Skip to main content

Tummy Time By Madam Surianie | Solid Food | Baby Puree



Rasanya dah macam macam product yang aku nak jual,dari baju,produk kecantikan dan macam macam tapi semua tak menjadi..Hanya SHAKLEE yang masih bertahan dihati sebab SHAKLEE banyak mengubah hidup aku. So kali nie bila dah beranak 2 nie memang ada perancangan nak buat bisnes yang mungkin dapat bantu ramai ibu ibu diluar sana yang mungkin tak berkesempatan nak masak untuk anak anak kecil mereka.

Masa 1st baby dulu, memang bab solid food nie SS tak berapa pandai...Then tak bagi makan ikut time yang betul. Then bagi makan menu yang sama dan mungkin dari situ menyebabkan Zakwan jemu dan hanya makan cerelac jer. So this time untuk Zill SS dah prepared untuk sediakan Puree yang sedap sedap sampaikan 1 hari tu SS nekad untuk jual BABY PUREE kat Penang nie. Rasanya belum ada lagi nie. So insyaallah jika dipermudahkan segala urusan bisnes nie akan berjaya...



Bisnes Baby Puree nie SS berikan nama :
Tummy Time By Madam Surianie

Nama nie memang rasa kena dengan time budak budak nak makan. Bila nak makan depa mesti akan cari Tummy Time untuk beri pada anak mereka. Comel kan. Mulanya nak juga letak nama unik macam :

Air Tangan Ibu
Anak Ibu Kitchen
Mummylicious
Babylicious

Tapi last sekali dapat "Tummy Time". Untuk Logo pun SS create simple jer bagi mudah untuk orang ingat dan waib mesti ada muka baby yang sedang pegang botol makanan. Design simple tapi ada makna disebaliknya. Insyaallah mudahan rezeki kali nie menjadi siapa tahu. Kita cuba dahulu..




Untuk pengenalan pertama bisnes nie Tummy Time akan keluarkan 5 perisa yang pertama iaitu

CARROT PUREE
PUMPKIN PUREE
POTATO PUREE
BANANA PUREE
AVACADO PUREE

Tummy Time akan tengok market dulu macam mana, jika okay baru akan pelbagaikan menu dan perisa untuk di produce kan. Setiap bekas akan siap dilabelkan mengikut umur bayi

6-8 bulan ( sticker warna pink)
8-10 bulan (sticker warna biru)
10-12 bulan (sticker warna hijau)

Ini wajib sebab bila nak sediakan puree nie kita kena alert mengenai umur mereka so baru selari dengan perkembangan perut dan juga sayuran serta buahan yang boleh mereka makan. Bukan mai bedal ja tau. Sambil tu SS juga akan kongsikan senarai menu untuk anak anak comel kita...Mungkin ibu ibu boleh buat pilihan nak order apa...


Ini adalah salah 1 menu yang bakal SS keluarkan...Nampak menarik kan. Nanti anak makan lagi nampak sedap. 



 Harga pulak memang cukup berpatutan dan pada masa yang sama SS jugak akan buat SET aau PACKAGE untuk memudahkan ibu ibu untuk mix flavour dengan harga yang cukup sempoi..Sebab Puree nie SS tak buat POSTAGE..semua nie COD jer..Area mana nanti SS akan listkan jugak. Semua buat delivery services saja. Then planing jugak untuk letak pada butik butik vendor. Tapi itu belum lagi set up. Lani SS hanya proceed untuk marketing plan dan buat kecilan dulu. Jika ada permintaan yang tinggi baru kita luarkan empayar lagi okay....Doakan yang terbaik untuk SS dan bisnes nie. 


 Nantikan PRE-ORDER dari TUMMY TIME BY MADAM SURIANIE

Comments

Popular posts from this blog

Tanda - Tanda Nak Bersalin Dah

Sudahkah anda bersedia nak bersalin???
Itulah persoalan yang setiap hari bermain dalam kepala otak SS. Dah bersedia ker SS nak melahirkan anak??? Dah tahu ker tanda-tanda awal nak bersalin?? kekadang tue bila Ss rasa tak sedap perut, rasa memulas,perut rasa kejang terus SS akan fikir  " Eh aku nak bersalin dah ker?"...

