
nampak sangat dia happy....mungkin dalam hati dia teringin nak kereta tu...
alhamdulillah tuhan tunaikan hajat kecil dier tu....




Lepas dah siap mandi...so terus dia terkam kereta dan naik :)

Tetamu Yang Hadir

Alhamdulillah ramai sedara-mara yang hadir tak lupa jugak kawan kawan SS..Terima kasih kerana sudi memeriahkan majlis.. Ada yang sempat SS ambik dan ada yang tak sempat sebab tak menang tangan nak snap sibuk melayan sana sini...So enjoylah a few picture.. :)






Tersangat happy setelah apa yang diplan menjadi...lega dan alhamdulillah....seronok tengok tetamu yang datang makan dan enjoy....Terima kasih buat mereka yang terlibat secara langsung dan tidak langsung dalam menjayakan majlis kecil-kecilan nie...
ribuan terima kasih SS ucapkan..Insyaallah nanti kita plan dan buat lebih dari ini...insyaallah...

Comments

Popular posts from this blog

Tanda - Tanda Nak Bersalin Dah

Sudahkah anda bersedia nak bersalin???
Itulah persoalan yang setiap hari bermain dalam kepala otak SS. Dah bersedia ker SS nak melahirkan anak??? Dah tahu ker tanda-tanda awal nak bersalin?? kekadang tue bila Ss rasa tak sedap perut, rasa memulas,perut rasa kejang terus SS akan fikir  " Eh aku nak bersalin dah ker?"...

Tapi bila  check tak ada tanda-tanda pown. So mungkin tue Brixton Hiks jer...Tapi tiap kali rasa sakit macam tue memang terasa sangat menakutkan sebab memang sakit tue tak terkata. Tapi apapun SS kena sentiasa beready untuk menhadapi situasi ini..

Sekarang SS dah pown 8 bulan ( 32 minggu ) nk masuk 33 minggu jer...Buat masa sekarang jika baby lahir dia dikategorikan sebagai baby Pra-matang...tapi jika dia lahir pada usia 36 minggu insyaallah dia berada dalam situasi bayi yang normal. Tapi SS selalu cakap dengan baby kalau dia nak keluar suruh keluar lepas usia 36 minggu means awal bulan 7 nanti.....hehehehhe..Hopefully insyaallah..mudahan baby dengar cakap ibu…

Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil

Assalammualaikukumk semua..



Alhamdulillah minggu nie SS dah pown masuk ke minggu 24 kehamilan. Cepat sungguh masa berjalan. Tapi setiap minggu kehamilan nie, macam macam yang SS alami. MAcam sekarang nie bila masuk je  minggu 24 nie. SS kerap pening dan tak lalu makan, bayangkan 1 hari SS makan nasi 1 kali jer. Kalau dulu SS makan 3 kali atau lebih sebab lapar.

Bila SS tanya akan misi masa buat check up...Depa pown tak pasti sebab setiap orang lain-lain ragam. Tapi memang rasa pelik skitlah.Tambahan bila bangun dari tidur.Memang sakit yang teramat sangat. Pernah sampai 1 pagi tue SS nak bangun nasib suami SS pegang. Kalau tak memang SS dah jatuh kot. 

Dalam usia SS hamil 24 minggu nie pown ,SS dah kerap merasa Baby keraskan badan.kekadang tue sakit dibuatnya....Dan kekadang tertanya kenapa boleh jadi macam nie ???apa yang baby tengah buat sampai cekang perut SS... So SS pown mencari dalam internet dan akhirnya dapat juga info.


Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil??


Berikut antara sebab-sebab…

Senarai Dewan Di Pulau Pinang

Buat semua B2B di Penang yang sedang mencari lokasi untuk mengadakan majlis perkahwinan anda...Jom saya sedia membantu memberikan senarai beberapa lokasi dewan yang boleh anda buat pilihan. Ini adalah a few senarai yang memang agak POPULAR. 
AREA BAYAN BARU / BAYAN LEPAS
Tabung Haji, Bayan Lepas,Pulau PinangSetia Pearl IslandPan Mutiara
AREA SUNGAI DUA / GELUGOR Dewan Merin,Batu Uban ( berdekatan Nurul Ikan Bakar )Dewan Polis Sg,Dua ( Di belakang Tapak Pesta )Dewan Jubli Perak, Sg Dua ( bersebelahan tapak pesta )Tapak Pesta Open Air ( Dalam tapak pesta )Tapak Pesta Closed Hall  ( Dalam tapak pesta )Recsam Dewan Terbuka Kompleks Belia Dan Sukan Anjung Budi,USM ( Dalam kawasan USM )Dewan Taman SardonDewan Pasar Bayan BaruSunshine Square Ballroom
AREA TOWN Kompleks Masyarakat Penyayang ( bersebelahan dengan rumah Gabenor Penang )Dewan Sri Pinang ( Di Padang Kota)Puspanita Home ( di kawasan sekolah FREE SCHOOL )Dewan Petani Road ( Sungai Pinang )Chinese Town Ballroom ( berdekatan di Little Ind…