Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2012

Gambar Pertama Bersama Perutku

alhamdulillah...terasa sangat happy bila dapat ambik gambar buat pertama kalinya dengan perut yang berboyot gitu...hehehhee....Baru 2 bulan dan nampak sikit perut tue..hehhehe.....comey sangat...Buat masa sekarang nie memang baby dah bergerak tapi masih lagi tak dapat rasakan gerakan dia sebab dia masih kecik lagi...Selalunya dalam masa minggu ke 18 atau minggu ke 20 baru akan rasa sikit gerakan baby...tak sabar rasanya nak merasai tendangan comey sidia....



This picture takun by en Suami semasa kami tengah tunggu kereta sedang dicuci....Heheehhehe....
p/s : happy New Year u`ollsss

With Luv,
~sue~

Postur Badan Ketika Hamil

Salam semua...

wah wah wah...sekarang nie SS dah rajin meulis belog nak kongsi cerita pasai Ibu-ibu mengandung nie kan...okay this entry SS nak share dengan u`olls semua mengenai postur badan ibu mengandung supaya badan tak rasa sakit. Mungkin ada yang tahu dan mungkin ada yang tidak tahu..So hopefully gambar nie dpat membantu diri SS dan juga Mom To Be diluar sana...





Gambar comel nie SS dapat dalam laman Facebook bila SS join fanpagu Ibu-Ibu Mengandung Comel...Dalam tue banyak info yang mereka kongsikan. So sapa yang belum join silalah..Tunggu apa lagi...


With Luv,
~sue~



2 bulan bersama di dalam Kandungan

Holaaa....
Klip Klap Klip Klap...tak sangka pulak dah tinggal lagi 1 minggu jer masa nak bertukar ke Tahun Baru....wow rasa cam sangat cepat sangat....Hopefully tahun 2013 memberikan banyak lagi kenangan bersama saya keluarga dan our New baby coming soon...

Alhamdulillah LAst monday SS telah ditemani anak menakan sepupu SS untuk bertemu dengan doktor untuk ketahui status kesihatan, perkembangan my baby dan sebagainya...very the excited...Tapi masa SS nak pie tue perasaan takut memang masih lagi menghantui..takut something bad happen to my baby.....Lepas hampir 5 jam tunggu dari jam 9am-1pm Baru SS dalam masuk jumpa doktor..hehhehehe...bila scan my tummy...
nampak dah bentuk janin dalam perut SS...
Alahai..Ya Tuhan...sungguh indah ciptaan mu didalam perut hambamu ini....sangat comel...dan yang paling best bila nampak jantung dia berdenyut..klip klip gitu......serious sangat teruja kot....hehehhehe...Baby sihat dan mummy dia pun sihat..alhamdulillah

Sekarang nie kandungan SS alhamdulil…

My New External Hardisk

My new fren dah berada didalam gengaman...hehehhe alhamdulillah setelah mencari dan terus mencari akhirnya SS dapat juga mencari apa yang SS cari selama nie iaitu External Hardisk 1TB...perghhh dengar pun macam besaq kan...tapi sebenarnya memang cukup besar....tak terkata besarnya....Kalau dulu nak beli mau harga sangat tinggi dan mahai around rm300++....mana mampu time tue....Tapi sekarang dah ada rezeki lebih.Alhamdulillah....
Tepat jam 7.00pm SS dan en.suamie telah serbu di Qbay untuk mencari barang..dan setelah mencari akhirnya kami ketemuinya juga....lega....rasa macam nak meloncat jer....Harga pun murah sangat RM269.90  untuk Jenama TOSHIBA....yang SS beli nie memang cukup puas hati....peh nie boleh nak simpan macam-macam file, lagu, movie dan all the info....serious memang happy gila....

Kalau bertahun-tahun dulu SS hanya beli 150GB jer dalam RM180...masa dulu murah.tapi sekarang nie dah full sebab terlalu banyak barang dalam dia....Tapi tak buang..just add 1 lagi disk...


