Skip to main content

My Wedding Day Photographer


MY OFFICIAL PHOTOMAN ON WEDDING

Dah banyak orang dok bertanya:

 dah dapat ker Mr.Photographer ???
Siapa yang Sue hire utk jadi OP for ur wedding??
Sapa Ambik gambak nanti kawin ??

Haa...inilah antara soalan yang akan bermain ditelinga anda nila nak kawin...Sebab En.Photo ini merupakan orang yang penting juga dalam sesebuah majlis. Sebab mereka inilah yang akan merakamkan detik bersejarah anda dan juga gambar kenangan anda nanti.
Tapi ada juga B2B yang tak tahu tentang pentingnya Mr.Photoman nie. Ciri-ciri nak pilih dan sebagainya. Tapi yang pastinya banyak B2B yang selalu pentingkan KUANTITI daripada KUALITI....
Tapi tahukah anda bahawa jika anda memilih photoman melalui KUANTITInya...Pasti anda akan menyesal..Sebab selalunya bila kita berkira sangat pasal duit nie...nak ja yang murah tapi hasil nak debom..Mana nak dapat dik ooiiittt..

Nowday, semua Photoman dah pakai DSLR dan buat unlimited snap...But still lagi ada yang dok bertanya berapa roll nak shoot? klu dah habis roll tue kena tambah berapa?..FYI dear all B2B. Sekarang nie dah tak pakai rollll..semua is unlimited snap jer n base pada pakej apa yang u guys ambil utk dpatkan koleksi gambar..hehhehe..tapi jangan pulak nak macam-macam tapi harga nak bayar ciput jer....



Okaylah back to the story okay. I`ve already choose my OP for My Big Day. klu dulu saya serahkan tugasan menangkap gambaq nie kepada rakan sekolah saya untuk majlis tunang..Kali nie tugasan yang sangat berat tue saya telah berikan kepada Mr.Photoman yang sangat best bekerja bersama iaitu :

RIDWAN KAMIL

sebelum nak bercerita panjang...meh kita layan a fews picture yang saya grap sendri daripaa Official Fb beliau untuk tatapan pembaca sekalian...simple dna sweet... :)






Kenapa saya pilih RK?

Ada sebab dan ada pasainya saya telah memilih Mr.RK sebagai OP untuk merakamkan semua gambar semasa majlis saya berlansung pada 14 & 15 September 2012 yang akan datang. Memang sangat susah mencari OP yang saya inginkan. Memang susah nak cari OP yang senang untuk bekerja sama dengan saya  dan memang susah untuk mencari OP yang telah membuatkan hati saya jatuh cinta dengan hasilnya. Tapi berkat kecantikan hasil gambar yang diambil oleh Mr.RK nie..Dia telah berjaya berada di CARTA KAWIN saya...Memang telah mengena pada saya... Dia memang best. dan nak tahu sebab saya pilih dia ???


  1. Dia seorang yang Senang nak bekerjasama dan senang kita nak berbincang
  2. Dia juga seorang Memahami kehendak saya dan tahu apa yang saya nak 
  3. Respect.
  4. Seorang yang sangat 'Down to Earth" dan dia tak pernah membanggakan diri sendiri,....humble jer..:)
  5. Sempoi dan lawak
  6. sangat Mesra alam
  7. Boleh berkongsi idea bila kita bagi padanya.
  8. Boleh terima kritikan daripada pelanggan 
  9. Seorang yang sentiasa ingin mempelajari sesuatu yang baru.
  10. Yang paling penting faham tentang KECEREWETAN saya dalam memilih hasil gambar yang cun...

Ini sebab dia telah menjadi PILIHAN CARTA KAWIN saya..hehehehe..Bukan sebab dia adalah salah seorang Photographer yang telah sign kontrak bersama Butik saya " THE HOUSE OF RED GINCU"..tapi disebabkan hasilnya yang memukau. Mungkin ada yang tak berapa minat dengan hasilnya. Tapi jika saya kata YES....pastinya YES untuk saya...
En.Tunang saya okay jer....:)

Siapakah dia itu Mr.RK??? anda sendiri menilainya....
Nak tengok lebih banyak lagi hasilnya....layari Facebook beliau ;




So...once again Thanks to Mr.RK yang telah sudi menjadi sebahagian orang kuat dalam majlis perkahwinan saya nanti.....Hope semuanya berjalan dengan lancar seperti yang dirancang...Amin..


