Skip to main content

Wallpaper Sticker | DIY by Madam Surianie



Hello semua....entry kali nie SS nak kongikan seperti yang SS janji hari tu pasai idea SS buat wallpaper kat rumah SS. Macam tahun lepas SS buat DIY guna cat dan alhamdulillah memang terbanak sangat feedback dan ada yang ambil idea tu untuk buat kat rumah depa sendiri... So untuk kali nie SS nak sharing idea paling mudah dan simple untuk anda semua..

Kali nie SS tak gunakan sebarang kos untuk beli cat tapi SS gunakan printed Sticker ja...Beli kat mana??? satg SS cerita...actually masa mula mula nak buat nie..dok terpikiaq jugak apa idea nak buat..Nak cat rumah rasa letih sangat.Tak ada time masa bulan posa tu...letih ja..So 1 day masa tengah google dan mencari idea terjumpalah page kat IG nie, dia jual wallpaper sticker yang sangat unik dan menarik. Mulanya terfikit nak buat cam mana. Dahlah cat kat dinding pun tak berapa okay... SS pun tergerak hati nak belek dan cari idea.

Sampailah dapat idea datang mencurah curah untuk deco raya tahun nie dimana SS pilih hanya untuk lekat lekat ja...buat kombinasi deco tahun lepas... lepas dah buat susun atur ruang tamu jadilah idea yang SS plan nak buat

Beli wallpaper sticker nie dengan

prettylittlethings.my


uolls kena beli di akaun IG tau. FB tak pasti pulak ada ker tak..

Ada macam macam design dia jual, based on idea kita pun dia boleh tolong printkan dan send pada kita. So bila dah dapat tu kita just lekat ja..Mudahkan. Kali nie SS pilih design bentuk 3 segi sebab nak bagi sama dengan design kat rumah.Takut nanti tema lari pulak dan SS minta dia tolong mixkan dengan 3 warna pilihan untuk mudahkan SS buat kombinasi susunan nanti..

So inilah hasilnya.......taraaa...






Bila dah sampai...apa lagi SS terus lekat ja...Tak pk banyak sebab dalam pala otak tu dok pk nak buat apa dah. Yang penting anda yang nak buat nie kena pk dan set siap2 design yang nak buat. Macam SS memang tak terlalu spesifik nak susun, so SS pilih untuk lekat secara rawak. At least nampak dia lebih cantik dan funky. Kalau nak susun pun boleh tapi takut jugak kalau nanti ada yang terlari nampak cacat pulak :)

Semoga idea nie boleh bantu uolls semua nak deco rumah masing masing...good luck

kalau ada yang nak order, boleh terus whatsapp jer kat owner dia : +60135277280



Comments

Popular posts from this blog

Tanda - Tanda Nak Bersalin Dah

Sudahkah anda bersedia nak bersalin???
Itulah persoalan yang setiap hari bermain dalam kepala otak SS. Dah bersedia ker SS nak melahirkan anak??? Dah tahu ker tanda-tanda awal nak bersalin?? kekadang tue bila Ss rasa tak sedap perut, rasa memulas,perut rasa kejang terus SS akan fikir  " Eh aku nak bersalin dah ker?"...

Tapi bila  check tak ada tanda-tanda pown. So mungkin tue Brixton Hiks jer...Tapi tiap kali rasa sakit macam tue memang terasa sangat menakutkan sebab memang sakit tue tak terkata. Tapi apapun SS kena sentiasa beready untuk menhadapi situasi ini..

Sekarang SS dah pown 8 bulan ( 32 minggu ) nk masuk 33 minggu jer...Buat masa sekarang jika baby lahir dia dikategorikan sebagai baby Pra-matang...tapi jika dia lahir pada usia 36 minggu insyaallah dia berada dalam situasi bayi yang normal. Tapi SS selalu cakap dengan baby kalau dia nak keluar suruh keluar lepas usia 36 minggu means awal bulan 7 nanti.....hehehehhe..Hopefully insyaallah..mudahan baby dengar cakap ibu…

Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil

Assalammualaikukumk semua..



Alhamdulillah minggu nie SS dah pown masuk ke minggu 24 kehamilan. Cepat sungguh masa berjalan. Tapi setiap minggu kehamilan nie, macam macam yang SS alami. MAcam sekarang nie bila masuk je  minggu 24 nie. SS kerap pening dan tak lalu makan, bayangkan 1 hari SS makan nasi 1 kali jer. Kalau dulu SS makan 3 kali atau lebih sebab lapar.

Bila SS tanya akan misi masa buat check up...Depa pown tak pasti sebab setiap orang lain-lain ragam. Tapi memang rasa pelik skitlah.Tambahan bila bangun dari tidur.Memang sakit yang teramat sangat. Pernah sampai 1 pagi tue SS nak bangun nasib suami SS pegang. Kalau tak memang SS dah jatuh kot. 

Dalam usia SS hamil 24 minggu nie pown ,SS dah kerap merasa Baby keraskan badan.kekadang tue sakit dibuatnya....Dan kekadang tertanya kenapa boleh jadi macam nie ???apa yang baby tengah buat sampai cekang perut SS... So SS pown mencari dalam internet dan akhirnya dapat juga info.


Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil??


Berikut antara sebab-sebab…

Senarai Dewan Di Pulau Pinang

Buat semua B2B di Penang yang sedang mencari lokasi untuk mengadakan majlis perkahwinan anda...Jom saya sedia membantu memberikan senarai beberapa lokasi dewan yang boleh anda buat pilihan. Ini adalah a few senarai yang memang agak POPULAR. 
AREA BAYAN BARU / BAYAN LEPAS
Tabung Haji, Bayan Lepas,Pulau PinangSetia Pearl IslandPan Mutiara
AREA SUNGAI DUA / GELUGOR Dewan Merin,Batu Uban ( berdekatan Nurul Ikan Bakar )Dewan Polis Sg,Dua ( Di belakang Tapak Pesta )Dewan Jubli Perak, Sg Dua ( bersebelahan tapak pesta )Tapak Pesta Open Air ( Dalam tapak pesta )Tapak Pesta Closed Hall  ( Dalam tapak pesta )Recsam Dewan Terbuka Kompleks Belia Dan Sukan Anjung Budi,USM ( Dalam kawasan USM )Dewan Taman SardonDewan Pasar Bayan BaruSunshine Square Ballroom
AREA TOWN Kompleks Masyarakat Penyayang ( bersebelahan dengan rumah Gabenor Penang )Dewan Sri Pinang ( Di Padang Kota)Puspanita Home ( di kawasan sekolah FREE SCHOOL )Dewan Petani Road ( Sungai Pinang )Chinese Town Ballroom ( berdekatan di Little Ind…