Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2016

RAHSIA PERSONALITI DIRI | Disebalik T-shirt

RAHSIA PERSONALITI DIRI | Disebalik T-shirt


Tahukah kamu bahawa lukisan pada baju T yang kamu pakai sehari-hari mengandungi pelbagai rahsia di sebaliknya? Pada kamu biasa atau untuk suka-suka. Tetapi bagi yang melihatnya, ia secara tidak langsung menterjemahkan imej atau peribadi sebenar kamu. Namun ini semua tidaklah seratus peratus betul. Kalau betul pun, anggaplah ia sebagai kebetulan sahaja.


Gambar Tempat-tempat Yang Menarik Dan Unik

Kamu gemar memakai baju T yang mengambarkan tempat-tempat yang menarik seperti menara KLCC, jambatan Pulau Pinang, Kuala Terengganu. Ini menunjukkan kamu sukakan kegiatan pengembaraan yang adventure. Di samping itu kamu juga diterjemahkan mempunyai peribadi yang berani dan tegas. Bersesuaian dengan kegemaran yang suka mengembara, kamu memang tidak suka mendiami sesuatu tempat dalam masa yang lama. Kamu juga seorang yang sangat aktif dan tidak boleh duduk diam.


Gambar Personaliti Yang Disanjungi Atau Kumpulan Rock

Sudah menjad perkara biasa bagi remaja mema…

RAHSIA PERSONALITI DIRI | Melalui nama email Address

RAHSIA PERSONALITI DIRI | Melalui nama email Address 

Gunakan Nama Penuh
Sekiranya dia menggunakan nama alamat emelnya dengan nama penuhnya, contohnya adysyammohdsaid@yahoo.com . Ia menggambarkan bahawa dia seorang yang penuh tanggungjawab dan tidak suka berahsia. Dia juga boleh dipercayai dan jujur dalam setiap perbuatannya.Tapi ingat ,jangan cuba hendak memperlekehkannya.

Nama Depan Dan Tengah
Contoh: Ady Syam Mohd Said Dia menggunakan alamat emelnya sebagai adysyam@yahoo.com iaitu nama awal dan tengah tanpa nama bapanya. Ia menunjukkan bahawa dia seorang yang sangat menghargai dirinya sendiri dan sanggup ketepikan hal orang lain demi kepentingan sendiri. Selain itu dia juga berani untuk tampil di khalayak ramai dan mengeluarkan pendapat dengan lantang.

Nama Dan Tahun
Contoh: adysyam2001@yahoo.com. Dia dikatakan seorang yang mempunyai ego yang tinggi. Pantang sesiapa yang cuba menentang pendapatnya. Selain itu dia juga tidak sukakan komitmen dalam jangka masa terdekat ini. Kewujudan tahun…

RAHSIA PERSONALITI DIRI | Melalui Gerak Laku

RAHSIA PERSONALITI DIRI | Melalui Gerak Laku

Kadang-kadang kita tidak menyangka bahawa perlakuan adakalanya mencerminkan sikap seseorang. Di sini disenaraikan gerak laku yang berkait dengan sikap.

1.Melindungi atau menutup mulut dengan tangan bila bercakap
Tindakan ini membayangkan yang dia kemungkinan berdusta, memutarbelitkan perkara, ragu, atau dia sendiri tidak yakin dengan perkara yang diucap atau cakapkan.

2.Berpeluk tubuh ketika bercakap
Dia memperlihatkan satu sikap yang defensif. Dia tidak akan menerima apa-apa yang kita cakapkan. Tindakan ini juga mengambarkan yang dia sukar mengalah atau bersetuju dan bekerjasama dengan kita. Gerak laku yang demikian juga menunjukkan yang dia berbeza pendapat, serba salah atau kemungkinan tidak berpuas hati dengan kita.

