Skip to main content

Tray pencuci botol susu

Assalammualaikum & salam sayang semua...

Seperti yang anda semua tahu, last week kat Penang iaitu di Spice Arena Bayan Baru Penang telah berlansungnya Baby Fair 2015. Penang nie bukan selalu ada pun. memang jarang nak ada. kekadang tu ada tapi sedihnya tak macam babyfair..harga pun sama macam kat butik baby. Tapi sesekali ada event nie memang best. tapi selalunya SS tengok dlu siapa organizer yang buat event tu. Then bila tengok banner dok tergantung sana sini...dok rasa event nie mesti best. So bila tiba harinya SS pun ajak suami untuk ke sana sebab nak beli beberapa lagi barang yg belum dibeli.

so bila tengok banner nie...SS mesti serbu jugak :)



Bila dah tau ada event nie, seperti biasa SS dah buat list barang yang nak beli sebab memang murah lah sebab yang penting tak kena postage..hahahha....benda yang paling SS suka beli masa kat BABY FAIR nie ialah :

COLLAPSIBLE TRAY

Kalau tengok mesti nampka macam kecik ja. tapi actually sangat besar...biarpun makan ruang kat dapur tu tapi untuk pengetahuan anda memang ia sangat besar dan lepas kita basuh botol dan letak pun tak nampak berselerak. Jom SS sharingkan tray nie dengan anda.


ini pandangan dari sisi bekas tray


dia ada juga ruang untuk kita letakkan botol yang tinggi.



Selepas tray nie dibukak so nampaklah besar mana




tebalkan


lubang lubang pada bahagian bawah bekas memudahkan aliran air mengalir keluar





Menarik kan...setakat nie SS tak pernah lagi jumpa kat mana mana butik online. So masa kat baby fair tu nampak benda nie terus beli. tu pun beli masa hari kedua sebab 1st day mai buat survey jer.....harga yang mereka jual ialah RM32.00. Material pun okay . bukan jenis plastik murah yang senang pecah. Ini kita material baguslah. Senan lepas nie dah habis basuh letak ja dalam tray nie..nampak kemas dan cantik ja..


Comments

Popular posts from this blog

Tanda - Tanda Nak Bersalin Dah

Sudahkah anda bersedia nak bersalin???
Itulah persoalan yang setiap hari bermain dalam kepala otak SS. Dah bersedia ker SS nak melahirkan anak??? Dah tahu ker tanda-tanda awal nak bersalin?? kekadang tue bila Ss rasa tak sedap perut, rasa memulas,perut rasa kejang terus SS akan fikir  " Eh aku nak bersalin dah ker?"...

Tapi bila  check tak ada tanda-tanda pown. So mungkin tue Brixton Hiks jer...Tapi tiap kali rasa sakit macam tue memang terasa sangat menakutkan sebab memang sakit tue tak terkata. Tapi apapun SS kena sentiasa beready untuk menhadapi situasi ini..

Sekarang SS dah pown 8 bulan ( 32 minggu ) nk masuk 33 minggu jer...Buat masa sekarang jika baby lahir dia dikategorikan sebagai baby Pra-matang...tapi jika dia lahir pada usia 36 minggu insyaallah dia berada dalam situasi bayi yang normal. Tapi SS selalu cakap dengan baby kalau dia nak keluar suruh keluar lepas usia 36 minggu means awal bulan 7 nanti.....hehehehhe..Hopefully insyaallah..mudahan baby dengar cakap ibu…

Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil

Assalammualaikukumk semua..



Alhamdulillah minggu nie SS dah pown masuk ke minggu 24 kehamilan. Cepat sungguh masa berjalan. Tapi setiap minggu kehamilan nie, macam macam yang SS alami. MAcam sekarang nie bila masuk je  minggu 24 nie. SS kerap pening dan tak lalu makan, bayangkan 1 hari SS makan nasi 1 kali jer. Kalau dulu SS makan 3 kali atau lebih sebab lapar.

Bila SS tanya akan misi masa buat check up...Depa pown tak pasti sebab setiap orang lain-lain ragam. Tapi memang rasa pelik skitlah.Tambahan bila bangun dari tidur.Memang sakit yang teramat sangat. Pernah sampai 1 pagi tue SS nak bangun nasib suami SS pegang. Kalau tak memang SS dah jatuh kot. 

Dalam usia SS hamil 24 minggu nie pown ,SS dah kerap merasa Baby keraskan badan.kekadang tue sakit dibuatnya....Dan kekadang tertanya kenapa boleh jadi macam nie ???apa yang baby tengah buat sampai cekang perut SS... So SS pown mencari dalam internet dan akhirnya dapat juga info.


Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil??


Berikut antara sebab-sebab…

Senarai Dewan Di Pulau Pinang

Buat semua B2B di Penang yang sedang mencari lokasi untuk mengadakan majlis perkahwinan anda...Jom saya sedia membantu memberikan senarai beberapa lokasi dewan yang boleh anda buat pilihan. Ini adalah a few senarai yang memang agak POPULAR. 
AREA BAYAN BARU / BAYAN LEPAS
Tabung Haji, Bayan Lepas,Pulau PinangSetia Pearl IslandPan Mutiara
AREA SUNGAI DUA / GELUGOR Dewan Merin,Batu Uban ( berdekatan Nurul Ikan Bakar )Dewan Polis Sg,Dua ( Di belakang Tapak Pesta )Dewan Jubli Perak, Sg Dua ( bersebelahan tapak pesta )Tapak Pesta Open Air ( Dalam tapak pesta )Tapak Pesta Closed Hall  ( Dalam tapak pesta )Recsam Dewan Terbuka Kompleks Belia Dan Sukan Anjung Budi,USM ( Dalam kawasan USM )Dewan Taman SardonDewan Pasar Bayan BaruSunshine Square Ballroom
AREA TOWN Kompleks Masyarakat Penyayang ( bersebelahan dengan rumah Gabenor Penang )Dewan Sri Pinang ( Di Padang Kota)Puspanita Home ( di kawasan sekolah FREE SCHOOL )Dewan Petani Road ( Sungai Pinang )Chinese Town Ballroom ( berdekatan di Little Ind…