Skip to main content

Kebaikan Alfalfa Complex Shaklee


Alfalfa Complex

Banyak yang tidak tahu bahawa SHAKLEE juga ada mengeluarkan  product seumpama PERAPAT bagi kaum wanita...atau lebih mudah dikenali sebagai KACIP FATIMAH...wow hebatkan...Macam tak percaya tapi inilah kenyataan dimana product itu dinamakan sebagai ALFALFA COMPLEX :) Jom nak sharing inf-o tentang Alfalfa Complex.

Sumber Nutrien & Klorofil Asli

Alfalfa ialah tumbuhan yang padat dengan segala jenis nutrien. Akar tunjangnya tumbuh sedalam enam meter bagi menyerap pelbagai nutrien dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, manakala daunnya pula mengumpulkan tahap klorofil yang tinggi melalui proses fotosintesis semula jadi.
Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi. Alfalfa Complex merupakan salah satu Formula Unik Shaklee yang mula dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950-an.
  • Sumber alfalfa semula jadi
  • Tablet boleh dihancurkan dan dicampurkan ke dalam air mendidih untuk dijadikan minuman herba asli.
Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang berisiko menghidap lupus eritematosus sistemik hendaklah berbincang dengan doktor mereka sebelum mengambil produk ini. Jika anda hamil atau menyusukan anak, sila dapatkan nasihat daripada pakar penjagaan kesihatan profesional anda terlebih dahulu.Tidak mengandungi perisa atau pewarna tiruan, pemanis atau pengawet.
...................................................................................................................................................................

Apakah Kelebihan & Khasiat Alfalfa Complex Shkalee ??

  1. Bagus diambil oleh ibu-ibu yang menyusukan anak kerana ia merangsang penghasilan susu ibu (MILKBOOSTER)
  2. Melegakan sakit sendi dan belakang.
  3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
  4. Memberi sensasi rasa sejuk (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
  5. Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
  6. Merawat arthitis
  7. Bagus untuk alergi dan ekzema
  8. Merawat athma
  9. Mencuci usus bagi membuang toksik
  10. Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan dalam buah pinggang
  11. Meneutralkan asid dalam badan
  12. Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita).
  13. Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).
  14. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita).
  15. Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
  16. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  17. Meningkatkan stamina seorang suami
  18. Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit tau!)
  19. Membuang angin dalam badan
  20. Merawat masalah resdung

...................................................................................................................................................................


Siapa dan Kenapa Tidak Boleh Amalkan Alfalfa Complex?

1. Pesakit auto-immune seperti SLE, Rheumatoid Arthritis (RA), Multiple Sclerosis (MS) dll
Pesakit auto imun telah sedia ada mempunyai sistem imun yang aktif. Alfalfa boleh meningkatkan sistem imunisasi badan, dan ini menyebabkan simptom-simptom penyakit tersebut menjadi semakin teruk.

2. Ibu hamil
Alfalfa mengandungi phytoestrogen yang boleh menyebabkan kontraksi uterus. Kontraksi ini boleh menyebabkan keguguran atau kelahiran pramatang (bayi lahir tidak cukup bulan). 
*Ibu hamil yang mengalami masalah keputihan serius boleh mengambil Alfalfa Complex pada dos yang rendah (1 tab sehari)

3. Penyakit hormone-sensitive seperti kanser payudara, kanser rahim, kanser ovari, endometriosis, fibroid dan cyst 
Phytoestrogen dalam alfalfa bertindak seperti hormon estrogen. Ia boleh memburukkan penyakit-penyakit yang sensitif terhadap hormon estrogen ini.

4. Pesakit diabetes yang mengambil ubat OHA/insulin 
Salah satu fungsi Alfalfa adalah menurunkan gula dalam darah. Jadi, pesakit diabetes yang sedang mengambil ubat kebiasaanya akan dinasihatkan supaya memantau paras gula dalam darah mereka agar dos ubat dapat disesuaikan dengan keperluannya. Jika paras gula terlalu rendah, pesakit boleh mendapat hypoglycaemic attack atau boleh koma.

5. Penerima organ transplant
Alfalfa meningkatkan sistem imun badan dan akan mengurangkan kadar keberkesanan ubat anti-transplant rejection (cyclosporine, steroid) dan sekaligus boleh menyebabkan badan menolak organ yang diterima (transplant-rejection).

Jika anda tidak tergolong dalam kategori di atas, teruskan amalan anda mengambil Alfalfa Complex.





* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

...................................................................................................................................................................

Berapakah Harga Alfalfa Complex??

