Skip to main content

Part 2 | Majestic Night Dinner | National Conference Shaklee


Assalammualaikum dan setelah 2 minggu baru ada hati nak sambung cerita PART 2 di Shaklee National Conference 2014  / 2015.

Tahun nie bertemakan Majestic Night. So mulanya memang plan tak mau join dinner sebab fikirkan zakawan. Tapi Lepas tanya dengan sepupu suami uolls depa boleh tolong tengokkan. Kami plan untuk ke dinner tersebut. Tapi apa yang we olls nak pakai... Nak sewa??? tak kot....Masa kat butik lama bukan ada pun baju ala-ala raja china nie. So kami decide untuk pakai baju biasa jer..dress dan coat untuk suami iollsss...
Apapun tq to my beloved friends yang sponserkan baju kami nie...haaa jangan ingat ibu mengandung tak boleh nak bergaya..inilah hasilnya....perut dah 4 bulan tapi boleh feeling posing baju penganting ketat-ketat...

Memandangkan hari dinner ini ialah besday suami iolls, so saya hadiahkan sebuah makan malam yang special untuk suami saya..hehehhehe....hadiah yang paling bermakna tahun nie....makan malam fully sponsed :) okaylah jom kita tengok beberapa gambar yang sempat saya upload dalam entry kali nie,

( sorry gambar agak blur )







Bersama PRESIDENT SHAKLEE MALAYSIA MR.VICTOR LIM  seorang yang sangat humble dan sangat peramah gilezzz...memang jumpa dia uolls tak akan rasa segan pun...dia sporting habis kot....



Makan malan ala-ala menu chinese sikit....Tapi nasib ada a few makanan yang suami saya boleh makan. kalau tak apa pun tak dapat makan...sebelum dia nak bedal saya jadi tester dia dulu..mana boleh makan saya akan bgtau dier baru dia makan....menu dia ssangat best....saya suka saya suka :)






so tak mau cerita panjang...Inilah diantara beberapa gambar yang saya ambil dari geng geng yg attend dinner malam tu....

Master Herny & Master hj Hafiz. ( upline saya ) 
depa 2 nie menang tempat ke-2 so bawak balik hadiah bernilai rm800...meletopppp






inilah mak upline saya MAster MAria Muda...dia lah yang selalu marah...marah dan marah kalau saya tak buat shaklee betul betul...bukan marah sebab apa,,marah tanda sayang..dia banyak tolong saya sampai saya di tahap nie sekarang.....susah tua nak dapat upline maca nie



So ending tu saya dan suami [balik terus dan memang tak posing lebih lebih dah sebab teringatkan si kecik kat rumah tu.. Kami bergegas balik.Memang seronok sebab dapat enjoy dinner yang sponser fully by SHAKLEE. Actually tak semua yang dapat dinner nie..Selected ja tau. SO alhamdulillah saya terpilih diantara jutaan SID shaklee... So insyaallah tahun depan kita jumpa lagi!!! pastinya iolls nak follow thema yang depa buat.mana tau menang pulak kali nie....

Comments

Popular posts from this blog

Tanda - Tanda Nak Bersalin Dah

Sudahkah anda bersedia nak bersalin???
Itulah persoalan yang setiap hari bermain dalam kepala otak SS. Dah bersedia ker SS nak melahirkan anak??? Dah tahu ker tanda-tanda awal nak bersalin?? kekadang tue bila Ss rasa tak sedap perut, rasa memulas,perut rasa kejang terus SS akan fikir  " Eh aku nak bersalin dah ker?"...

Tapi bila  check tak ada tanda-tanda pown. So mungkin tue Brixton Hiks jer...Tapi tiap kali rasa sakit macam tue memang terasa sangat menakutkan sebab memang sakit tue tak terkata. Tapi apapun SS kena sentiasa beready untuk menhadapi situasi ini..

Sekarang SS dah pown 8 bulan ( 32 minggu ) nk masuk 33 minggu jer...Buat masa sekarang jika baby lahir dia dikategorikan sebagai baby Pra-matang...tapi jika dia lahir pada usia 36 minggu insyaallah dia berada dalam situasi bayi yang normal. Tapi SS selalu cakap dengan baby kalau dia nak keluar suruh keluar lepas usia 36 minggu means awal bulan 7 nanti.....hehehehhe..Hopefully insyaallah..mudahan baby dengar cakap ibu…

Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil

Assalammualaikukumk semua..



Alhamdulillah minggu nie SS dah pown masuk ke minggu 24 kehamilan. Cepat sungguh masa berjalan. Tapi setiap minggu kehamilan nie, macam macam yang SS alami. MAcam sekarang nie bila masuk je  minggu 24 nie. SS kerap pening dan tak lalu makan, bayangkan 1 hari SS makan nasi 1 kali jer. Kalau dulu SS makan 3 kali atau lebih sebab lapar.

Bila SS tanya akan misi masa buat check up...Depa pown tak pasti sebab setiap orang lain-lain ragam. Tapi memang rasa pelik skitlah.Tambahan bila bangun dari tidur.Memang sakit yang teramat sangat. Pernah sampai 1 pagi tue SS nak bangun nasib suami SS pegang. Kalau tak memang SS dah jatuh kot. 

Dalam usia SS hamil 24 minggu nie pown ,SS dah kerap merasa Baby keraskan badan.kekadang tue sakit dibuatnya....Dan kekadang tertanya kenapa boleh jadi macam nie ???apa yang baby tengah buat sampai cekang perut SS... So SS pown mencari dalam internet dan akhirnya dapat juga info.


Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil??


Berikut antara sebab-sebab…

Senarai Dewan Di Pulau Pinang

Buat semua B2B di Penang yang sedang mencari lokasi untuk mengadakan majlis perkahwinan anda...Jom saya sedia membantu memberikan senarai beberapa lokasi dewan yang boleh anda buat pilihan. Ini adalah a few senarai yang memang agak POPULAR. 
AREA BAYAN BARU / BAYAN LEPAS
Tabung Haji, Bayan Lepas,Pulau PinangSetia Pearl IslandPan Mutiara
AREA SUNGAI DUA / GELUGOR Dewan Merin,Batu Uban ( berdekatan Nurul Ikan Bakar )Dewan Polis Sg,Dua ( Di belakang Tapak Pesta )Dewan Jubli Perak, Sg Dua ( bersebelahan tapak pesta )Tapak Pesta Open Air ( Dalam tapak pesta )Tapak Pesta Closed Hall  ( Dalam tapak pesta )Recsam Dewan Terbuka Kompleks Belia Dan Sukan Anjung Budi,USM ( Dalam kawasan USM )Dewan Taman SardonDewan Pasar Bayan BaruSunshine Square Ballroom
AREA TOWN Kompleks Masyarakat Penyayang ( bersebelahan dengan rumah Gabenor Penang )Dewan Sri Pinang ( Di Padang Kota)Puspanita Home ( di kawasan sekolah FREE SCHOOL )Dewan Petani Road ( Sungai Pinang )Chinese Town Ballroom ( berdekatan di Little Ind…