Skip to main content

Putih Tanpa Mengelupas | Set Kulit Shaklee


Assalammualaikum...

Semua pakat dok jeles sebab kata kulit aku nie nampak lain dari dulu....siapa yang pernah jumpa aku dulu memang akan nampak perbezaan. Now memang lain...apapun aku sangat happy sebab start makan #shaklee ja...kulit berubah ...Apa yang aku makan??? meh nak cerita sikit...sebelum tu jom tengok balik gambo gambor aku yang dulu dulu


2011



2012


2013


2014 UNTIL NOW








Nampak beza kan...apa rahsia saya....semestinya SET KULIT SHAKLEE..

ESP + ALFALFA + VITAMIN C + B COMPLEX


Inilah set yang saya makan..ikutkan bukan makan sekaligus tau..saya makan 1 persatu sebba masa joi  shaklee bukan incme banyak pun. 1 bulan boleh bajet beli 1 product shaklee ja.. now alhamdulillah boleh beli banyak sikit.

ESP SHAKLEE
Bagi anda yang rasa kulit sering kering dan wajib bawak lotion tu saya sarankan anda mulakan dengan ESP. Sebab esp nie adalah minuman soya NON-GMO dan ia menghasilkan sumber protein yang dimana tidak daat dihasilkan oleh tubuh badan manusia itu sendiri. So anda boleh rasakanya sendiri perubahan dalam masa seawal 7 hari...


ALFAFA + B COMPLEX
Lepas tu saya makan alfalfa + b complex sebab resdung yang melanda. Kalau banyak resdung pun punca kulit tak cantik...bila dah resdung kurang baru kulit akan lebih cantik dan licin...macam suami saya..1st time mkn set resdug nie, esok pagi dia cakap bangun pagi tu rasa nak kikis muka kat dinding sebab terlalu gatal...Itu maksudnya resdung dia teruk..now alhamdulillah nampak cerah sikit muka suami saya..nak tengok pun rasa tak jemu :)

SUSTAINED RELEASED VITAMIN C
Then last baru saya makan Vitamin C....dulu saya memang tak percaya pada Vitamin c biasalah aku nie jenis malas makan ubat. Tapi ibarat 1 biji vitamin c tu bagi duit pada aku..aku telan dan lepas 7 hari mkn kawan ada mula dah tegur pada kulit nampak cerah. baru aku percaya keberkesanan product nie.. YESS!!!! saya suggestkan pada kawan kawan dan pelanggan ynag ingin cerahkan kulit...


PENJAGAAN LUARAN
untuk penjagaan luaran kulit, saya pakai pencuci muka Nutriwhite..Yang nie paling best sebab tahan up to 8 MONTH...gila!!!! jimat kot......

Kalau nak cantik..semua boleh asalkan niat nak buat tu betul ker tak...hhehehhe..apa yang aku merepek nie...Okaylah kalau ada dikalangan anda yang nak beli product shaklee nie..boleh whatsapp saya



..................................................................................................................................................................

Agent Shaklee Anda
Madam Surianie Samsudin
♥ SMS/WhatsApp : 019-5434377
 Emel : surianie_shaklee@yahoo.com
 Instagram : surianiesamsudin
 FB : Redgincu Beauty & Health
 Maybank Akaun number : 1570 6387 6311 ( Surianie Samsudin)

Comments

Popular posts from this blog

Tanda - Tanda Nak Bersalin Dah

Sudahkah anda bersedia nak bersalin???
Itulah persoalan yang setiap hari bermain dalam kepala otak SS. Dah bersedia ker SS nak melahirkan anak??? Dah tahu ker tanda-tanda awal nak bersalin?? kekadang tue bila Ss rasa tak sedap perut, rasa memulas,perut rasa kejang terus SS akan fikir  " Eh aku nak bersalin dah ker?"...

Tapi bila  check tak ada tanda-tanda pown. So mungkin tue Brixton Hiks jer...Tapi tiap kali rasa sakit macam tue memang terasa sangat menakutkan sebab memang sakit tue tak terkata. Tapi apapun SS kena sentiasa beready untuk menhadapi situasi ini..

Sekarang SS dah pown 8 bulan ( 32 minggu ) nk masuk 33 minggu jer...Buat masa sekarang jika baby lahir dia dikategorikan sebagai baby Pra-matang...tapi jika dia lahir pada usia 36 minggu insyaallah dia berada dalam situasi bayi yang normal. Tapi SS selalu cakap dengan baby kalau dia nak keluar suruh keluar lepas usia 36 minggu means awal bulan 7 nanti.....hehehehhe..Hopefully insyaallah..mudahan baby dengar cakap ibu…

Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil

Assalammualaikukumk semua..



Alhamdulillah minggu nie SS dah pown masuk ke minggu 24 kehamilan. Cepat sungguh masa berjalan. Tapi setiap minggu kehamilan nie, macam macam yang SS alami. MAcam sekarang nie bila masuk je  minggu 24 nie. SS kerap pening dan tak lalu makan, bayangkan 1 hari SS makan nasi 1 kali jer. Kalau dulu SS makan 3 kali atau lebih sebab lapar.

Bila SS tanya akan misi masa buat check up...Depa pown tak pasti sebab setiap orang lain-lain ragam. Tapi memang rasa pelik skitlah.Tambahan bila bangun dari tidur.Memang sakit yang teramat sangat. Pernah sampai 1 pagi tue SS nak bangun nasib suami SS pegang. Kalau tak memang SS dah jatuh kot. 

Dalam usia SS hamil 24 minggu nie pown ,SS dah kerap merasa Baby keraskan badan.kekadang tue sakit dibuatnya....Dan kekadang tertanya kenapa boleh jadi macam nie ???apa yang baby tengah buat sampai cekang perut SS... So SS pown mencari dalam internet dan akhirnya dapat juga info.


Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil??


Berikut antara sebab-sebab…

Senarai Dewan Di Pulau Pinang

Buat semua B2B di Penang yang sedang mencari lokasi untuk mengadakan majlis perkahwinan anda...Jom saya sedia membantu memberikan senarai beberapa lokasi dewan yang boleh anda buat pilihan. Ini adalah a few senarai yang memang agak POPULAR. 
AREA BAYAN BARU / BAYAN LEPAS
Tabung Haji, Bayan Lepas,Pulau PinangSetia Pearl IslandPan Mutiara
AREA SUNGAI DUA / GELUGOR Dewan Merin,Batu Uban ( berdekatan Nurul Ikan Bakar )Dewan Polis Sg,Dua ( Di belakang Tapak Pesta )Dewan Jubli Perak, Sg Dua ( bersebelahan tapak pesta )Tapak Pesta Open Air ( Dalam tapak pesta )Tapak Pesta Closed Hall  ( Dalam tapak pesta )Recsam Dewan Terbuka Kompleks Belia Dan Sukan Anjung Budi,USM ( Dalam kawasan USM )Dewan Taman SardonDewan Pasar Bayan BaruSunshine Square Ballroom
AREA TOWN Kompleks Masyarakat Penyayang ( bersebelahan dengan rumah Gabenor Penang )Dewan Sri Pinang ( Di Padang Kota)Puspanita Home ( di kawasan sekolah FREE SCHOOL )Dewan Petani Road ( Sungai Pinang )Chinese Town Ballroom ( berdekatan di Little Ind…