Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2013

Ketika dia mula pandai tersenyum

*Assalammualaikum*

Tiada perkara yang lebih terindah melainkan melihat dan merenung wajah comel babyzakwan setiap pagi...itulah aktiviti harian yang SS akan buat bersama dengan babyzakwan. Melayan karenah comel budak nie..Alahai sekarang nie dia dah pandai senyum...pandai nak bersembang...dan adegan paling best bila SS buat video dia sembang..alahai comey gilexxxxxx.....







Dialah permata hati kami....


Shaklee Time : Set Milkbooster pilihan saya

*Assalammualaikum*

wahhh..makin hari Ss makin sibuk....hanya tinggal 1 bulan jer lagi SS masuk kerja..Terasa rindu pulak nak masuk kerja. Tapi once dah masuk kerja mulalah SS akan menjadi sangat sibuk nak manage time...Tapi insyaallah sesi belog membelog nie sentiasa akan menjadi rutin harian SS untuk upload cerita dan dikongsikan bersama anda semua...Kan ramai yang suka baca entry SS nie..
Okaylah minggu nie SS nak sentuh tentang bab kesihatan..Biasalah SS sekarang dah jadi ahli farmasi a.k.a doktor sambilan jer..heheheh...Bukan SS buka klinik or farmasi..SS menjual produk shaklee ler....Then kali nie SS sangat berbesar hati nak share dengan anda semua tentang 
SUPLIMENT SUSU IBU ...
Sejak bergelar ibu nie, memang perkara utama yang SS fikirkan ialah mengenai SUSU IBU..Susu yang SS akan berikan kepada babyzakwan sehingga 2 tahun usia dier..insyaallah...Masa SS preggy dulu pown SS rasa ragu ragu adakah susu badan SS nanti cukup atau tidak lepas babyzakwan lahir nanti...Ada juga siap c…

Coming Soon Story

Assalammualaikum...

Coming soon Story tentang
Majlis Berendoi & Cukur Jambul Baby Zakwan


Rezeki BabyZakwan...Alhamdulillah

Alhamdulillah rezeki BabyZakwan membuat tuah.....
Setelah hampir 1 bulan kami bertarung dalam 1 contest yang dianjurkan oleh butik SS BABY STORE pada Julai yang lepas.... Gambar SS telah menjadi antara 12 pemenang saguhati....Alhamdulillah..Walaupun tak menang .....jadi antara pemenang saguhati pown dah kira okay dah...
Firstly SS nak ucapkan terima kasih kepada semua kengkawan SS yang telah tolong LIKE gambar kami. walaupun ada yang tersalah LIKE gambar kami pown takpa...SS sangat hargainya.....happy terharu semua ada.. Bagi SS inilah hadiah yang cukup bermakna buat SS dan suami apabila bergelar seorang ibu....hehehehe..syok ooo.....

Congratulation to all the Winners, Please contact SS Baby Store to redeem your prize (^_^)^_^)

1st prize (RM 300 voucher) *Mastura Bt Abdul Rahman*
2nd prize (RM 200 voucher) *Nooriza Ahmad*
3rd prize (RM 150 voucher) *Normuliana binti Othman*

12 consolation prize (RM50 voucher)
- Suhana BT Mokhtar
- Norhafizah Binti Abdul Murad
- MARSILA BINTI MAT ISA
- Nanazulian…

1 Bulan Umurnya.....

*Assalammualaikum*

Yahooo.....yippieee......alhamdulillah entry kali nie SS nak cerita tentang anak teruna SS iaitu BABYZAKWAN....Semperna entry kali nie, usianya dah cukup sebulan bersamaan 20 Ogos 2013...Amin...Bila dah masuk 1 bulan , baby yang baru lahir kena ke klinik untuk dapatkan suntikan. So termasuk juga Babyzakwan. Untuk 1 bulan nie dia kena suntikan Hepetetis B....
Actually SS yang takut jugak sebab SS tak berani tengok jarum...bila suruh En.Suami yang pegang masuk bilik suntikan dia pown tak berani, Katanya kesian kat baby...alahai... So SS beranikan diri untuk membawa Babyzakwan ke bilik nanti..
Lepas semuanya dah cek. Misi ada buat timbang tara berat si Babyzakwan...Fuuuhhhhhyyoooo..Ss pown terkejut sebab berat Babyzakwan dah 4.8kg...Lagi 200gm nak jadi 5kg...patutlah bila dukung SS rasa macam nak patah tangan.....hahaha..."sayang jangan marah ibu yer",,,,.............

Masa lahir dulu berat dia 3.6kg....Lepas seminggu timbang 3.8kg...Then masa petang raya timb…

Pertama Kali Raya Bertiga

* Assalammualaikum*
Mungkin masih sempat lagi SS nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin buat semua yang mengenali diri SS dan suami. SS nak mohon ampun dari hujung rambut sampai hujung kaki jika SS ada buat silap dan salah pada anda semua. Biasalah manusia tak pernah lari dari membuat kesilapan. {Feelingggg mood raya seketika}................
Okaylah seperti tahun-tahun yang lepas SS beraya bersama keluarga SS di Kampung Baru Ayer Itam,Penang jer..heheheh over kan macam duduk kat cerok mana tah..hahaha...Sebelum nie rasa single jer...Then lepas tue beraya bersama tunang...Tapi tahun nie lain sikit....Sebab tahun 2013 merupakan tahun beraya bersama orang baru...Oh yeahhh!!!!!!!!

Alhamdulillah berkat doa kawan-kawan agar SS dan En.Suami dikurniakan cahaya mata secepat yang mungkin..Amin...betul-betul tuhan sempurnakan doa mereka..Dan SS pown dianugerahkan seorang cahaya mata lelaki. Tahun 2013 maka kami berayalah bertiga..
Kalau dulu orang cakap BERDUA LEBIH BAIK…