Bride To Be,
~sue~


Comments

Popular posts from this blog

Tanda - Tanda Nak Bersalin Dah

Sudahkah anda bersedia nak bersalin???
Itulah persoalan yang setiap hari bermain dalam kepala otak SS. Dah bersedia ker SS nak melahirkan anak??? Dah tahu ker tanda-tanda awal nak bersalin?? kekadang tue bila Ss rasa tak sedap perut, rasa memulas,perut rasa kejang terus SS akan fikir  " Eh aku nak bersalin dah ker?"...

Tapi bila  check tak ada tanda-tanda pown. So mungkin tue Brixton Hiks jer...Tapi tiap kali rasa sakit macam tue memang terasa sangat menakutkan sebab memang sakit tue tak terkata. Tapi apapun SS kena sentiasa beready untuk menhadapi situasi ini..

Sekarang SS dah pown 8 bulan ( 32 minggu ) nk masuk 33 minggu jer...Buat masa sekarang jika baby lahir dia dikategorikan sebagai baby Pra-matang...tapi jika dia lahir pada usia 36 minggu insyaallah dia berada dalam situasi bayi yang normal. Tapi SS selalu cakap dengan baby kalau dia nak keluar suruh keluar lepas usia 36 minggu means awal bulan 7 nanti.....hehehehhe..Hopefully insyaallah..mudahan baby dengar cakap ibu…

Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil

Assalammualaikukumk semua..



Alhamdulillah minggu nie SS dah pown masuk ke minggu 24 kehamilan. Cepat sungguh masa berjalan. Tapi setiap minggu kehamilan nie, macam macam yang SS alami. MAcam sekarang nie bila masuk je  minggu 24 nie. SS kerap pening dan tak lalu makan, bayangkan 1 hari SS makan nasi 1 kali jer. Kalau dulu SS makan 3 kali atau lebih sebab lapar.

Bila SS tanya akan misi masa buat check up...Depa pown tak pasti sebab setiap orang lain-lain ragam. Tapi memang rasa pelik skitlah.Tambahan bila bangun dari tidur.Memang sakit yang teramat sangat. Pernah sampai 1 pagi tue SS nak bangun nasib suami SS pegang. Kalau tak memang SS dah jatuh kot. 

Dalam usia SS hamil 24 minggu nie pown ,SS dah kerap merasa Baby keraskan badan.kekadang tue sakit dibuatnya....Dan kekadang tertanya kenapa boleh jadi macam nie ???apa yang baby tengah buat sampai cekang perut SS... So SS pown mencari dalam internet dan akhirnya dapat juga info.


Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil??


Berikut antara sebab-sebab…

Senarai Dewan Di Pulau Pinang

Buat semua B2B di Penang yang sedang mencari lokasi untuk mengadakan majlis perkahwinan anda...Jom saya sedia membantu memberikan senarai beberapa lokasi dewan yang boleh anda buat pilihan. Ini adalah a few senarai yang memang agak POPULAR. 
AREA BAYAN BARU / BAYAN LEPAS
Tabung Haji, Bayan Lepas,Pulau PinangSetia Pearl IslandPan Mutiara
AREA SUNGAI DUA / GELUGOR Dewan Merin,Batu Uban ( berdekatan Nurul Ikan Bakar )Dewan Polis Sg,Dua ( Di belakang Tapak Pesta )Dewan Jubli Perak, Sg Dua ( bersebelahan tapak pesta )Tapak Pesta Open Air ( Dalam tapak pesta )Tapak Pesta Closed Hall  ( Dalam tapak pesta )Recsam Dewan Terbuka Kompleks Belia Dan Sukan Anjung Budi,USM ( Dalam kawasan USM )Dewan Taman SardonDewan Pasar Bayan BaruSunshine Square Ballroom
AREA TOWN Kompleks Masyarakat Penyayang ( bersebelahan dengan rumah Gabenor Penang )Dewan Sri Pinang ( Di Padang Kota)Puspanita Home ( di kawasan sekolah FREE SCHOOL )Dewan Petani Road ( Sungai Pinang )Chinese Town Ballroom ( berdekatan di Little Ind…