Skip to main content

Mencari Idea nak susun baju anak


Assalammualaikum semua......
Ramadhan 13 sudah...cepat kan masa berjalan lepas tu kita dah raya. Lepas raya kita sambut Raya Haji pulak, lepas tu Saya pulak bersalin..erm tapi adakah persiapan dah dibuat???
Actually memang saya tak buat apa apa persiapan lagi pun sebab dok ingat nak pakai ja barang zakwan yang ada sebelum nie... Lagipun tak tahu jantina apa...Tunggu bulan depan baru nak scan sebab dah 4 bulan tak scan. Kalau di Klinik Kerajaan, mana ada scan setiap bulan. 3-4 bulan sekali baru scan. Takpa kita tunggu ja nanti. apapun bulan depan dah masuk 5 bulan kandungan saya nie.memangh cepat ja tapi perut tu nampak kecik ja...Ada yang cakap perempuan ..boleh katakan 90% kata perempuan. Tapi saya tak maulah teruja sangat sebab itu semua rezeki dari ALLAHs.w.t

Entry kali nie, saya teringin sangat nak kongsi idea nak menyusu pakaian anak anak kan...Macam best ja...Tapi kalau ruang bilik besar takpa, bagi saya nie rumah flat kecik jer..cam mana nak buat feeling feeling macam istana kan...So kena cari a few idea yang boleh bantu kita..
Ada lah seorang kawan suggest msauk 1 page nie dan dalam tu ada macam macam gambar dan info...Cuma anda open link nie : PINTEREST. uolls mesti suka tengok page nie...

Saya sendiri memang suka bukak page nie sebab nak ambik mood nak deco rumah sendiri atau mencari sesuatu idea. So this time kena plan sungguh sungguh sebab nak tunggu sorang nie bersalin bulan 11, semua kena ready this time pantang rumah sendiri dan mak pun stay sekali....memang kena plan nak susun atur barnag barang macam mana supaya tak kelam kabut nanti.

Jom kita belek beberapa gambar yang sempat saya ambil dari page tersebut...yang menjadi faberet saya....mana tau dapat idea ka...

Bagi yanga da lemari open macam nie, boleh try susun cam gambar nie... nampak kemas dan teratur kan.



Kalau yang ada drawer, boleh dapat idea susun macam nie , teratur dan kemas, nak cari baju pun senang kan. Cuma ada pilihan sama ada nak beli kotak kotak kecik utk susun atau pun buat sendiri. 

Bagi anda yang mungkin ada ruang yg besar. boleh buat macam nie..tudia memang hebat gilaa....rasa cam tak mau keluak dari bilik kan...


Selain tu boleh juga buat kotak kotak cam nie untuk letakkan baju baby,pampers dan peralatan yang lain. senang nak cari, nampak teratur, nampak kemas

Tapi jika anda seorang yang creative, boleh tersus ja buat lemari sendiri. mudah kan... dana paling penting jimat!!!


Yang ada lemari tertutup macam nie mungkin senang nak buat and ada idea. so apa tunggu lagi, balik rancang dulu susun atur rumah anda. sesuai atau tidak. semoga idea nie dapat bantu anda jugak


Love,
Madam Surianie


- Assalammualaikum-

Comments

Popular posts from this blog

Tanda - Tanda Nak Bersalin Dah

Sudahkah anda bersedia nak bersalin???
Itulah persoalan yang setiap hari bermain dalam kepala otak SS. Dah bersedia ker SS nak melahirkan anak??? Dah tahu ker tanda-tanda awal nak bersalin?? kekadang tue bila Ss rasa tak sedap perut, rasa memulas,perut rasa kejang terus SS akan fikir  " Eh aku nak bersalin dah ker?"...

Tapi bila  check tak ada tanda-tanda pown. So mungkin tue Brixton Hiks jer...Tapi tiap kali rasa sakit macam tue memang terasa sangat menakutkan sebab memang sakit tue tak terkata. Tapi apapun SS kena sentiasa beready untuk menhadapi situasi ini..

Sekarang SS dah pown 8 bulan ( 32 minggu ) nk masuk 33 minggu jer...Buat masa sekarang jika baby lahir dia dikategorikan sebagai baby Pra-matang...tapi jika dia lahir pada usia 36 minggu insyaallah dia berada dalam situasi bayi yang normal. Tapi SS selalu cakap dengan baby kalau dia nak keluar suruh keluar lepas usia 36 minggu means awal bulan 7 nanti.....hehehehhe..Hopefully insyaallah..mudahan baby dengar cakap ibu…

Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil

Assalammualaikukumk semua..



Alhamdulillah minggu nie SS dah pown masuk ke minggu 24 kehamilan. Cepat sungguh masa berjalan. Tapi setiap minggu kehamilan nie, macam macam yang SS alami. MAcam sekarang nie bila masuk je  minggu 24 nie. SS kerap pening dan tak lalu makan, bayangkan 1 hari SS makan nasi 1 kali jer. Kalau dulu SS makan 3 kali atau lebih sebab lapar.

Bila SS tanya akan misi masa buat check up...Depa pown tak pasti sebab setiap orang lain-lain ragam. Tapi memang rasa pelik skitlah.Tambahan bila bangun dari tidur.Memang sakit yang teramat sangat. Pernah sampai 1 pagi tue SS nak bangun nasib suami SS pegang. Kalau tak memang SS dah jatuh kot. 

Dalam usia SS hamil 24 minggu nie pown ,SS dah kerap merasa Baby keraskan badan.kekadang tue sakit dibuatnya....Dan kekadang tertanya kenapa boleh jadi macam nie ???apa yang baby tengah buat sampai cekang perut SS... So SS pown mencari dalam internet dan akhirnya dapat juga info.


Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil??


Berikut antara sebab-sebab…

Senarai Dewan Di Pulau Pinang

Buat semua B2B di Penang yang sedang mencari lokasi untuk mengadakan majlis perkahwinan anda...Jom saya sedia membantu memberikan senarai beberapa lokasi dewan yang boleh anda buat pilihan. Ini adalah a few senarai yang memang agak POPULAR. 
AREA BAYAN BARU / BAYAN LEPAS
Tabung Haji, Bayan Lepas,Pulau PinangSetia Pearl IslandPan Mutiara
AREA SUNGAI DUA / GELUGOR Dewan Merin,Batu Uban ( berdekatan Nurul Ikan Bakar )Dewan Polis Sg,Dua ( Di belakang Tapak Pesta )Dewan Jubli Perak, Sg Dua ( bersebelahan tapak pesta )Tapak Pesta Open Air ( Dalam tapak pesta )Tapak Pesta Closed Hall  ( Dalam tapak pesta )Recsam Dewan Terbuka Kompleks Belia Dan Sukan Anjung Budi,USM ( Dalam kawasan USM )Dewan Taman SardonDewan Pasar Bayan BaruSunshine Square Ballroom
AREA TOWN Kompleks Masyarakat Penyayang ( bersebelahan dengan rumah Gabenor Penang )Dewan Sri Pinang ( Di Padang Kota)Puspanita Home ( di kawasan sekolah FREE SCHOOL )Dewan Petani Road ( Sungai Pinang )Chinese Town Ballroom ( berdekatan di Little Ind…