Skip to main content

Alfalfa Complex Raja Segala Tumbuhan





Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien.  Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi.

Alfalfa secara semula jadinya sangat tinggi dengan vitamin dan mineral penting, termasuklah vitamin A, D, E, K, B, biotin, kalsium, asid folik, zat besi, magnesium, kalium dan juga sangat tinggi dengan protein. Maka tidak hairanIah mengapa ia digelar sebagai "Raja Segala Tumbuhan"!

Alfalfa Complex merupakan formula Shaklee Signature yang dibangunkan oleh Dr. Shaklee dalam tahun 1950an. Diperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago Sativa) secara organik di California yang bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia. 

Medicago Sativa memiliki gred yang paling tinggi dikalangan tumbuhan alfalfa. Tumbuhan ini mengambil masa sekurang-kurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi. Daun alfalfa dari Shaklee hanya akan dituai apabila telah mencapai tahap yang benar-benar matang. Daun alfalfa yang matang pula sangat kaya dengan klorofil.
 
Daun-daun ini akan dikeringkan secara semulajadi menggunakan udara bagi mengekalkan kandungan nutrisi didalamnya. Daun yang telah kering akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dimampatkan menjadi tablet. Setiap tablet mengandungi 300mg alfalfa dan melalui pengawasan serta kawalan kualiti Shaklee yang sangat ketat.

Alfalfa telah digunakan sejak lebih dari 2500 tahun dahulu dan dikenalpasti sebagai makanan yang kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian. Nutrisi yang dibekalkan oleh alfalfa tidak dapat ditandingi oleh buah-buahan mahupun sayuran dan ia kaya dengan protein, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. 10 biji alfalfa adalah menyamai segelas susu.

sumber : (copy & paste )


Mungkin ramai yang tak tahu fungsi sebenarnya alfalfa complex nie serta apa kelebihan yang akan diperolehi jika seseorang itu mengamalkan pengambilan Alfalfa setiap hari. Saya sendiri pengguna tegar alfalfa complex sejak cuba makan. Kononnya rasa tak confident tapi bila tengok hasilnya alhamdulillah terbaikk...jom kita baca dulu khasiat Alfalfa Complex




Untungnya Alfalfa Complex ini didatangi dengan 2 jenis size iaitu Botol besar yang mengandungi 700 biji dan Botol Kecik yang mengandungi 330biji. Bagi mereka yang ingin mencuba produk ini kebanyakkan akan membeli botol yang kecil dan setelah merasai perubahan yang POSITIF mereka akan membeli botol yang lebih besar. Tapi terpulang pada anda..ikut bajet masing masing..

Bulan November 2016 merupakan promosi Alfalfa Complex dimana setiap pembelian 3 botol besar / kecil anda akan mendapat 1 botol percuma dengan penjimatan berganda. Jangan tunggu lebih lama. Seharusnya anda semua kena tahu produk shaklee kini semakin VIRAL di Laman SOSIAL sebab produk nie bagus!!!!


Nak beli ALFALFA COMPLEX???

Jangan malu dan segan..terus ambil phone dan SAVE Number SAYA
019-5434377
019-5434377
019-5434377

Whatsapp saya dan dapatkan harga promosi sebelum 30 November 2016


Comments

Popular posts from this blog

Tanda - Tanda Nak Bersalin Dah

Sudahkah anda bersedia nak bersalin???
Itulah persoalan yang setiap hari bermain dalam kepala otak SS. Dah bersedia ker SS nak melahirkan anak??? Dah tahu ker tanda-tanda awal nak bersalin?? kekadang tue bila Ss rasa tak sedap perut, rasa memulas,perut rasa kejang terus SS akan fikir  " Eh aku nak bersalin dah ker?"...

Tapi bila  check tak ada tanda-tanda pown. So mungkin tue Brixton Hiks jer...Tapi tiap kali rasa sakit macam tue memang terasa sangat menakutkan sebab memang sakit tue tak terkata. Tapi apapun SS kena sentiasa beready untuk menhadapi situasi ini..

Sekarang SS dah pown 8 bulan ( 32 minggu ) nk masuk 33 minggu jer...Buat masa sekarang jika baby lahir dia dikategorikan sebagai baby Pra-matang...tapi jika dia lahir pada usia 36 minggu insyaallah dia berada dalam situasi bayi yang normal. Tapi SS selalu cakap dengan baby kalau dia nak keluar suruh keluar lepas usia 36 minggu means awal bulan 7 nanti.....hehehehhe..Hopefully insyaallah..mudahan baby dengar cakap ibu…

Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil

Assalammualaikukumk semua..



Alhamdulillah minggu nie SS dah pown masuk ke minggu 24 kehamilan. Cepat sungguh masa berjalan. Tapi setiap minggu kehamilan nie, macam macam yang SS alami. MAcam sekarang nie bila masuk je  minggu 24 nie. SS kerap pening dan tak lalu makan, bayangkan 1 hari SS makan nasi 1 kali jer. Kalau dulu SS makan 3 kali atau lebih sebab lapar.

Bila SS tanya akan misi masa buat check up...Depa pown tak pasti sebab setiap orang lain-lain ragam. Tapi memang rasa pelik skitlah.Tambahan bila bangun dari tidur.Memang sakit yang teramat sangat. Pernah sampai 1 pagi tue SS nak bangun nasib suami SS pegang. Kalau tak memang SS dah jatuh kot. 

Dalam usia SS hamil 24 minggu nie pown ,SS dah kerap merasa Baby keraskan badan.kekadang tue sakit dibuatnya....Dan kekadang tertanya kenapa boleh jadi macam nie ???apa yang baby tengah buat sampai cekang perut SS... So SS pown mencari dalam internet dan akhirnya dapat juga info.


Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil??


Berikut antara sebab-sebab…

Senarai Dewan Di Pulau Pinang

Buat semua B2B di Penang yang sedang mencari lokasi untuk mengadakan majlis perkahwinan anda...Jom saya sedia membantu memberikan senarai beberapa lokasi dewan yang boleh anda buat pilihan. Ini adalah a few senarai yang memang agak POPULAR. 
AREA BAYAN BARU / BAYAN LEPAS
Tabung Haji, Bayan Lepas,Pulau PinangSetia Pearl IslandPan Mutiara
AREA SUNGAI DUA / GELUGOR Dewan Merin,Batu Uban ( berdekatan Nurul Ikan Bakar )Dewan Polis Sg,Dua ( Di belakang Tapak Pesta )Dewan Jubli Perak, Sg Dua ( bersebelahan tapak pesta )Tapak Pesta Open Air ( Dalam tapak pesta )Tapak Pesta Closed Hall  ( Dalam tapak pesta )Recsam Dewan Terbuka Kompleks Belia Dan Sukan Anjung Budi,USM ( Dalam kawasan USM )Dewan Taman SardonDewan Pasar Bayan BaruSunshine Square Ballroom
AREA TOWN Kompleks Masyarakat Penyayang ( bersebelahan dengan rumah Gabenor Penang )Dewan Sri Pinang ( Di Padang Kota)Puspanita Home ( di kawasan sekolah FREE SCHOOL )Dewan Petani Road ( Sungai Pinang )Chinese Town Ballroom ( berdekatan di Little Ind…