Skip to main content

Kat Mana Nak Cari Shawl Labuh Dan Murah | Shawl By Defiore



Assalammualikum semua...

Siapa kat sini peminat shawl??Sekarang nie bersepah orang jual shawl kan..Tapi kat mana ampa nak cari shawl yang labuh, tebal, selesa dan paling best murah????Hari nie dengan bangganya saya nak sharing shawl dari butik saya sendiri yang jual shawl .



Antara shawl yang saya keluarkan ada 3 jenis iaitu :

  1. Aurora shawl ( lattest collection)
  2. Arjuna Shawl
  3. Sprengzel Shawl ( glitter )

Semua material yang saya pilih ialah SHIFFON. Sebab Shiffon adalah meterial yang paling sesuai untuk buat shawl selain Lycra dan cotton. Saya pilih Shiffon yang jenis berat dan tebal, so pelanggan saya tak akan rasa panas dan tak perlu pakai inner yang tebal dibahagian dalam. Dengan keadaan cuaca kat Malaysia nie yang panas, memberikan saya alternatif untuk cari material yang sesuai digayakan. The latest material yang saya pilih ialah MOsCrepe ShiffOn....Material dia lebih selesa dan mudah digayakan.nanti tahu..anda kena beli 1 baru tau..hehehehehe




Ini antara contoh warna bagi SPRENGZEL SHAWL . Glitter yang cantik. Paling penting, glitter nie kalau dibasuh tak akan keluarpun. Itulah kelebihan material shawl yang saya ada. Selalunya kalau anda perasan yang jual semuanya cotton, tapi saya jual shiffon...                                                                    

Inilah contoh material shawl ARJUNA. Plain heavy shiffon yang menjadi pilihan saya. Selesa dan paling senang nak bentuk. Dan paling best is labuh...Anda tengok contoh shawl yang saya pakai nie. Antara warna yang paling HOT SELLING!! kalau restock sure habis punya..






BAGAIMANA PROSES SHAWL BERJALAN??

Shawl yang saya jual ini ialah custamade. So pelanggan boleh pilih nak shawl petak atau ada curve atau nak bawal. Kami ada buat jugak. Tapi custamade lain harga sikit. Tak mahal pun. So macam mana prosuder proses shawl kami.


  1. Saya akan ke gudang untuk membuat pilihan material / warna shawl. Stock selalu depends pada permintaan ataupun depends pada kehabisan stock warna.
  2. Proses pemotongan shawl akan bermula dengan teliti .
  3. Kain akan dihantar kepada tailor untuk jahitan label dan jahitan tepi shawl.
  4. Selepas siap dijahit, proses FINISHING akan dijalankan oleh saya sendiri bagi memastikan tak ada benag-benang yang tercarik dan lebihan jahitan.
  5. Proses pembungkusan bermula 







So inilah hasil shawl kami. bagi anda yang berminat boleh follow kami di instagram. tapi macam mana nak order??
Anda boleh terus whatsapp saya / telegram saya di 0195434377.



HARGA JUALAN 

1 PCS : RM30
2 PCS : RM50
3 PCS : RM70
4 PCS : RM100

**FREE POSTAGE S/M **

murahkan...rasa teruja anda boleh terus follow kami di instagram..jom follow ig butik shawl saya tau!!!!

Comments

Popular posts from this blog

Tanda - Tanda Nak Bersalin Dah

Sudahkah anda bersedia nak bersalin???
Itulah persoalan yang setiap hari bermain dalam kepala otak SS. Dah bersedia ker SS nak melahirkan anak??? Dah tahu ker tanda-tanda awal nak bersalin?? kekadang tue bila Ss rasa tak sedap perut, rasa memulas,perut rasa kejang terus SS akan fikir  " Eh aku nak bersalin dah ker?"...

Tapi bila  check tak ada tanda-tanda pown. So mungkin tue Brixton Hiks jer...Tapi tiap kali rasa sakit macam tue memang terasa sangat menakutkan sebab memang sakit tue tak terkata. Tapi apapun SS kena sentiasa beready untuk menhadapi situasi ini..

Sekarang SS dah pown 8 bulan ( 32 minggu ) nk masuk 33 minggu jer...Buat masa sekarang jika baby lahir dia dikategorikan sebagai baby Pra-matang...tapi jika dia lahir pada usia 36 minggu insyaallah dia berada dalam situasi bayi yang normal. Tapi SS selalu cakap dengan baby kalau dia nak keluar suruh keluar lepas usia 36 minggu means awal bulan 7 nanti.....hehehehhe..Hopefully insyaallah..mudahan baby dengar cakap ibu…

Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil

Assalammualaikukumk semua..



Alhamdulillah minggu nie SS dah pown masuk ke minggu 24 kehamilan. Cepat sungguh masa berjalan. Tapi setiap minggu kehamilan nie, macam macam yang SS alami. MAcam sekarang nie bila masuk je  minggu 24 nie. SS kerap pening dan tak lalu makan, bayangkan 1 hari SS makan nasi 1 kali jer. Kalau dulu SS makan 3 kali atau lebih sebab lapar.

Bila SS tanya akan misi masa buat check up...Depa pown tak pasti sebab setiap orang lain-lain ragam. Tapi memang rasa pelik skitlah.Tambahan bila bangun dari tidur.Memang sakit yang teramat sangat. Pernah sampai 1 pagi tue SS nak bangun nasib suami SS pegang. Kalau tak memang SS dah jatuh kot. 

Dalam usia SS hamil 24 minggu nie pown ,SS dah kerap merasa Baby keraskan badan.kekadang tue sakit dibuatnya....Dan kekadang tertanya kenapa boleh jadi macam nie ???apa yang baby tengah buat sampai cekang perut SS... So SS pown mencari dalam internet dan akhirnya dapat juga info.


Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil??


Berikut antara sebab-sebab…

Senarai Dewan Di Pulau Pinang

Buat semua B2B di Penang yang sedang mencari lokasi untuk mengadakan majlis perkahwinan anda...Jom saya sedia membantu memberikan senarai beberapa lokasi dewan yang boleh anda buat pilihan. Ini adalah a few senarai yang memang agak POPULAR. 
AREA BAYAN BARU / BAYAN LEPAS
Tabung Haji, Bayan Lepas,Pulau PinangSetia Pearl IslandPan Mutiara
AREA SUNGAI DUA / GELUGOR Dewan Merin,Batu Uban ( berdekatan Nurul Ikan Bakar )Dewan Polis Sg,Dua ( Di belakang Tapak Pesta )Dewan Jubli Perak, Sg Dua ( bersebelahan tapak pesta )Tapak Pesta Open Air ( Dalam tapak pesta )Tapak Pesta Closed Hall  ( Dalam tapak pesta )Recsam Dewan Terbuka Kompleks Belia Dan Sukan Anjung Budi,USM ( Dalam kawasan USM )Dewan Taman SardonDewan Pasar Bayan BaruSunshine Square Ballroom
AREA TOWN Kompleks Masyarakat Penyayang ( bersebelahan dengan rumah Gabenor Penang )Dewan Sri Pinang ( Di Padang Kota)Puspanita Home ( di kawasan sekolah FREE SCHOOL )Dewan Petani Road ( Sungai Pinang )Chinese Town Ballroom ( berdekatan di Little Ind…