Tapi bila  check tak ada tanda-tanda pown. So mungkin tue Brixton Hiks jer...Tapi tiap kali rasa sakit macam tue memang terasa sangat menakutkan sebab memang sakit tue tak terkata. Tapi apapun SS kena sentiasa beready untuk menhadapi situasi ini..

Sekarang SS dah pown 8 bulan ( 32 minggu ) nk masuk 33 minggu jer...Buat masa sekarang jika baby lahir dia dikategorikan sebagai baby Pra-matang...tapi jika dia lahir pada usia 36 minggu insyaallah dia berada dalam situasi bayi yang normal. Tapi SS selalu cakap dengan baby kalau dia nak keluar suruh keluar lepas usia 36 minggu means awal bulan 7 nanti.....hehehehhe..Hopefully insyaallah..mudahan baby dengar cakap ibu…

Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil

Assalammualaikukumk semua..



Alhamdulillah minggu nie SS dah pown masuk ke minggu 24 kehamilan. Cepat sungguh masa berjalan. Tapi setiap minggu kehamilan nie, macam macam yang SS alami. MAcam sekarang nie bila masuk je  minggu 24 nie. SS kerap pening dan tak lalu makan, bayangkan 1 hari SS makan nasi 1 kali jer. Kalau dulu SS makan 3 kali atau lebih sebab lapar.

Bila SS tanya akan misi masa buat check up...Depa pown tak pasti sebab setiap orang lain-lain ragam. Tapi memang rasa pelik skitlah.Tambahan bila bangun dari tidur.Memang sakit yang teramat sangat. Pernah sampai 1 pagi tue SS nak bangun nasib suami SS pegang. Kalau tak memang SS dah jatuh kot. 

Dalam usia SS hamil 24 minggu nie pown ,SS dah kerap merasa Baby keraskan badan.kekadang tue sakit dibuatnya....Dan kekadang tertanya kenapa boleh jadi macam nie ???apa yang baby tengah buat sampai cekang perut SS... So SS pown mencari dalam internet dan akhirnya dapat juga info.


Kenapa Perut Mengeras Ketika Hamil??


Berikut antara sebab-sebab…

Senarai Dewan Di Pulau Pinang

Buat semua B2B di Penang yang sedang mencari lokasi untuk mengadakan majlis perkahwinan anda...Jom saya sedia membantu memberikan senarai beberapa lokasi dewan yang boleh anda buat pilihan. Ini adalah a few senarai yang memang agak POPULAR. 
AREA BAYAN BARU / BAYAN LEPAS
Tabung Haji, Bayan Lepas,Pulau PinangSetia Pearl IslandPan Mutiara
AREA SUNGAI DUA / GELUGOR Dewan Merin,Batu Uban ( berdekatan Nurul Ikan Bakar )Dewan Polis Sg,Dua ( Di belakang Tapak Pesta )Dewan Jubli Perak, Sg Dua ( bersebelahan tapak pesta )Tapak Pesta Open Air ( Dalam tapak pesta )Tapak Pesta Closed Hall  ( Dalam tapak pesta )Recsam Dewan Terbuka Kompleks Belia Dan Sukan Anjung Budi,USM ( Dalam kawasan USM )Dewan Taman SardonDewan Pasar Bayan BaruSunshine Square Ballroom
AREA TOWN Kompleks Masyarakat Penyayang ( bersebelahan dengan rumah Gabenor Penang )Dewan Sri Pinang ( Di Padang Kota)Puspanita Home ( di kawasan sekolah FREE SCHOOL )Dewan Petani Road ( Sungai Pinang )Chinese Town Ballroom ( berdekatan di Little Ind…