Monday, December 31, 2012

Gambar Pertama Bersama Perutku


alhamdulillah...terasa sangat happy bila dapat ambik gambar buat pertama kalinya dengan perut yang berboyot gitu...hehehhee....Baru 2 bulan dan nampak sikit perut tue..hehhehe.....comey sangat...Buat masa sekarang nie memang baby dah bergerak tapi masih lagi tak dapat rasakan gerakan dia sebab dia masih kecik lagi...Selalunya dalam masa minggu ke 18 atau minggu ke 20 baru akan rasa sikit gerakan baby...tak sabar rasanya nak merasai tendangan comey sidia....



This picture takun by en Suami semasa kami tengah tunggu kereta sedang dicuci....Heheehhehe....

p/s : happy New Year u`ollsss


With Luv,
~sue~

Friday, December 28, 2012

Postur Badan Ketika Hamil


Salam semua...

wah wah wah...sekarang nie SS dah rajin meulis belog nak kongsi cerita pasai Ibu-ibu mengandung nie kan...okay this entry SS nak share dengan u`olls semua mengenai postur badan ibu mengandung supaya badan tak rasa sakit. Mungkin ada yang tahu dan mungkin ada yang tidak tahu..So hopefully gambar nie dpat membantu diri SS dan juga Mom To Be diluar sana...





Gambar comel nie SS dapat dalam laman Facebook bila SS join fanpagu Ibu-Ibu Mengandung Comel...Dalam tue banyak info yang mereka kongsikan. So sapa yang belum join silalah..Tunggu apa lagi...


With Luv,
~sue~



Wednesday, December 26, 2012

2 bulan bersama di dalam Kandungan



Holaaa....
Klip Klap Klip Klap...tak sangka pulak dah tinggal lagi 1 minggu jer masa nak bertukar ke Tahun Baru....wow rasa cam sangat cepat sangat....Hopefully tahun 2013 memberikan banyak lagi kenangan bersama saya keluarga dan our New baby coming soon...

Alhamdulillah LAst monday SS telah ditemani anak menakan sepupu SS untuk bertemu dengan doktor untuk ketahui status kesihatan, perkembangan my baby dan sebagainya...very the excited...Tapi masa SS nak pie tue perasaan takut memang masih lagi menghantui..takut something bad happen to my baby.....Lepas hampir 5 jam tunggu dari jam 9am-1pm Baru SS dalam masuk jumpa doktor..hehhehehe...bila scan my tummy...
nampak dah bentuk janin dalam perut SS...
Alahai..Ya Tuhan...sungguh indah ciptaan mu didalam perut hambamu ini....sangat comel...dan yang paling best bila nampak jantung dia berdenyut..klip klip gitu......serious sangat teruja kot....hehehhehe...Baby sihat dan mummy dia pun sihat..alhamdulillah

Sekarang nie kandungan SS alhamdulillah dah mencecah 9 minggu bersamaan 2 bulan 1 minggu....Baby pun dah sebesar buah anggur & prune...kecil lagi tapi tangan, kaki, muka dan jantung telah berputk dengan cantiknya cuma belum sempurna...Kalau scan memang dah nampak dia punya tangan dan kaki....sangat comel..masa SS scan tue nampak dia sedang berbaring ......alahai...tak tahu nak imagine macam mana...

Tapi sekarang nie SS masih belum alah teruk dengan kandungan nie, cuma kerap sakit pinggang jer...bila ptime malas..dia malas jer..tapi bila time rajin...rajin memanjang...time sekarang nie klu bab tidur siang memang senang cuma malam tue payah sikit nak tidur n suka bangun lewat....mungkin perubahan hormon buat SS jadi macam nie...

So hopefully next time punya check up, my baby dah membesar dan makin hari makin sihat..Amin...So jom kita tengok my new baby punya picture scan..




alhamdulillah........nampak tak dah ada janin dalam bulatan tue...doakan SS dan baby sihat hendaknya....insyallah klu ada masa kelapangan insyaallah akan update cerita about me n my baby..


