Skip to main content

RAHSIA PERSONALITI DIRI | TAHI LALAT


Assalammualaikum  semua.... Memandangkan minggu nie SS kena bagi talk berkaitan Personaliti Diri, So masa SS tengah mencari bahan untuk buat presentation, SS terjumpa link tentang info info RAHSIA PERSONALITI DIRI. So SS copy dan paste untuk anda baca...


Tahi lalat ada pula yang muncul ketika dewasa. Biasana dipicu oleh kontak dengan sinar matahari, sehingga berdampak pada meningkatnya pigmen melanin. Tahi lalat juga dapat muncul karena faktor genetik, obat-obatan pemutih kulit, makanan cepat saji, atau bahan-bahan yang mengandung arsen.



Arti Tahi Di Wajah

1. Tahi lalat di tengah-tengah alis, tandanya orang itu sangat cerdas. Berdasarkan kecerdasan yang dimiliki, orang-orang yang punya tahi lalat di tengah alis konon dapat meraih sukses dan kekayaan.

2. Jika seseorang punya tahi lalat di sudut mata kanan, maka konon dia memiliki sifat emosional. Konon juga orang-orang ini termasuk orang yang mudah iri pada orang lain, entahlah.

3. Orang yang memiliki tahi lalat di kelopak mata, biasanya jauh di depan orang lain dalam hal kemampuan intelektual. Saya kurang paham juga maksudnya.

4. Orang-orang yang memiliki tahi lalat di bawah mata kanan adalah orang yang sangat sensitif. Orang-orang ini lebih bergairah untuk jatuh cinta dibanding yang lain.

5. Tahi lalat di bawah mata kanan dan dekat dengan hidung menandakan orangnya sedikit misterius dan sulit dimengerti.

6. Orang yang memiliki tahi lalat tempat di tengah hidung, biasanya orang itu imajinatif. Orang-orang ini lebih memilih untuk melakukan pekerjaan apapun yang membangun.

7. Orang-orang yang memiliki tahi lalat di sisi kiri dan bawah mata dekat hidung termasuk golongan pencemburu. Orang-orang seperti cenderung berpikir lebih tentang diri mereka sendiri.

8. Jika orang memiliki tahi lalat di bawah mata kiri, mereka biasanya adalah orang yang bergairah.

9. Tahi lalat di tangan kiri sisi sudut mata, dimiliki oleh orang yang banyak berjuang dalam kehidupan cinta mereka.

10. Apabila ada seseorang memiliki tahi lalat di sebelah kiri kelopak mata, biasanya orang itu memiliki pikiran yang sangat tajam.

11. Tahi lalat di hidung dimiliki oleh orang yang sering bepergian dan memiliki kehidupan cinta yang sulit.

12. Orang-orang yang memiliki tahi lalat di pipi kanan adalah orang yang bergairah.

13. Jika seseorang memiliki tahi lalat di sebelah kanan tulang pipi sisi, biasanya orang-orang ini tergolong emosional dan sering terlibat dalam perkelahian dengan keluarga.

14. Jika orang memiliki tahi lalat di bawah hidung ke arah sisi kanan, menandakan orang-orang yang berjiwa besar. Orang-orang seperti ini biasanya misterius.

15. Jika tahi lalat berada tepat di bawah hidung di tengah, orang-orang ini lebih memilih untuk hidup bebas.

16. Orang yang memiliki tahi lalat di sisi kiri atas dari bibir termasuk orang sangat mencintai dan murah hati.

17. Tahi lalat di sisi kiri hidung, menandakan orang-orang ini artistik, penyuka seni. Orang-orang seperti sering mengejutkan orang lain dengan tindakannya.

18. Orang yang memiliki tahi lalat di sisi kanan atas dari bibir biasanya cerdas dan imajinatif.

19. Seseorang yang memiliki tahi lalat di sudut sisi kanan bibir, maka biasanya ia mencintai alam.

20. Orang-orang yang memiliki tahi lalat pada tulang pipi kiri, dekat dengan telinga mereka menadakan orangnya sulit dimengerti. Tapi biasanya orang-orang tersebut perencana yang baik.

21. Orang-orang yang memiliki tahi lalat di pipi tulang yang tepat, yang dekat ke telinga mereka, kapasitas intelektual mereka tergolong tinggi.

