Skip to main content

Percutian Mewah Di Pangkor Laut Resort - Day 2


Hello again....
Mesti ampa semua dok teruja nak tunggu entry yang ke-2 pasal trip mewah yang saya n family pergi baru baru nie.. OKaylah nampak ramai yang teruja bila baca entry yang first..So hari nie nak cerita sikit  pasal hari ke-2 kami di Pangkor Laut Resort & Spa... Plan kami hari ke-2 nie ialah nak mandi laut...Mulanya memang tak plan apapun, just nak bagi Zakwan main pasir jer...tapi kami berubah fikiran untuk mandi dan lepas di tepi laut.....jom jom kita tengok cerita kali nie :)

Orang yang paling best ialah Zakwan..bangun jer tidur ibu bukakkan pintu anjung dan dier nampak laut..hehehhe..teruja la tu.....

So lepas kami having our 1st day breastfast...kami pun balik ke bilik untuk bersiap siap nak ke laut. Kat sini depa panggil EMARLARD BAY...private sea untuk pelanggan di Pangkor Laut Resort....







wow..memang rasa cukup best kat sini..tak ada orang ramai...laut yang tenang dan paling seronok u guys boleh buat aper pun kat sini...nak lepak till petang ker,,,sebab kat sini ada bar ( restaurant ) untuk minum petang dan ada beachboy yang akan jaga anda. So nak jer apa depa akan berikan...
Kenapa ia di panggil EMERLARD BAY???

Kalau korang ambil gambar dari tepi laut..korang akan nampak warna emerlard kat permukaan laut tu..memang cantik gilezzz....then laut dier tak dalam pun...kira save untuk mandiler....Yang paling seronok bila mandi tu nanti ada ikan ikan kecik yang akan teman...feeling mandi macam Little MErmaid ler..heehhehe....Zakwan mandi sambil main tangkap ikan...hehehhee....memang seronok mandi kat sini..pengalaman paling bermakna...sangat cantik...




Tengok gambar atas nie..nampak tak warna air laut dier .....cantik kan :)bukan dalam pun...hehhhehe..tapi saya adviced kalau korang nak datang sini make sure belilah atau bawak jer peralatan mainan anak korang dan pelampung.sebab kat sini memang tak ada orang jual jual tau..kalau ada pun kedai cenderahati jer..mahal nak mampus..hehhehe.....


Makam malam

Makan malam hari ke-2 tu kami memang tak tahu nak makan kat mana, sebab ada beberapa restaurant yang budak-budak tak boleh masuk . Then lagipun husband iolls nie tak makan makanan yang pelik pelik...so kami telah decide untuk makan di UNCLE LIM KITCHEN....

"This interestingly designed restaurant is built atop a rocky outcrop overlooking the sea. Named after the chef who has been with the Resort since its inception, Uncle Lim's specialises in Nyonya and Hockchew Chinese-style home cooking. All dishes are inspired by the unique products available locally, and made to each guest's individual tastes and requirements. A unique experience for those who enjoy the exotic flavours of the East."


So apa yang kami order malam tu..ermmm jom jo kita tengok :) sedap...







Dissert kami :)
















Selepas makan kami sempatlah nak posing beberapa gambar di Uncle Lims Kitchen tu... ikutkan suasana dia cantik sebab restaurant nie atas laut. Tapi disebabkan waktu malam so gambar tak berapa cantik sikit. Ada sedikit gambar yang blur blur....tapi malam tu masa kami ke restaurant tu kami berpeluang berjumpa dengan Owner Restaurant nie iaitu UNCLE LIM so kami pun ambil gambar dan sembang sembang..rupa rupanya dia orang Penang jugak :)






Inilah staff di Pangkor Laut iaitu Abang Faizal. dialah yang tolong kami beli ole-ole kat Pulau Pangkor...alhamdulillah kalau kita tak sombong dan kita layan orang cara baik...balasan baik orang akan tolong kita...Yang paling best ialah abang nie mai hantaq coklat dalam plate khas buat untuk zakwan tau...katanya bagi zakwan makan..hehhehe..untung untung....



Lepas kami menikmati makan malam di Uncle Lim Kitchen, kami balik ke bilik resort dengan hanya berjalan kaki. Kononnya nak nikmati permandangan laut tengah malam..hehehhe tapi gelap gulita memang tak nampak apapun. Tapi actually kalau jalan ikut SEA VILLA dalam 10 minit jer berkalan kaki...sebab dekat...then kami pun singgah di ROYAL BEACH RESTAURANT untuk lepak lepak malam terakhir sebelum kami balik. 