With Luv,
~sue~

Friday, December 21, 2012

My New External Hardisk


My new fren dah berada didalam gengaman...hehehhe alhamdulillah setelah mencari dan terus mencari akhirnya SS dapat juga mencari apa yang SS cari selama nie iaitu External Hardisk 1TB...perghhh dengar pun macam besaq kan...tapi sebenarnya memang cukup besar....tak terkata besarnya....Kalau dulu nak beli mau harga sangat tinggi dan mahai around rm300++....mana mampu time tue....Tapi sekarang dah ada rezeki lebih.Alhamdulillah....

Tepat jam 7.00pm SS dan en.suamie telah serbu di Qbay untuk mencari barang..dan setelah mencari akhirnya kami ketemuinya juga....lega....rasa macam nak meloncat jer....Harga pun murah sangat RM269.90  untuk Jenama TOSHIBA....yang SS beli nie memang cukup puas hati....peh nie boleh nak simpan macam-macam file, lagu, movie dan all the info....serious memang happy gila....


Kalau bertahun-tahun dulu SS hanya beli 150GB jer dalam RM180...masa dulu murah.tapi sekarang nie dah full sebab terlalu banyak barang dalam dia....Tapi tak buang..just add 1 lagi disk...



Inilah yang baru....nampak sangat exclusive :) Jangan jelous u`olls...



Kedai yang SS pie nie berlokasi di tingkat 4 Queenbay Mall, berhadapan dengan kedai menjuai peralatan komputer., Ermmm lupa pulak nama kedai dia..tapi memang murha jugakla...


With Luv,
~sue~

Thursday, December 20, 2012

Video Majlis Resepsi by Petaigraphy


Video Majlis Resepsi Raja Sehari Surianie & Rozainizam


Video ; sorry video tak berapa cantik sebab actual video in HD sangat besar dan susah nak upload, so SS convert bagi kecil sikit size dier...


Mungkin ada yang ternanti-nanto video yang SS nak upload kan...
Akhirnya dapat juga upload my wedding reception video...
Jom tengok dan layan...
Memang sangat terasa macam artis nie...
by The way...SS nak say a thousand thanks to Petaigraphy sebab telah menghasilkan sebuah video yang cukup indah dan menarik...Dan yang pastinya akan menjadi sebuah kenangan terindah SS dan juga suamie....

Insyaallah nanti SS try upload lagi video..sebab ada lagi 3 video untuk tontonan semua pembaca belog SS..

For those yang berminat nak buat tempahan video dia majlis anda, boleh la u`olls melayari laman web facebook dan search nama mereka iaitu : 

Petaigraphy
Facebook : http://www.facebook.com/petaigraphy
Contact Person : 019- 5577 789
Person Name : Azmeer

Ucapan :
Firstly nak ucakapkan jutaan terima kasih buat Petaigraphy team yang telah menghasilkan 3 buah video di majlis perkahwinan SS dengan cukup indah dan cukup cantik. Serious kalau sebelum SS kawin, SS memang teringin dan pernah hubungi pihak CST production untuk dapatkan qoutation..Tapi hasilnya SS dapat daripafda pihak Petai Team memang cukup memuaskan hati. Mereka nie senang nak berkomunikasi, cukup memahami kehendak pelanggan dan mereka tahu apa yang SS ingin abadikan dalam setiap moment didalam video tue.Nak cakap pun tak terkata tapi SS boleh ringkaskan mereka cukup berbakat dan hasil yang mereka berikan cukup memuaskan hati...SS doakan mereka akan berjaya pada masa yang akan datang

With Luv,
~sue~

Menanti tahun Baru


Tak sabar nak menanti detik bermulanya Januari 2013...
Tahun yang memang SS nantikan....hehehhehe...
Kenapa???
Sebab banyak benda yang SS tak sabar nak tunggu dan tak sabar nak harungi dalam tahun tersebut...
Rasa teruja...Rasa excited dan rasa macam-macam lagi...

Hopefully tahun 2013 memberikan kemanisan yang cukup indah...


calender.....planning calender.....dairi semua dah ada....adakah ia akna digunakan sebaik mungkin???
Insyaallah.....


