Skip to main content

Akhirnya Terbongkar Rahsia Kecantikan Dia


Assalammualaikum....hari nie terasa agak moody sikit sebab baru beberapa hari kereta SS terlibat dengan kemalangan. So redha dengan apa yang berlaku..nanti SS cerita sikit kronologi dan pengalaman SS buat claim yang mungkin boleh bantu anda pada masa akan datang. Tapi hari nie SS nak kongsi sikit cerita tentang pengalaman SS dan juga rahsia kecantikan kulit SS...hehehehehe feeling ja SS...Sebelum tu uolls tengok sendiri gambar gambar sebelum SS mengamalkan produk Shaklee.






haaa....tengoklah rasa nak muntah kan sebab kulit dulu nampak beza kot...semua gambar nie masa lepas kawin kira 4 tahun yang sudah. Yang paling nampak kritikal ialah gambar baju purple tu. Yang tu muka bermake up..nampak sangat kulit tak sekata...so bertempek..time nie memang pakai cream safi ja...jaga kulit secara luaran bukan dalaman...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tapi pada 2013 SS dikenalkan dengan produk Shaklee dari seorang rakan..Actually bila diingat balik produk nie mak dengan bapak SS memang dah pernah makan. So kali nie SS pulak yang makan...siap jadi Ahli pulak....Setelah mencuba berbulan bulan start SS hamil anak sulung sampailah dah beranak dua inilah hasilnya....
.
.
.
.
.
.
SELEPAS MENGUNAKAN SHAKLEE



muka bersih uolls tanpa secalit make up

Yang nie make up sikit ja letak blusher , maskara, lipstik

make up tanpa foudation

no make up

make up sikit ja..


Tapi uolls tengok sendiri hasilnya..Bukan olok olok tapi inilah hasilnya...hasil kulit yang mungkin menjadi idaman wanita zaman sekarang yang nak putih, gebu dan cerah... Kalau mana mana orang tanya pasal shaklee SS akan suggest makan shaklee sebab produk nie memang dijamin selamat. sebab Shaklee tak ada produk tiruan..100 % daripada kilang . Setiap tahun shaklee akan renew sijil HALAL dia. So uolls tak perlu nak risau... Kalau bab lulus sijil KKM tu,,YEs shaklee lulus..boleh ja uolls cari dalam laman web KKM untuk semak status...
.
.
.
Sepanjang SS menjadi ahli shaklee nie, antara produk yang  wajib makan ialah :

ESP | ALFALFA COMPLEX | LECITHIN | VITAMIN C | HERBLAX

sebab 5 produk nie sangat bagus untuk mencantikkan kulit sambil kita detox badan. Bila badan dah detox baru kita makan pil apa pun berkesan dan mujarab..Kalau sekadar makan pil cantik tapi tak detox badan memang susah nak berkesan puncanya toksin dalam badan  terlalu banyak.
kalau saya dah cuba..anda bila lagi??

019-5434377 ---- no ajaib untuk anda hubungi kalau nak cantik masam saya :)


Comments

Popular posts from this blog

Tanda - Tanda Nak Bersalin Dah

Sudahkah anda bersedia nak bersalin???
Itulah persoalan yang setiap hari bermain dalam kepala otak SS. Dah bersedia ker SS nak melahirkan anak??? Dah tahu ker tanda-tanda awal nak bersalin?? kekadang tue bila Ss rasa tak sedap perut, rasa memulas,perut rasa kejang terus SS akan fikir  " Eh aku nak bersalin dah ker?"...

Tapi bila  check tak ada tanda-tanda pown. So mungkin tue Brixton Hiks jer...Tapi tiap kali rasa sakit macam tue memang terasa sangat menakutkan sebab memang sakit tue tak terkata. Tapi apapun SS kena sentiasa beready untuk menhadapi situasi ini..

Sekarang SS dah pown 8 bulan ( 32 minggu ) nk masuk 33 minggu jer...Buat masa sekarang jika baby lahir dia dikategorikan sebagai baby Pra-matang...tapi jika dia lahir pada usia 36 minggu insyaallah dia berada dalam situasi bayi yang normal. Tapi SS selalu cakap dengan baby kalau dia nak keluar suruh keluar lepas usia 36 minggu means awal bulan 7 nanti.....hehehehhe..Hopefully insyaallah..mudahan baby dengar cakap ibu…

Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil

Assalammualaikukumk semua..



Alhamdulillah minggu nie SS dah pown masuk ke minggu 24 kehamilan. Cepat sungguh masa berjalan. Tapi setiap minggu kehamilan nie, macam macam yang SS alami. MAcam sekarang nie bila masuk je  minggu 24 nie. SS kerap pening dan tak lalu makan, bayangkan 1 hari SS makan nasi 1 kali jer. Kalau dulu SS makan 3 kali atau lebih sebab lapar.

Bila SS tanya akan misi masa buat check up...Depa pown tak pasti sebab setiap orang lain-lain ragam. Tapi memang rasa pelik skitlah.Tambahan bila bangun dari tidur.Memang sakit yang teramat sangat. Pernah sampai 1 pagi tue SS nak bangun nasib suami SS pegang. Kalau tak memang SS dah jatuh kot. 

Dalam usia SS hamil 24 minggu nie pown ,SS dah kerap merasa Baby keraskan badan.kekadang tue sakit dibuatnya....Dan kekadang tertanya kenapa boleh jadi macam nie ???apa yang baby tengah buat sampai cekang perut SS... So SS pown mencari dalam internet dan akhirnya dapat juga info.


Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil??


Berikut antara sebab-sebab…

Senarai Dewan Di Pulau Pinang

Buat semua B2B di Penang yang sedang mencari lokasi untuk mengadakan majlis perkahwinan anda...Jom saya sedia membantu memberikan senarai beberapa lokasi dewan yang boleh anda buat pilihan. Ini adalah a few senarai yang memang agak POPULAR. 
AREA BAYAN BARU / BAYAN LEPAS
Tabung Haji, Bayan Lepas,Pulau PinangSetia Pearl IslandPan Mutiara
AREA SUNGAI DUA / GELUGOR Dewan Merin,Batu Uban ( berdekatan Nurul Ikan Bakar )Dewan Polis Sg,Dua ( Di belakang Tapak Pesta )Dewan Jubli Perak, Sg Dua ( bersebelahan tapak pesta )Tapak Pesta Open Air ( Dalam tapak pesta )Tapak Pesta Closed Hall  ( Dalam tapak pesta )Recsam Dewan Terbuka Kompleks Belia Dan Sukan Anjung Budi,USM ( Dalam kawasan USM )Dewan Taman SardonDewan Pasar Bayan BaruSunshine Square Ballroom
AREA TOWN Kompleks Masyarakat Penyayang ( bersebelahan dengan rumah Gabenor Penang )Dewan Sri Pinang ( Di Padang Kota)Puspanita Home ( di kawasan sekolah FREE SCHOOL )Dewan Petani Road ( Sungai Pinang )Chinese Town Ballroom ( berdekatan di Little Ind…