Skip to main content

Alhamdulillah Syukur



Selalu orang akan cakap...Bagus kalau anak sulung tu anak lelaki sebab nanti dia boleh jaga adik adik dia...Dia jaga mak dengan ayah dia... Bila pregnant anak ke-2 orang cakap lagi...nanti dapat anak perempuan pulak baru sepasang...Baru best....Itulah yang akan kita dengar setiap hari bila topik berbual anda ialah " ADA ANAK "

Masa pregnant anak sulung tu memang dah tau pun anak lelaki...So biasa biasa ja..tapi yang kedua nie dok teruja nampak macam perempuan..Ramai cakap anak perempuan sebab tengok pada perkembangan fizikal yang ternampak pada susuk tubuh wanita mengandung nie...hehehehe..tapi akhirnya hero jugak....memang sedih jugak tapi SS bersyukur sangat sebab kedua dua anak SS nie sihat alhamdulillah

Tapi bila tengok 2 2 membesar depan mata...bergaduh bersama..main bersama....tenang ja....Bila ingat ingat balik sebenarnya SS sangat bersyukur bila dapat 2 anugerah dan 2 amanat yang Allah dah beri pada SS untuk jaga mereka. Selalu terbayang...bila nanti depa dah besar...depa mesti akan ada gopren....ada marka..pehtu putus cinta...pehtu couple balik...lepas tu depa kawin...lepas kawin depa akan taat pada ibu...
Ya allah besarnya pengorbanan seorang ibu....untungnya ada anak lelaki....syukurnya...Kalau dapat anak perempuan..lepas dia kawin mesti dia akan tinggalkan ibu dia.....iut suami seperti mana yang SS buat sekarang...sedih jugak nak berpisah dengan mak sendiri kan....

Anak-anak ibu...Ibu nak pesan..
Nanti dah besar,....
ampa 2 dah kawin..
dah ada anak..
dah ada isteri,...
Jaga depa bebaik...jaga hati mereka jangan bagi depa sedih....
bahagiakan depa...
Yang paling penting..
ibu nak zarif dan zill jangan sesekali lupakan ibu
Tak kisah kalau tak duduk sekali dengan ibu..demi kebahagian rumah tangga awak
Tapi kerap keraplah jenguk ibu yer...
jengok abah...itu ja ibu pesan...




Tapi SS paling seronok bila tengok 3 lelaki handsome yang menjadi penyeri dalam hidup SS sekarang nie..3 orang bodyguard yang akan sentiasa jaga ibu dari belakang....dari kiri dan dari kanan..
kalau ada adik no 3 lelaki juga...dia jaga depan....ibu ada tengah tengah.....ibu rasa selamat sangat....

Comments

Popular posts from this blog

Tanda - Tanda Nak Bersalin Dah

Sudahkah anda bersedia nak bersalin???
Itulah persoalan yang setiap hari bermain dalam kepala otak SS. Dah bersedia ker SS nak melahirkan anak??? Dah tahu ker tanda-tanda awal nak bersalin?? kekadang tue bila Ss rasa tak sedap perut, rasa memulas,perut rasa kejang terus SS akan fikir  " Eh aku nak bersalin dah ker?"...

Tapi bila  check tak ada tanda-tanda pown. So mungkin tue Brixton Hiks jer...Tapi tiap kali rasa sakit macam tue memang terasa sangat menakutkan sebab memang sakit tue tak terkata. Tapi apapun SS kena sentiasa beready untuk menhadapi situasi ini..

Sekarang SS dah pown 8 bulan ( 32 minggu ) nk masuk 33 minggu jer...Buat masa sekarang jika baby lahir dia dikategorikan sebagai baby Pra-matang...tapi jika dia lahir pada usia 36 minggu insyaallah dia berada dalam situasi bayi yang normal. Tapi SS selalu cakap dengan baby kalau dia nak keluar suruh keluar lepas usia 36 minggu means awal bulan 7 nanti.....hehehehhe..Hopefully insyaallah..mudahan baby dengar cakap ibu…

Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil

Assalammualaikukumk semua..



Alhamdulillah minggu nie SS dah pown masuk ke minggu 24 kehamilan. Cepat sungguh masa berjalan. Tapi setiap minggu kehamilan nie, macam macam yang SS alami. MAcam sekarang nie bila masuk je  minggu 24 nie. SS kerap pening dan tak lalu makan, bayangkan 1 hari SS makan nasi 1 kali jer. Kalau dulu SS makan 3 kali atau lebih sebab lapar.

Bila SS tanya akan misi masa buat check up...Depa pown tak pasti sebab setiap orang lain-lain ragam. Tapi memang rasa pelik skitlah.Tambahan bila bangun dari tidur.Memang sakit yang teramat sangat. Pernah sampai 1 pagi tue SS nak bangun nasib suami SS pegang. Kalau tak memang SS dah jatuh kot. 

Dalam usia SS hamil 24 minggu nie pown ,SS dah kerap merasa Baby keraskan badan.kekadang tue sakit dibuatnya....Dan kekadang tertanya kenapa boleh jadi macam nie ???apa yang baby tengah buat sampai cekang perut SS... So SS pown mencari dalam internet dan akhirnya dapat juga info.


Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil??


Berikut antara sebab-sebab…

Senarai Dewan Di Pulau Pinang

Buat semua B2B di Penang yang sedang mencari lokasi untuk mengadakan majlis perkahwinan anda...Jom saya sedia membantu memberikan senarai beberapa lokasi dewan yang boleh anda buat pilihan. Ini adalah a few senarai yang memang agak POPULAR. 
AREA BAYAN BARU / BAYAN LEPAS
Tabung Haji, Bayan Lepas,Pulau PinangSetia Pearl IslandPan Mutiara
AREA SUNGAI DUA / GELUGOR Dewan Merin,Batu Uban ( berdekatan Nurul Ikan Bakar )Dewan Polis Sg,Dua ( Di belakang Tapak Pesta )Dewan Jubli Perak, Sg Dua ( bersebelahan tapak pesta )Tapak Pesta Open Air ( Dalam tapak pesta )Tapak Pesta Closed Hall  ( Dalam tapak pesta )Recsam Dewan Terbuka Kompleks Belia Dan Sukan Anjung Budi,USM ( Dalam kawasan USM )Dewan Taman SardonDewan Pasar Bayan BaruSunshine Square Ballroom
AREA TOWN Kompleks Masyarakat Penyayang ( bersebelahan dengan rumah Gabenor Penang )Dewan Sri Pinang ( Di Padang Kota)Puspanita Home ( di kawasan sekolah FREE SCHOOL )Dewan Petani Road ( Sungai Pinang )Chinese Town Ballroom ( berdekatan di Little Ind…