With Luv,
~sue~

Tuesday, December 18, 2012

Memory Of 2012...Welcome 2013


Welcome 2013

Tak sangka dalam tempoh setahun dah pun berlalu...Kini tengah menghitung hari menanti tahun baru 2013...Wah cepat sungguh masa berlalu....tahun depan dah masuk 26 tahun..hheheh tua dah umur nie....okaylah seperti biasa SS suka nak kumpulkan kenangan terindah SS sepanjang tahun 2012.Kenangan yang pahit dan juga yang manis....alahai....memang cukup indah..setiap tahun ada jer benda yang baru...Alhamdulillah rezeki yang dianugerahkan tuhan....Amin...
Jom kita tengok apa yang dapat SS kumpulkan sepanjang tahun 2012......

Januari

Bulan Januari ada bulan penghulu bagi setiap bulan..Dan pada setiap tahun SS sentiasa nantikan Bulan Januari sebab SS akan celebrate besday SS pada setiap 9 Januari..Tapi pada 9 Januari 2012...SS tak celebrate pun just ucapan daripada Tunang SS jer....itu dulu...hehehehe...Tapi next year???tak pasti lagi apa kelainan yang akan dapat...
Januari 2012 adalah satu tarikh yang memang cukup happy sebab SS dapat surat daripada Kerajaan Negeri...Untuk apa??Untuk masuk kuarters kerajaan yang SS apply pada Dec 2011, memang tak sangka dapat masuk awal kuarters tue. Alhamdulillah, mungkin berkat nak kawin tahun nie kot...hehehhee..amin....bila dah dapat masuk rumah nie, memang banyak pihak yang tidak berpuas hati dan tidak mengizinkan SS tinggal sendirian disana...Sebab katanya bahaya dan sebagainya....Tapi SS tetap berkeras hati berpindah duduk rumah tue seorang diri selama 1 bulan. Namun keluarga Ss terus tetap tidak bersetuju dan selepas itu, SS telah berbincang bersama suami ( dulu tunang) , dan atas persetujuan bersama, SS minta dia duduk rumah tue...hehehhe memang cukup kontroversi masa time tue...tension gila...hahahhaha..tapi sekarang nie kami dah bersama....duduk sekali....senang dekat dengan tempat kerja....Apapun SS sangat senang hati sebab dapat duduk rumah sendiri walaupun rumah sewa....amin...



Mac
Bulan Mac pula bulan menerima anak menakan yang baru iaitu ALI HAKIMI, anak bongsu Abang SS....the biggest baby in Penang. Masa dia beranak 3.8kg..giles berat kot...hehhehe dan sekarang nie tetap besar....dan sekarang pun dah pandai....happy for my brother..dah ada 4 orang anak..2 lelaki dan 2 perempuan....Dah 9 orang anak menakan tahun nie...Duit raya semestinya dah bertambah....hehehehehhe





May
Dalam banyak-banyak bulan...Bulan May adalah bulan yang paling ngeri buat diri SS...ACCIDENT....pergghh memang rasa cukup menakutkan masa time nie...Tak sangka selalu naik kereta tetiba gatai nak naik moto....SS ingat lagi masa pagi kejadian tue, SS dah rasa pening-pening yang sangat kaw..sampai pusing satu rumah..then lepas mandi, SS rasa okay jer....Time tue pulak baru habis hujan...so jalan raya memang basah. So bila dah basah SS pulak time tue terbawak laju n nak elakkan 1 kereta yang brek mengejut nie, SS terus jadi superwomen skuter..haahahh jatuh terus..nasib baik tak ada kereta yang nak hentam kot belakang...hehhehe...cuma ada 2 apek cina n sorang abang lelaki melayu yang tolong SS. Mulanya mmg tak nampak kaki luka...tapi bila SS angkat kain memang terus dah nampaki kaki lubang..terus SS nak pitam..serioussss....sangat ngeri tengok luka tue....dalam kot...punca berlubang??? mungkin ada kaca kat jalan tue...alahai.....
Dahlah call en.Suami masa time tue dia tak jawab..call mak tak dapat.Call abang pun pun tak dapat..Last call opis dan inform..semua terkejut beruk....LAstly baru dapat cakap dgn En.Suami...Nasib ada orang insuran dan depa tolong call ambulance..lepas 15 minit ambulance mai...tapi memandangkan SS ada insuran sendiri, SS mninta depa transfer SS di Hospital Lam Wah EE.....
Perghhh klu nak tahu cerita selanjutnya link to 9 Jarum Dikakiku


