Skip to main content

Boss Paling Best | Majlis Perpisahan



Menjadi sebahagian daripada team membuat persiapan majlis perpisahan Bos Kesayangan di Jabatan Kimia Pulau Pinang adalah 1 cabaran yang sangat besar kerana anda terpaksa menyediakan khidmat untuk membuat sebarang kebarangkalian perkara yang mungkin anda tak jangka kena buat. So seperti biasa nama aku nie memang tak pernah tak dipanggil...Bukan sebab bangga diri tapi orang tahu tentang bakat yang kita ada..dah dah tak mau nak cerita lebih lebih...meh sini nak cerita sikit pasai persiapan majlis perpisahan bos kesayangan kami iaitu TN HAJI MOHAMMED ZAINI BIN ABD RAHMAN , PENGARAH JABATAN KIMIA CAWANGAN PULAU PINANG


Majlis Makan Tengahari, BumbleeDee CAfe USM

Mulanya kami tak plan pun nak pilih tempat nie untuk buat majlis makan makan kami 1 opis. So lepas mengira bajet dan juga masa kami semua sepakat  untuk pilih BumbleDee Cafe sebagai lokasi kami. So kami semua sepakat untuk buat Buffet Style dengan bayaran RM40/ perhead dan menu yang kami dapat memang puas hati :

  • kambing grill with blackpaper source
  • spegetti Olive Oil
  • Nasi Goreng Cina
  • Chicken Wing
  • Sausage
  • Chicken Cube
  • Coslaw
  • Mushroom Soup + Garlic Bread
  • Buahan
  • Brownies 
  • Puding Roti
  • 3 Jenis air ( bandung / Ice Lemon Tea / Teh Tarik )  









Memang sedap dan sangat puas hati. Tempat pun tak crowded dan ada ruang untuk kami buat sikit deco untuk majlis kami. So kalau ampa yang ada plan nak buat majlis apa2 boleh try refer dengan cafe nie..Memang sangat cantik tau...inilah hasil deco yang kami buat. Walaupun nampak serabut tapi sekali tengok nampak cantik jugak.. semua nie kami pakai DIY tau cuma wording belon + fresh flower patel ja kami beli...












Lepas dah makan makan kami like always akan menggedik bersama depan camare untuk rakamkan aksi comel kami semua sebagai kenangan. 

























Apapun secara personally aku pun terasa sangat 1 perpisahan bersama pengarah kali nie. Mana tak nya bila beliau menjadi Pengarah di JKMPP banyak perubahan yang berlaku. Nampak sangat impak yang beliau lakukan...Beliau bijak dan tahu akan kelemahan dan kelebihan serta minat seseorang kakitangan bawahan beliau. Paling aku terasa impaknya bila masa 3 tahun beliau menjaga jabatan kami, alhamdulillah aku dipilih menjadi salah seorang penerima APC 2016 , aku diberi peluang membuat kelas Media Sosial dan banyak lagi penglibatan yang aku dapat tonjolkan sepanjang beliau menjadi pengarah. Kehilangan beliau memang 1 kehilangan yang cukup besar. Walaupun beliau berpindah di HQ , Petaling Jaya selaku Timbalan Ketua Pengarah ( Operasi) , namun ketiadaan beliau menjadi Tiang utama kami memang sangat sedih. Apapun aku ucapkan beliau akan sentiasa success dan sentiasa menjadi bos yang paling best dan paling happening...




Comments

Popular posts from this blog

Tanda - Tanda Nak Bersalin Dah

Sudahkah anda bersedia nak bersalin???
Itulah persoalan yang setiap hari bermain dalam kepala otak SS. Dah bersedia ker SS nak melahirkan anak??? Dah tahu ker tanda-tanda awal nak bersalin?? kekadang tue bila Ss rasa tak sedap perut, rasa memulas,perut rasa kejang terus SS akan fikir  " Eh aku nak bersalin dah ker?"...

Tapi bila  check tak ada tanda-tanda pown. So mungkin tue Brixton Hiks jer...Tapi tiap kali rasa sakit macam tue memang terasa sangat menakutkan sebab memang sakit tue tak terkata. Tapi apapun SS kena sentiasa beready untuk menhadapi situasi ini..

Sekarang SS dah pown 8 bulan ( 32 minggu ) nk masuk 33 minggu jer...Buat masa sekarang jika baby lahir dia dikategorikan sebagai baby Pra-matang...tapi jika dia lahir pada usia 36 minggu insyaallah dia berada dalam situasi bayi yang normal. Tapi SS selalu cakap dengan baby kalau dia nak keluar suruh keluar lepas usia 36 minggu means awal bulan 7 nanti.....hehehehhe..Hopefully insyaallah..mudahan baby dengar cakap ibu…

Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil

Assalammualaikukumk semua..



Alhamdulillah minggu nie SS dah pown masuk ke minggu 24 kehamilan. Cepat sungguh masa berjalan. Tapi setiap minggu kehamilan nie, macam macam yang SS alami. MAcam sekarang nie bila masuk je  minggu 24 nie. SS kerap pening dan tak lalu makan, bayangkan 1 hari SS makan nasi 1 kali jer. Kalau dulu SS makan 3 kali atau lebih sebab lapar.

Bila SS tanya akan misi masa buat check up...Depa pown tak pasti sebab setiap orang lain-lain ragam. Tapi memang rasa pelik skitlah.Tambahan bila bangun dari tidur.Memang sakit yang teramat sangat. Pernah sampai 1 pagi tue SS nak bangun nasib suami SS pegang. Kalau tak memang SS dah jatuh kot. 

Dalam usia SS hamil 24 minggu nie pown ,SS dah kerap merasa Baby keraskan badan.kekadang tue sakit dibuatnya....Dan kekadang tertanya kenapa boleh jadi macam nie ???apa yang baby tengah buat sampai cekang perut SS... So SS pown mencari dalam internet dan akhirnya dapat juga info.


Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil??


Berikut antara sebab-sebab…

Senarai Dewan Di Pulau Pinang

Buat semua B2B di Penang yang sedang mencari lokasi untuk mengadakan majlis perkahwinan anda...Jom saya sedia membantu memberikan senarai beberapa lokasi dewan yang boleh anda buat pilihan. Ini adalah a few senarai yang memang agak POPULAR. 
AREA BAYAN BARU / BAYAN LEPAS
Tabung Haji, Bayan Lepas,Pulau PinangSetia Pearl IslandPan Mutiara
AREA SUNGAI DUA / GELUGOR Dewan Merin,Batu Uban ( berdekatan Nurul Ikan Bakar )Dewan Polis Sg,Dua ( Di belakang Tapak Pesta )Dewan Jubli Perak, Sg Dua ( bersebelahan tapak pesta )Tapak Pesta Open Air ( Dalam tapak pesta )Tapak Pesta Closed Hall  ( Dalam tapak pesta )Recsam Dewan Terbuka Kompleks Belia Dan Sukan Anjung Budi,USM ( Dalam kawasan USM )Dewan Taman SardonDewan Pasar Bayan BaruSunshine Square Ballroom
AREA TOWN Kompleks Masyarakat Penyayang ( bersebelahan dengan rumah Gabenor Penang )Dewan Sri Pinang ( Di Padang Kota)Puspanita Home ( di kawasan sekolah FREE SCHOOL )Dewan Petani Road ( Sungai Pinang )Chinese Town Ballroom ( berdekatan di Little Ind…