Harga runcit Alfalfa Complex (330 tablets) untuk Semenanjung Malaysia ialah RM53
Harga runcit Alfalfa Complex (700 tablets) untuk Semenanjung Malaysia ialah RM97

Hubungi saya untuk harga menarik!Harga Runtuh dan Harga Mampu milik Boleh terus hubungi saya di 


Email : surianie_shaklee@yahoo.com
MadamSurianie Samsudin
Id :966421
Contact : 019-5434377 ( Whatsapp / telegram)
Instagram : surianiesamsudin

Comments

Popular posts from this blog

Tanda - Tanda Nak Bersalin Dah

Sudahkah anda bersedia nak bersalin???
Itulah persoalan yang setiap hari bermain dalam kepala otak SS. Dah bersedia ker SS nak melahirkan anak??? Dah tahu ker tanda-tanda awal nak bersalin?? kekadang tue bila Ss rasa tak sedap perut, rasa memulas,perut rasa kejang terus SS akan fikir  " Eh aku nak bersalin dah ker?"...

Tapi bila  check tak ada tanda-tanda pown. So mungkin tue Brixton Hiks jer...Tapi tiap kali rasa sakit macam tue memang terasa sangat menakutkan sebab memang sakit tue tak terkata. Tapi apapun SS kena sentiasa beready untuk menhadapi situasi ini..

Sekarang SS dah pown 8 bulan ( 32 minggu ) nk masuk 33 minggu jer...Buat masa sekarang jika baby lahir dia dikategorikan sebagai baby Pra-matang...tapi jika dia lahir pada usia 36 minggu insyaallah dia berada dalam situasi bayi yang normal. Tapi SS selalu cakap dengan baby kalau dia nak keluar suruh keluar lepas usia 36 minggu means awal bulan 7 nanti.....hehehehhe..Hopefully insyaallah..mudahan baby dengar cakap ibu…

Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil

Assalammualaikukumk semua..



Alhamdulillah minggu nie SS dah pown masuk ke minggu 24 kehamilan. Cepat sungguh masa berjalan. Tapi setiap minggu kehamilan nie, macam macam yang SS alami. MAcam sekarang nie bila masuk je  minggu 24 nie. SS kerap pening dan tak lalu makan, bayangkan 1 hari SS makan nasi 1 kali jer. Kalau dulu SS makan 3 kali atau lebih sebab lapar.

Bila SS tanya akan misi masa buat check up...Depa pown tak pasti sebab setiap orang lain-lain ragam. Tapi memang rasa pelik skitlah.Tambahan bila bangun dari tidur.Memang sakit yang teramat sangat. Pernah sampai 1 pagi tue SS nak bangun nasib suami SS pegang. Kalau tak memang SS dah jatuh kot. 

Dalam usia SS hamil 24 minggu nie pown ,SS dah kerap merasa Baby keraskan badan.kekadang tue sakit dibuatnya....Dan kekadang tertanya kenapa boleh jadi macam nie ???apa yang baby tengah buat sampai cekang perut SS... So SS pown mencari dalam internet dan akhirnya dapat juga info.


Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil??


Berikut antara sebab-sebab…

Senarai Dewan Di Pulau Pinang

Buat semua B2B di Penang yang sedang mencari lokasi untuk mengadakan majlis perkahwinan anda...Jom saya sedia membantu memberikan senarai beberapa lokasi dewan yang boleh anda buat pilihan. Ini adalah a few senarai yang memang agak POPULAR. 
AREA BAYAN BARU / BAYAN LEPAS
Tabung Haji, Bayan Lepas,Pulau PinangSetia Pearl IslandPan Mutiara
AREA SUNGAI DUA / GELUGOR Dewan Merin,Batu Uban ( berdekatan Nurul Ikan Bakar )Dewan Polis Sg,Dua ( Di belakang Tapak Pesta )Dewan Jubli Perak, Sg Dua ( bersebelahan tapak pesta )Tapak Pesta Open Air ( Dalam tapak pesta )Tapak Pesta Closed Hall  ( Dalam tapak pesta )Recsam Dewan Terbuka Kompleks Belia Dan Sukan Anjung Budi,USM ( Dalam kawasan USM )Dewan Taman SardonDewan Pasar Bayan BaruSunshine Square Ballroom
AREA TOWN Kompleks Masyarakat Penyayang ( bersebelahan dengan rumah Gabenor Penang )Dewan Sri Pinang ( Di Padang Kota)Puspanita Home ( di kawasan sekolah FREE SCHOOL )Dewan Petani Road ( Sungai Pinang )Chinese Town Ballroom ( berdekatan di Little Ind…