The Second memory yang paling indah ialah bila My 2nd sister telah dianugerahkan 2 orang anak kembar lelaki dan perempuan yang mereka namakan Alia Fareeha & Amirul Farihin....sangat comel mereka ini. Actually mereka nie adalah anak angkat my sister...Alhamdulillah setelah sekian lama my sister tunggu nak baby kecil akhirnya dah dapat.....SS pun tumpang happy...So sempat juga SS jaga dan besarkan depa 2 nie..Sekarang nie depa dah pun berusia 8 bulan...pandai dan makin hari makin bijak dan comel.....



Ogos
Antara kenangan yang cukup SS suka ialah bila SS diberikan sepenuh tanggungjawab untuk membuat dekorasi Majlis Pernikahan & Persandingan celebriti yang sekarang nie tengah meningkat naik iaitu Ustaz Don Danial..Wow masa tue SS memang cukup tak disangka...Satu langkah yang cukup besar pada diri SS dalam arena pengantin nie. SS cukup tak sangka bila inilah yang SS telah dapat...Kalau dulu SS memang idamkan nak buat deco untuk wedding artis, Tapi now SS dah dapat.Memang rasa cukup bangga dengan diri sendiri....
Btw thanks to all crew yang telah menjayakan majlis ini, dan family pengantin juga telah berikan sepenuh kepercayaan pada team SS...nak tengok lebih lanjut link to
Wedding Ustaz Don Danial




September

The Biggest day in my whole life bila SS telah sah menjadi isteri buat selamanya kepada kekasih awal dan akhir SS iaitu Suami SS.Mr Rozainizam...Dengan hanya 2 kali lafaz, kami sah bergelar suami isteri..Tanggal 14 September 2012 cukup indah buat kami berdua...Amin selama hampir 5 tahun kami menyulam cinta....mengharungi suka duka, pahit manis, dugaan dan cabaran..Akhirnya kami bersatu selamanya...Amin...alhamdulillah sekarang kami cukup bahagia...dah 2 bulan kami bersama dan kami ckup happy berkat doa semua kengkawan dan kenalan...
Amin......



Oktober
Lepas 1 bulan lepas kawin, SS telah mendapat hadiah yang memang SS inginkan selama nie..GADGET u`olls..sapa tak mau???semua memang nak..Masa tue Samsung Note 10.1 baru jer keluar. So memandang suamie SS kerja di MAXIS so dapat beli staff punya...so SS dapat la satu..hehhehe serious memang sangat teruja. klu nak beli sendiri memang berangan la.....alhamdulillah En.Suamie memang cukup memahami....serious tak terkata..memang suka....hehehhe..
Thanks En.suamie...



November

And the last news yang menghappykan SS dan suami bila dapat tahu yang SS dah PREGGY...wow cukup tidak menyangka..Dalam tempoh 2 bulan dan inai masih lagi lekat di hujung jari..SS dah dianugerahkan sebuah anugerah yang cukup indah daripada Tuhan iaitu cahaya mata..alhamdulillah sangat happy dan sekarang nie SS sedang berusaha menjaga kandungan SS. Makin hari makan banyak..baju ketat...penat semua ada...cuma alahan tue tak ada lagi...sangat lega....insyaallah lepas nie SS akan upload cerita tentang baby nie.....sangat teruja...



Tahun 2012 memang tahun yang sangat indah dalma hidup SS bila banyak kenangan indah berlaku dalam hidup SS. Semoga tahun depan lebih indah dari tahun yang sebelumnya...
insyaallah dan moga tuhan panjangkan usia dan umur Ss...amin

With Luv,
~sue~

Monday, December 17, 2012

Welcome....our new family members



Assalammualaikum semua....
Alhamdulillah makin hari makjin ramai follower dalam belog SS nie..Suka sangat ( lallalalalalla).....sambil nyanyi goyang kepala..hehehhehe comeylah konon....hehehhe...bila baca tajuk jer sure ramai yang rasa teruja dengan entry kali nie....Okaylah entry kali nie memang paling best SS nak cerita dengan u`olls semua...Mungkin ada yang dah tahu..dan mungkin ada yang belum tahu lagi....hehehehe....malu pulak nak cerita....

