Skip to main content

Tema Warna 2017 | Baju ampa warna apa



Assalammualaikum....back to hari hari mengupdate belog saya yang dah lama disimpan...SO lepas dah rasa stress stress nie, terus ja SS mengabdikan diri merajinkan jari jemari SS untuk menulis karya belog nie..Kali nie mudahan banyak idea dan cerita yang best best boleh SS nak kongsi...Antara topik kali nie ialah TEMA BAJU RAYA 2017....Mungkin tema kali nie membuatkan ampa semua seronok dan tergedik gedik nak pilih tema warna baju raya.

Seperti tahun tahun sebelumnya YES!!!! Tema Baju Raya memang SS sendiri yang akan tetapkan..Tak kisahlah sama ada gaduh dan bermasam muka dengan suami... ahahahha ( tapi jangan sampai duhaka uolls)...SS akan pilih tema warna ikut tema dan kaler koleksi baju kami...So macam tahun lepas tema kami biru dan silver...tapi agak sedih sebab baju anak anak tak sempat siap. So tahun nie kita perbaiki kelemahan untuk mempersiapkan baju anak anak dan baju raya secepat yang mungkin. Apa tema tahun nie???? Meh kita belek sikit...


Bagi tahun 2017..inilah antara warna tema TOP10..ampa boleh pilih nak single atau nak mix kaler...terpulang..asalkan jangan jadi caca merba sudah....So tahu nie SS pilih untuk buat 2 kombinasi warna bagi tema raya 2017...kena buat baju baru sebab baju tahun lepas punya anak anak dah tak boleh pakai. So kira banyakkan koleksi baju depa...Baju untuk SS pun tahun nie nak buat sesimple yang boleh dan yang penting nak selesa..sebab nak raya nak buat kerja nak layan tetamu dan jaga anak...Nak berpesen boleh tapi kena tengok kesesuaian tempat jugak. Tahun nie raya rumah side SS hehehhe yahooo.....





GREENERY 


PINK YARROW



SLAND PARADISE


 HAZELNUT


 FLAME


 LAPIS BLUE


KALE 


 PRIMROSE YELLOW


 PALE DOGWOOD


Tapi adakah ampa semua perasan tahun nie design baju tak byk yang buat jubah atau dress....Tahun nie banyak yang dah back to back nak pakai baju kurung moden, kebaya pendek, kebaya labuh, kebarung, kurung pahang dan peplum saloma...So ampa boleh ambil idea kat sini buat design sendiri..










So wish ampa semua goodluck untuk membuat tema baju raya 2017....


Comments

Popular posts from this blog

Tanda - Tanda Nak Bersalin Dah

Sudahkah anda bersedia nak bersalin???
Itulah persoalan yang setiap hari bermain dalam kepala otak SS. Dah bersedia ker SS nak melahirkan anak??? Dah tahu ker tanda-tanda awal nak bersalin?? kekadang tue bila Ss rasa tak sedap perut, rasa memulas,perut rasa kejang terus SS akan fikir  " Eh aku nak bersalin dah ker?"...

Tapi bila  check tak ada tanda-tanda pown. So mungkin tue Brixton Hiks jer...Tapi tiap kali rasa sakit macam tue memang terasa sangat menakutkan sebab memang sakit tue tak terkata. Tapi apapun SS kena sentiasa beready untuk menhadapi situasi ini..

Sekarang SS dah pown 8 bulan ( 32 minggu ) nk masuk 33 minggu jer...Buat masa sekarang jika baby lahir dia dikategorikan sebagai baby Pra-matang...tapi jika dia lahir pada usia 36 minggu insyaallah dia berada dalam situasi bayi yang normal. Tapi SS selalu cakap dengan baby kalau dia nak keluar suruh keluar lepas usia 36 minggu means awal bulan 7 nanti.....hehehehhe..Hopefully insyaallah..mudahan baby dengar cakap ibu…

Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil

Assalammualaikukumk semua..



Alhamdulillah minggu nie SS dah pown masuk ke minggu 24 kehamilan. Cepat sungguh masa berjalan. Tapi setiap minggu kehamilan nie, macam macam yang SS alami. MAcam sekarang nie bila masuk je  minggu 24 nie. SS kerap pening dan tak lalu makan, bayangkan 1 hari SS makan nasi 1 kali jer. Kalau dulu SS makan 3 kali atau lebih sebab lapar.

Bila SS tanya akan misi masa buat check up...Depa pown tak pasti sebab setiap orang lain-lain ragam. Tapi memang rasa pelik skitlah.Tambahan bila bangun dari tidur.Memang sakit yang teramat sangat. Pernah sampai 1 pagi tue SS nak bangun nasib suami SS pegang. Kalau tak memang SS dah jatuh kot. 

Dalam usia SS hamil 24 minggu nie pown ,SS dah kerap merasa Baby keraskan badan.kekadang tue sakit dibuatnya....Dan kekadang tertanya kenapa boleh jadi macam nie ???apa yang baby tengah buat sampai cekang perut SS... So SS pown mencari dalam internet dan akhirnya dapat juga info.


Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil??


Berikut antara sebab-sebab…

Senarai Dewan Di Pulau Pinang

Buat semua B2B di Penang yang sedang mencari lokasi untuk mengadakan majlis perkahwinan anda...Jom saya sedia membantu memberikan senarai beberapa lokasi dewan yang boleh anda buat pilihan. Ini adalah a few senarai yang memang agak POPULAR. 
AREA BAYAN BARU / BAYAN LEPAS
Tabung Haji, Bayan Lepas,Pulau PinangSetia Pearl IslandPan Mutiara
AREA SUNGAI DUA / GELUGOR Dewan Merin,Batu Uban ( berdekatan Nurul Ikan Bakar )Dewan Polis Sg,Dua ( Di belakang Tapak Pesta )Dewan Jubli Perak, Sg Dua ( bersebelahan tapak pesta )Tapak Pesta Open Air ( Dalam tapak pesta )Tapak Pesta Closed Hall  ( Dalam tapak pesta )Recsam Dewan Terbuka Kompleks Belia Dan Sukan Anjung Budi,USM ( Dalam kawasan USM )Dewan Taman SardonDewan Pasar Bayan BaruSunshine Square Ballroom
AREA TOWN Kompleks Masyarakat Penyayang ( bersebelahan dengan rumah Gabenor Penang )Dewan Sri Pinang ( Di Padang Kota)Puspanita Home ( di kawasan sekolah FREE SCHOOL )Dewan Petani Road ( Sungai Pinang )Chinese Town Ballroom ( berdekatan di Little Ind…