Tuesday, December 19, 2017

ZARIF DAN ZILL DINASOUR ADVENTURE | BIRTHDAY PARTY


Hye uolls...

Ya allah rasa terlalu lama tak update belog nie. klau tengok balik last post pasal 5th years anniversary...gila toi...takpalah bila free baru boleh nak upload belog nie. Saya nie bukanlah blogger tegar pun just buat blog nie nak berkongsi tentang kehidupan saya , cerita anak anak...rasa hilang rasa stress yang ada bila kita dapat bercerita dalam blog nie. Okaylah entry kali nie saya nak Sharing pulak pasai last event yang saya buat untuk anak anak semperna nak celebrate besday Zarif dan Zill. So lepas decide dan decide baru kami bersepakat untuk buat majlis secara kecil kecilan. Maka dengan itu saya pun merancang dengan lebih teliti agar majlis kali nie berjalan dengan meriahnya.

Alhamdulillah berkat usaha ibu buat shaklee, hasil dari bonus Shaklee, saya dapat buat majlis ini untuk anak anak. Suami pun top up sikit apa yang perlu. Tapi kalau dihitung jumlah kos majlis nie, memang rasa bersyukur sangat sebab 100% guna duit dari bisnes shaklee. Mulanya suami tak bagi, tapi suami pesan, klu nak buat push sale shaklee... So dari situ saya buat shaklee dan alhamdulillah dapat buat....



Untuk tema kali nie saya pilih UPIN IPIN DIALAM DINO memandangkan si abang suka gila dengan dinasour dan si adik minat dengan upin ipin, dan dah ada siri yang baru tu, saya pun ambil idea dari sana. So saya tukar jadi ZARIF & ZILL DINASOUR ADVENTURE


Seperti biasa bila mai part nak mencari props tu semua.punyalah pening sebab kat Malaysia nie bukan popular sangat tema dinasour nie. so nak cari props memang sangat susah terutama sekali belon dinasour. nasib akhirnya jumpa jugak dan kena booking baru jumpa.

Boleh katakan semua nya saya buat sendiri, iaitu susun atur, pilihan tema semua saya buat cuma ada beberapa yang order dengan kawan. orang cakap bila kita buat sendiri rasa lebih puaih hati kan. Tapi kali nie saya order banner dan jugak props dengan kak Weeta. Kak weeta nie memang dia dok buat segala mak nenek printting semua nie..,pehtu ada jugak buat deco deco. ampa boleh p contact dia klu berminat....Tapi secara jujurnya kak weeta nie memang mudah nak berurusan dan dia tau apa pelanggan dia nak. saya nie pun agak cerewet tapi tahap boleh diguna pakai..hahhahah...Ramai yang kata banner yang saya order tu cantik sebab ada muka anak anak saya...dan bestnya banner tu lepaih nie bleh gantung dalam bilik depa...So taklah membazir sangat...boleh pakai balik. betoi tak???



untuk dinasour yang lekat atas meja nie order dengan  BALLON WONDERLAND bawah paragon. 1 belon nie harganya RM15.90. sekali dengan gas helium. Belon jenis nie bukan terbang tau. Dia hanya akan berada dibawah ka..belon nie depa panggil DINO PET..seolah olah kita usung anak dinaosur bila berjalan. ampa boleh tengok belon yang abang zarif pegang tu. 













                     








Terima kasih buat sedara mara, kawan kawan yang sudi luangkan masa meriahkan besday zarif dan zill. Majlis kali nie buat simple simple ja.cuma nakkan keselesaan, saya sewa dewan bawah flat dan buat kat sana.Senang sikit...Insyaallah klu dimurahkan rezeki saya buat lagi majlis macam nie. Bukan sebab banyak duit ka, nak menunjuk ka tapi semua nie untuk anak anak. Bagi depa seronok.

Sekian...




RAYA PKP 2020

Tempek Sini Koleksi Gambar Raya PKP 2020

Labels