I`M PREGNANT

itulah yang boleh SS bagitau kat u`olls yang membaca entry ini...Alhamdulillah memang SS tak sangka dalam tempoh 2 bulan berkahwin...Kami telah dianugerahkan orang ke-3 dalam keluarga baru kami....amin...SS sangat bersyukur....Suami cukup happy bila dapat tahu yang dia nak jadi AYAH....
Tapi pada masa nak dapat tahu yang SS preggy nie memang cukup menyiksakan..sampaikan SS terlantar atas katil tak boleh bangun....nak tahu???jom SS kongsi pengalaman SS sebelum SS dapat tahu yang SS nak jadi IBU...

Tepat pada tanggal 25 Okt 2012, SS kira period SS dah lewat datang...bila SS buat UPT Test still negatif..Tapi Ss sangat pinggang hanya tuhan jer yang tahu betapa sakitnya...alahai sampaikan malam pun tak boleh nak tidur....Sampaikan pada 1 ketika tue..SS tak boleh nak bangun pagi dan suami SS terus bawa SS pergi klinik pakar sakit puan di Sungai Ara....PIe scan pun doktor cakap kata tak ada apa....buat urine pun negatif....memang time tue agak kecewa sikit ler....tapi SS tak kisah pun....insyaallah klu tuhuan bagi rezeki  alhamdulillah....

Then bila dah lewat selama 1 minggu SS masih lagi rasa risau dan dalam kepala otak dok pkir kenapa dan apa kena dengan SS...sakit perut dan buah dada rasa macam sengal-sengal....Then SS buat UPT sendiri dan ada nampak line tapi sangat light-light...cam tak confirm lagi.....but still SS berasa badan tak sihat sangat.....menangis kat suami SS....sampaikan dia pun risau tengok keadaan SS macam tue...

Namun, SS sangat berterima kasih kepada kengkawan yang memang cukup prihatin pada SS, yang sudi PM SS dalam Facebook dan berkongsi tips...dan mereka telah sarankan SS untuk ke sebuah klinik yang cukup popular dan sangat bagus iaitu KLINIK PAKAR WANITA TAN berlokasi di Bukit Jambul...hehehehe
So pada 2 minggu lepas SS ada pergi berjumpa dengan doktor, tapi masih lagi 50-50 doktor nak kata yang SS dah preggy sebab dia cakap terlalu awal....


Dokto r : we scan memang tak nampak...sebab ur rahim tebal n mungkin ia kecil lagi...
SS         : yaka...tapi doktor, i punyaa pinggang sangat sakit...
Doktor : cepat meh!!!!

Doktor pun tak percaya....bila ss cerita situasi yang SS alami....then terus doktor suruh buat UPT Urine....dan lepas tue memang nampak 2 line tapi tak terang pun...

Doktor : sekarang ada 2 line tapi doktor tak boleh confirm lebih lamjut sebab kita mau dia line 2 terang...takpa nanti next week u balik  dan buat sendiri test...then u datang balik utk buat scan
SS      : ermmm okaylah nanti i balik n try....


So lepas tue SS pun tak berani nak cakap apapun.....tapi anggaran doktor, klau betul ada memang SS dah preggy 4 minggu ++....But doktor cakap batter tunggu bagi dia 2 line terang..hehehhehe....


So tepat pada 3 Disember 2012, SS telah ke watson dan membeli 1 UPT test macam Diana Daniel punya untuk buat testing...RM11.90 jer....hehehhe....then buat test...memang rasa sangat takut dan sangat teruja....tapi lepas 3 minit....inilah hasilnya...POSITIF.....SS preggy sebab dia ada 2 line..happy sangat.....teruja...terus SS letak test tue dalam bekas gelang SS....itulah hadiah paling indah dalam hidup Ss....



So lepas 1 minggu tue, SS dan suami terus ke klinik yang sama untuk buat scan seterusnya..Hehehehhe kali nie Suami SS ada sekali..sangat best...baru feeling-feeling sikit..hehhehe
setelah menunggu hampir 1 jam baru nama SS dipanggil masuk untuk berjumpa doktor..