3.Matanya tidak memberi tumpuan atau merayap ke sana dan ke mari
Gerak laku sedemikian menunjukkan dia tidak berminat pada perkara yang kita ucapkan. Kalaulah kita baru berkenalan dengannya, maka perlakuan sebegini menunjukkan yang…

RAHSIA PERSONALITI DIRI | Jenis Dahi

RAHSIA PERSONALITI DIRI | Jenis Dahi


Bercakap soal dahi ini, tahukah anda bahawa dengan memandang dahi seseorang saja sudah terungkap lagi rahsia pada diri anda! Bahaya kan.. Jadi lain kali sesiapa yang dahinya agak luas tu cepat-cepatlah 'cover'kannya sikit. Kalau tidak tentu ada yang boleh menilik perangai dan tingkah laku anda walau pun baru pertama kali bersua. Kalau anda ingin tahu apa rahsia yang tersirat mengenai dahi anda tu hah... cubalah baca artikel ini hingga habis. Baca tau, jangan tak baca! Tapi seperti biasa, ada syaratnya. Kenal pasti dulu bentuk dahi anda tu! Tak susah kan?

Dahi Jendol (CT Nurhaliza???)
Dahinya agak luas dan seolah-olah 'benjol' ke hadapan sedikit. Tapi jangan ingat, orang yang berdahi jendol ini tak cantik tau! Kalau kena gaya rambutnya, memang cantik. Jangan pula asyik mengikat rambut ke belakang. Dahlah dahi tu jendol. Tentu agak 'buruk' rupanya. Tapi itu tak penting. Yang penting, apa rahsia disebalik bentuk dahi itu? Sebenarn…

RAHSIA PERSONALITI DIRI | TAHI LALAT

Assalammualaikum  semua.... Memandangkan minggu nie SS kena bagi talk berkaitan Personaliti Diri, So masa SS tengah mencari bahan untuk buat presentation, SS terjumpa link tentang info info RAHSIA PERSONALITI DIRI. So SS copy dan paste untuk anda baca...


Tahi lalat ada pula yang muncul ketika dewasa. Biasana dipicu oleh kontak dengan sinar matahari, sehingga berdampak pada meningkatnya pigmen melanin. Tahi lalat juga dapat muncul karena faktor genetik, obat-obatan pemutih kulit, makanan cepat saji, atau bahan-bahan yang mengandung arsen.


Arti Tahi Di Wajah
1. Tahi lalat di tengah-tengah alis, tandanya orang itu sangat cerdas. Berdasarkan kecerdasan yang dimiliki, orang-orang yang punya tahi lalat di tengah alis konon dapat meraih sukses dan kekayaan.
2. Jika seseorang punya tahi lalat di sudut mata kanan, maka konon dia memiliki sifat emosional. Konon juga orang-orang ini termasuk orang yang mudah iri pada orang lain, entahlah.
3. Orang yang memiliki tahi lalat di kelopak mata, biasanya ja…

Birthday Bajet RM400 | Happy birthday Zarif Zakwan yang ke 3

Assalammualaikum semua...

Alhamdulillah last week iaitu hari sabtu lepas selesai sudah majlis kecil kecil semperna menyambut hari lahir anak sulung SS iaitu Muhammad Zarif Zakwan yang ke 3...Kali nie SS memang buat secara kecil kecilan ja tak panggil ramai hanya keluarga terdekat dan kenalan terdekat sahaja. Yang paling best alhamdulillah syukur makanan semua habis...SOLD OUT.....tak membazir macam tahun tahun sebelum nie....Kali nie SS buat denga bajet yang cukup murah...hanya berbekalkan bajet RM400 sahaja...jom SS nak shring sikit

MENU
Ikutkan tak mau buat besday zarif tahun nie sebab dah lepas.actual date dia 20 Julai..So SS punya bincang dengan suami dan suami pun bagi green light. Apa lagi SS pun melakukan tugasan perancang majlis...hahah...First thing ialah SS create card jemputan dan list nama..Lepas kira kira adalah dalam 80 orang jemputan...Dan dari situ SS pilih dan buat menu untuk 50 jemputan sahaja dengan pelbagai jenis menu...antara menu yang SS pilih kali nie ialah :

MEE…