Inilah yang dikatakan rezeki, masa kami lepak di restaurant nie rupanya ada staff yang berhati mulia nak sediakan minuman teh untuk kamio secara percuma..heehhehe...apa nama dia erk??? lupapulak...Budak nie dari JAKARTA...bekerja kat sini dah 4 tahun. katanya seronok kerja kat sini sebab rasa tenang dan selesa...dan enjoy....kami pun sempat juga bersembang dan berkenalan..hehehehhe



inilah pengalaman bersama kakitangan dan juga menikmati keindahan PANGKOR LAUT RESORT..wow memang best gilezz...tak tau nak cakap macam mana. tersangat rekemen bagi nada yang ingin bercuti dan nak honeymoon, anda boleh da0tang kesini tau...memang superb best....

SO nak tahu lagi permandangan kat sini???
stay tune untuk entry hari ke-3 saya di sini :)

Comments

  1. best nya laut, best nya pantai.. Lama dah tak pergi pantai kak :)

    ReplyDelete
  2. Sorry, just curious ... these TYPOs or u mmg sengajakan ke?
    1. EMER"LARD" (LARD ???!) instead of 'emerald'
    2. "Breast"fast (?) instead of 'breakfast'

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Tanda - Tanda Nak Bersalin Dah

Sudahkah anda bersedia nak bersalin???
Itulah persoalan yang setiap hari bermain dalam kepala otak SS. Dah bersedia ker SS nak melahirkan anak??? Dah tahu ker tanda-tanda awal nak bersalin?? kekadang tue bila Ss rasa tak sedap perut, rasa memulas,perut rasa kejang terus SS akan fikir  " Eh aku nak bersalin dah ker?"...

Tapi bila  check tak ada tanda-tanda pown. So mungkin tue Brixton Hiks jer...Tapi tiap kali rasa sakit macam tue memang terasa sangat menakutkan sebab memang sakit tue tak terkata. Tapi apapun SS kena sentiasa beready untuk menhadapi situasi ini..

Sekarang SS dah pown 8 bulan ( 32 minggu ) nk masuk 33 minggu jer...Buat masa sekarang jika baby lahir dia dikategorikan sebagai baby Pra-matang...tapi jika dia lahir pada usia 36 minggu insyaallah dia berada dalam situasi bayi yang normal. Tapi SS selalu cakap dengan baby kalau dia nak keluar suruh keluar lepas usia 36 minggu means awal bulan 7 nanti.....hehehehhe..Hopefully insyaallah..mudahan baby dengar cakap ibu…

Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil

Assalammualaikukumk semua..



Alhamdulillah minggu nie SS dah pown masuk ke minggu 24 kehamilan. Cepat sungguh masa berjalan. Tapi setiap minggu kehamilan nie, macam macam yang SS alami. MAcam sekarang nie bila masuk je  minggu 24 nie. SS kerap pening dan tak lalu makan, bayangkan 1 hari SS makan nasi 1 kali jer. Kalau dulu SS makan 3 kali atau lebih sebab lapar.

Bila SS tanya akan misi masa buat check up...Depa pown tak pasti sebab setiap orang lain-lain ragam. Tapi memang rasa pelik skitlah.Tambahan bila bangun dari tidur.Memang sakit yang teramat sangat. Pernah sampai 1 pagi tue SS nak bangun nasib suami SS pegang. Kalau tak memang SS dah jatuh kot. 

Dalam usia SS hamil 24 minggu nie pown ,SS dah kerap merasa Baby keraskan badan.kekadang tue sakit dibuatnya....Dan kekadang tertanya kenapa boleh jadi macam nie ???apa yang baby tengah buat sampai cekang perut SS... So SS pown mencari dalam internet dan akhirnya dapat juga info.


Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil??


Berikut antara sebab-sebab…

Senarai Dewan Di Pulau Pinang

Buat semua B2B di Penang yang sedang mencari lokasi untuk mengadakan majlis perkahwinan anda...Jom saya sedia membantu memberikan senarai beberapa lokasi dewan yang boleh anda buat pilihan. Ini adalah a few senarai yang memang agak POPULAR. 
AREA BAYAN BARU / BAYAN LEPAS
Tabung Haji, Bayan Lepas,Pulau PinangSetia Pearl IslandPan Mutiara
AREA SUNGAI DUA / GELUGOR Dewan Merin,Batu Uban ( berdekatan Nurul Ikan Bakar )Dewan Polis Sg,Dua ( Di belakang Tapak Pesta )Dewan Jubli Perak, Sg Dua ( bersebelahan tapak pesta )Tapak Pesta Open Air ( Dalam tapak pesta )Tapak Pesta Closed Hall  ( Dalam tapak pesta )Recsam Dewan Terbuka Kompleks Belia Dan Sukan Anjung Budi,USM ( Dalam kawasan USM )Dewan Taman SardonDewan Pasar Bayan BaruSunshine Square Ballroom
AREA TOWN Kompleks Masyarakat Penyayang ( bersebelahan dengan rumah Gabenor Penang )Dewan Sri Pinang ( Di Padang Kota)Puspanita Home ( di kawasan sekolah FREE SCHOOL )Dewan Petani Road ( Sungai Pinang )Chinese Town Ballroom ( berdekatan di Little Ind…