Doktor : ha....apa khabar??u sudah buat test??
SS        : dah doktor last monday ada 2 line..
Doktor : okay bagus, u baring kita scan untuk tengok..

SS pun dengan rasa nebesnya terus ke katil dan baring suami SS pulak ada di atas kepala..hehehhe....nak tengok keputusan scan perut SS.....lepas beberapa minit...

Doktor        : Haaa....sudah nampak....u sudah mengandung.....tahniah...
Suamie SS : Mana doktor..?? ( suami SS tanya sebab dia tak dapat nak kesan lagi)
Doktor      : itu bulat tue.baru dia punya kantung.....masih kecil lagi...
Suamie      : ooohhh yaka...

Lepas tue terus suamie SS cium dahi Ss.....dan dia berbisik ditelinga..."TERIMA KASIH SAYANG"....memang SS rasa sangat teruja bila tergamam melihat ada seseorang didalam badan dan perut Ss...cukup indah dan cukup comel ...alhamdulillah....akhirnya SS dapat juga merasakannya sendiri....tersangat happy....patutlah sebelum nie SS sering mengalami sakit yang sangat pelik..berperangai pelik...hehhehehe...sebab ini rupanya...


Nampak tak??ada bola-bola kecil tue..itulah baby SS....hehhehe.....dalam tempoh 2 bulan SS kawin..alhamdulillah Tuhan telah anugerahkan cahaya mata..Amin....SS dan suami sangat bersyukur dan tak lama lagi kami bakal menimang cahaya mata sendiri..happy nyer...

Walaupun ia baru sebesar bola pingpong tapi SS tetap sayang dan akan berjanji untuk menjaganya sampai dia lahir....insyaallah....Doktor pesan suruh jaga diri, makan makanan berkhasiat sebab kandungan masih muda lagi...just 6 week ++...Kena banyak rest dan SS dilarang untuk buat kerja-kerja berat...
Insyaallah Ss akan cuba...


Apapun terima kasih kepada kengkawan yang banyak bagi pendapat, nasihat dan juga kongsi pengalaman bersama Ss...Tak tahu Ss nak cakap apa..sebab SS sangat happy dengan keputusan yang SS terima...Buat masa sekarang doktor tak boleh nak sahkan tarikh due date lagi sebab baby masih tak kelihatan...insyallah hujung bulan nie SS ada appointment dengan doktor untuk buat Scan baby...hopefully semuanya okay....doakan SS dan baby sihat yer....

Alhamdulillah buat masa sekarang nie tak ada teruk sangat kena morning sickness, just kekadang jer rasa pening, loya....tapi yang paling best ialah SS jadi kuat makan..semua nak bedal....alah???belum ada lagi just tak boleh bau strewberry....dan sekarang SS  kuat cuma sometimes tue lembik..biasalah manja....hehehhehe

With Luv,
~Madam Surianie~


Thursday, December 13, 2012

Siapa Minat Kucing??




New baby cat just born.....
Inilah 2 ekor baby kucing yang baru dilahirkan 3 minggu sudah oleh ibu kucing Elison.....
Snagat comel...dan sekarang nie depa nie dah besar....hehehhe sebab kuat minum susu...
Ikutkan ada 3 ekor, tapi 1 dah mati sebab tali pusat tak putus....tinggal 2 jer...
kali nie baru dapat 2 ekor anak kucing jantan yang ekor panjang...hehehhehe
comel....

tapi sekarang nie SS tak boleh nak bela dah sebab kucing dah semakin banyak....so kepada sesiapa yang berminat boleh call SS untuk ambik kucing nie...

ITS FREE...tak ada bayaran yang SS caj....

Kepada yang berminat boleh call SS di no : 019-5434377....



Tuesday, December 11, 2012

My Way I Karaoke




Happy Selasa day...