22. Tahi lalat di sudut kiri bibir, menandakan orang itu emosional dan menghadapi banyak masalah dalam hidup mereka.

23. Seseorang memiliki tahi lalat di sisi kiri dagu, maka orang tersebut tertarik pada spiritualitas dan agama.

24. Jika orang memiliki tahi lalat di bawah bibir mereka,menandakan orang itu harus berhati-hati dalam hal kesehatan.

25. Orang yang memiliki tahi lalat di dagu, mereka biasanya senang mencoba untuk menjaga keluarga bahagia. Mereka bisa menjaga hubungan baik dengan orang lain

Comments

Popular posts from this blog

Tanda - Tanda Nak Bersalin Dah

Sudahkah anda bersedia nak bersalin???
Itulah persoalan yang setiap hari bermain dalam kepala otak SS. Dah bersedia ker SS nak melahirkan anak??? Dah tahu ker tanda-tanda awal nak bersalin?? kekadang tue bila Ss rasa tak sedap perut, rasa memulas,perut rasa kejang terus SS akan fikir  " Eh aku nak bersalin dah ker?"...

Tapi bila  check tak ada tanda-tanda pown. So mungkin tue Brixton Hiks jer...Tapi tiap kali rasa sakit macam tue memang terasa sangat menakutkan sebab memang sakit tue tak terkata. Tapi apapun SS kena sentiasa beready untuk menhadapi situasi ini..

Sekarang SS dah pown 8 bulan ( 32 minggu ) nk masuk 33 minggu jer...Buat masa sekarang jika baby lahir dia dikategorikan sebagai baby Pra-matang...tapi jika dia lahir pada usia 36 minggu insyaallah dia berada dalam situasi bayi yang normal. Tapi SS selalu cakap dengan baby kalau dia nak keluar suruh keluar lepas usia 36 minggu means awal bulan 7 nanti.....hehehehhe..Hopefully insyaallah..mudahan baby dengar cakap ibu…

Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil

Assalammualaikukumk semua..



Alhamdulillah minggu nie SS dah pown masuk ke minggu 24 kehamilan. Cepat sungguh masa berjalan. Tapi setiap minggu kehamilan nie, macam macam yang SS alami. MAcam sekarang nie bila masuk je  minggu 24 nie. SS kerap pening dan tak lalu makan, bayangkan 1 hari SS makan nasi 1 kali jer. Kalau dulu SS makan 3 kali atau lebih sebab lapar.

Bila SS tanya akan misi masa buat check up...Depa pown tak pasti sebab setiap orang lain-lain ragam. Tapi memang rasa pelik skitlah.Tambahan bila bangun dari tidur.Memang sakit yang teramat sangat. Pernah sampai 1 pagi tue SS nak bangun nasib suami SS pegang. Kalau tak memang SS dah jatuh kot. 

Dalam usia SS hamil 24 minggu nie pown ,SS dah kerap merasa Baby keraskan badan.kekadang tue sakit dibuatnya....Dan kekadang tertanya kenapa boleh jadi macam nie ???apa yang baby tengah buat sampai cekang perut SS... So SS pown mencari dalam internet dan akhirnya dapat juga info.


Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil??


Berikut antara sebab-sebab…

Senarai Dewan Di Pulau Pinang

Buat semua B2B di Penang yang sedang mencari lokasi untuk mengadakan majlis perkahwinan anda...Jom saya sedia membantu memberikan senarai beberapa lokasi dewan yang boleh anda buat pilihan. Ini adalah a few senarai yang memang agak POPULAR. 
AREA BAYAN BARU / BAYAN LEPAS
Tabung Haji, Bayan Lepas,Pulau PinangSetia Pearl IslandPan Mutiara
AREA SUNGAI DUA / GELUGOR Dewan Merin,Batu Uban ( berdekatan Nurul Ikan Bakar )Dewan Polis Sg,Dua ( Di belakang Tapak Pesta )Dewan Jubli Perak, Sg Dua ( bersebelahan tapak pesta )Tapak Pesta Open Air ( Dalam tapak pesta )Tapak Pesta Closed Hall  ( Dalam tapak pesta )Recsam Dewan Terbuka Kompleks Belia Dan Sukan Anjung Budi,USM ( Dalam kawasan USM )Dewan Taman SardonDewan Pasar Bayan BaruSunshine Square Ballroom
AREA TOWN Kompleks Masyarakat Penyayang ( bersebelahan dengan rumah Gabenor Penang )Dewan Sri Pinang ( Di Padang Kota)Puspanita Home ( di kawasan sekolah FREE SCHOOL )Dewan Petani Road ( Sungai Pinang )Chinese Town Ballroom ( berdekatan di Little Ind…