Hari nie kat opis ada Perhimpunan Bulanan Jabatan...dan pada akhir perhimpunan tue, Pengarah Jabatan ada bagi Talk pada staff berkaitan Mencari Jati Diri...
Mulanya rasa perasaan tentang topik nie sebab dok bersembang kat belakang dewan...tapi bila lagu MY WAY ini dipasang..terus aku semangat dan menyanyi sekuat hati dan terus ada semangat untuk meneruskan kerjaya SS...

Walaupun SS rasa diri nie semakin DOWN...
Namun SS akan tetap berusaha untuk menjadi yang lebih baik dari sebelum ini...
Mencari seorang yang lebih bertanggungjawab...
Menjadi seorang yang lebih matang dan juga seorang yang lebih tegas..

agar...

Diri sentiasa dihargai...
Diri sentiasa direspect...
Diri sentiasa dipercayai...

Kesilapan dan kesalahan yang lepas tidak bermaksud SS akan silap buat selamanya...

Kini SS bangun dengan pantas untuk memulakan tugasan harian.....

With Luv,
~sue~

Monday, December 10, 2012

Luahan Hati Insan yang lemah



Tension dengan orang-orang yang berada disekeliling...
Semua kita kena jaga hati mereka.....
Kenapa???
Ada depa kira dan ambil kisah tentang perasaan dan kesengsaraan yang kita alami???
Pernah ker??

Asyik-asyik SS yang kena???Kenapa?? Sebab SS nie hati lembut..bila kena marah or jerkah SS kena ikut cakap ampa ka??? boleh buat macam tue??? tolonglah......tak perlu nak salahkan orang lain jika diri kita sendiri tak ambik peduli dengan apa yang kita ada!!!!!

Then bila dah salah sikit..terus nak salahkan orang....pernah anda ambil kisah daripada mula sampai habis??jika tak ada feedback yang diberi ada anda pk alternatif ke-2???Then bila dah jadi nak pendam dan akhirnya tembak pada orang lain sampai tak tahu punca dan arah tuju....Awat???ingat SS nie apa???SS ada hati dan perasaan, jika SS nie seorang yang pentingkan diri sendiri.....jangan harap anda boleh dapat apa yang anda mahu......bayangkan jika anda buat salah???apa yang anda nak buat???MINTA MAAF???surelah...Tapi kalau MAAF tak laku??apa nda buat???

SS sangat sedih sebab sejak kebelakangan nie, banyak masalah dan dugaan yang sedang SS alami..SS tak tahu nak bercerita dengan siapa...nak berkongsi masalah...nak meluahkan segala isi hati yang SS pendam!!!!SS tak ada siapa....SUAMIE????yes itu memang ada..tapi tak semua masalah kita boleh kongsi..Suamie SS memang seorang yang sangat penyayang tapi ada sesetengah masalah yang SS tak boleh berkongsi dengan suami kerna SS tak mahu tambahkan beban pada diri dia. Cukuplah masalah yang dihadapinya di pejabat. Tak perlu SS nak menambahkan lagi beban yang suami SS pikul...

SS masih mencari punca kenapa orang makin hari makin tidak menyukai Ss...
Makin hari makin tidak mempercayai SS..
Makin hari makin hilang dari hidup SS...

Kenapa??? Kenapa semua nak lari dari Ss??? memang orang cakap tuhan akan sentiasa menurunkan dugaan dan cabaran kepada hambanya yang disayanginya....ada hikmah disebalik setiap kejadian...SS akan sentiasa memohon doa pada tuhan agar mempermudahkan segala urusan yang SS akan lakukan dan akan buat....

Kepada semua kengkawan , SS ingin jasa baik anda semua untuk doakan SS berada didalam keadaan yang tenang dan tidak stress...mungkin dengan doa yang anda berikan, insyaallah tuhan akan mempermudahkan tugasan harian SS...

Terima kasih juga kepada semua kengkawan yang ambil berat tentang SS.....SS sayang anda....


With Luv,
~sue~





Saya semakin GEMUK!!!!!!



Alahai badan..alahai nyawa....
itulah yang mampu SS nak ungkapkan dari bibir mulut yang terukir indah ini..hehehehe......
alahai sedih jer bila cakap pasai naik badan nie....
Semua baju dah mengketatkan kainnya....bukan kain tapi badan dah naik sebab makan banyak...
Siap nak keluar nak bersiap kena salin 3-5 kali untuk mencari baju yang sesuai..baru rasa selesa nak keluar berdating bersama suami..alahai tension...

BAru jer shopping baru-baru nie beli baju ala-ala peplum..tapi sedih tak boleh pakai sebab ketat dah..tidakkkkk...
Berat badan SS dah naik....peh nie kena pakai pulak baju En.Suami yang besaq besaq...




With Luv,
~sue~

Tuesday, December 4, 2012

Pengumuman : Cancel All Appointment




Salam semua....
Terima kasih sebab masih sudi membaca belog SS yang semakin hari semakin ramai yang follow.Dan terima kasih juga sebab ada yang sudi massage di FB SS nak bertanya dan berkongsi info...insyaallah SS akan tolong mana yang SS mampu...

Tapi sekarang nie SS ingin memohon ampun pada semua kengkawan, mahupun pelanggan yang ingin bertanya tentang pakej atau berkaitan pelamin, SS minta ,maaf sebab buat masa sekarang nie SS terpaksa untuk cancel semua appointment buat masa sekarang. Sebab SS tak berapa sihat...Insyaallah klu SS dah okay sikit...SS akan hubungi anda untuk buat appointment...okay..Doakan kesihatan SS okay...berkat doa kengkawan insyaallah akan tuhan makbulkan..

Amin...


With Luv,
~sue~

Monday, December 3, 2012

Album kahwin by PADI STUDIO


Masih lagi berada didalam mood pengantin baru...hehheheheh....bolehkan...biasalah baru jer 2 bulan berkahwin....Ha...mood pengantin baru masih ada lagi...jangan jelaous tau.....Okaylah SS nak kongsi dengan u`olls tentang album kahwin SS yang telah selamat sampai di tangan SS dan suami pada minggu lepas...Wow...apa yang boleh SS nak cakap memang tersangat puas hati..Terkesima seketika bila tengok sebuah brieftcase yang sangat exclusive dipegang oleh En.Photoman SS.

So lepas dah tengok tue...SS senyum simpul happy..hhaahahah...macam mana punya senyum lah tue...hahahahha..Inilah beg itu...


So bila dah buka beg James Bond tue...didalamnya ada terkandung 2 sampul kain berwarna putih iaitu kain yang membalut 2 buah album SS iaitu Majlis Nikah & Resepsi...Wow sangat kagum....tak sangka....


Dan inilah isinya...tadaaaa...Album kahwin SS bersama suamie tercinta....Actually album nie terpulang sendiri kepada pengantin nak macam mana...Tapi SS request SS nak 2 album yang berlainan. Baru banyak gambar yang boleh kita masukkan. Klu buat 1 album memang akan tengok gambar sikit jer. Tapi jenis cover tue, SS serahkan sepenuh tanggungjawab kepada pihak Photoman untuk hasilkan kepada SS.Alhamdulillah inilah hasilnya...

Untuk album nikah , hard cover biasa jer..we called it as custome album...material memang u`olls akan puas hati sebab material macam nie akan bertahan lama dan album nie tak mudah rosak kecuali anda sendiri yang tidak tahu nak jaga macam mana...

Untuk album sanding pulak....SS sangat berterima kasih buat En.Photoman sebab dia telah buatkan cover KRISTAL buat SS...mah aiii..berat kot....tapi memang superb....Cuma klu u`olls nak tahu cost utk buat cover kristal memang sangat mahal....Sebab ???u`olls tanyalah the photoman.....:)


Ini pulak isi gambarnya......every single moment ada.....happyyy


U`olls boleh tengok sendiri hard cover kristal secara dekat...memang sangat tebal...


Apapun SS dan suami memang sangat berpuas hati kepada photographer official wedding SS iaitu PADI STUDIO......tak dapat dinafikan hasil kerja yang mereka hasilnya memang pasti akan buatkan anda semua akan melompat dan menjerit sekuat hati...

Apapun SS doakan mereka akan lebih maju akan berjaya pada masa akan datang...nothing much to say...yang pastinya PADi STUDIO is superb,......


With Luv,
~sue~



RAYA PKP 2020

Tempek Sini Koleksi Gambar Raya PKP 2020

Labels