Inil…

Video Majlis Resepsi by Petaigraphy

Video Majlis Resepsi Raja Sehari Surianie & Rozainizam

Video ; sorry video tak berapa cantik sebab actual video in HD sangat besar dan susah nak upload, so SS convert bagi kecil sikit size dier...


Mungkin ada yang ternanti-nanto video yang SS nak upload kan... Akhirnya dapat juga upload my wedding reception video... Jom tengok dan layan... Memang sangat terasa macam artis nie... by The way...SS nak say a thousand thanks to Petaigraphy sebab telah menghasilkan sebuah video yang cukup indah dan menarik...Dan yang pastinya akan menjadi sebuah kenangan terindah SS dan juga suamie....
Insyaallah nanti SS try upload lagi video..sebab ada lagi 3 video untuk tontonan semua pembaca belog SS..
For those yang berminat nak buat tempahan video dia majlis anda, boleh la u`olls melayari laman web facebook dan search nama mereka iaitu : 
Petaigraphy Facebook : http://www.facebook.com/petaigraphy Contact Person : 019- 5577 789 Person Name : Azmeer

Ucapan :
Firstly nak ucakapkan jutaan terima kasih bua…

Menanti tahun Baru

Tak sabar nak menanti detik bermulanya Januari 2013...
Tahun yang memang SS nantikan....hehehhehe...
Kenapa???
Sebab banyak benda yang SS tak sabar nak tunggu dan tak sabar nak harungi dalam tahun tersebut...
Rasa teruja...Rasa excited dan rasa macam-macam lagi...

Hopefully tahun 2013 memberikan kemanisan yang cukup indah...


calender.....planning calender.....dairi semua dah ada....adakah ia akna digunakan sebaik mungkin???
Insyaallah.....


With Luv,
~sue~

Memory Of 2012...Welcome 2013

Welcome 2013

Tak sangka dalam tempoh setahun dah pun berlalu...Kini tengah menghitung hari menanti tahun baru 2013...Wah cepat sungguh masa berlalu....tahun depan dah masuk 26 tahun..hheheh tua dah umur nie....okaylah seperti biasa SS suka nak kumpulkan kenangan terindah SS sepanjang tahun 2012.Kenangan yang pahit dan juga yang manis....alahai....memang cukup indah..setiap tahun ada jer benda yang baru...Alhamdulillah rezeki yang dianugerahkan tuhan....Amin...
Jom kita tengok apa yang dapat SS kumpulkan sepanjang tahun 2012......
Januari

Bulan Januari ada bulan penghulu bagi setiap bulan..Dan pada setiap tahun SS sentiasa nantikan Bulan Januari sebab SS akan celebrate besday SS pada setiap 9 Januari..Tapi pada 9 Januari 2012...SS tak celebrate pun just ucapan daripada Tunang SS jer....itu dulu...hehehehe...Tapi next year???tak pasti lagi apa kelainan yang akan dapat...
Januari 2012 adalah satu tarikh yang memang cukup happy sebab SS dapat surat daripada Kerajaan Negeri...Untuk apa??Unt…

Welcome....our new family members

Assalammualaikum semua.... Alhamdulillah makin hari makjin ramai follower dalam belog SS nie..Suka sangat ( lallalalalalla).....sambil nyanyi goyang kepala..hehehhehe comeylah konon....hehehhe...bila baca tajuk jer sure ramai yang rasa teruja dengan entry kali nie....Okaylah entry kali nie memang paling best SS nak cerita dengan u`olls semua...Mungkin ada yang dah tahu..dan mungkin ada yang belum tahu lagi....hehehehe....malu pulak nak cerita....
I`M PREGNANT
itulah yang boleh SS bagitau kat u`olls yang membaca entry ini...Alhamdulillah memang SS tak sangka dalam tempoh 2 bulan berkahwin...Kami telah dianugerahkan orang ke-3 dalam keluarga baru kami....amin...SS sangat bersyukur....Suami cukup happy bila dapat tahu yang dia nak jadi AYAH.... Tapi pada masa nak dapat tahu yang SS preggy nie memang cukup menyiksakan..sampaikan SS terlantar atas katil tak boleh bangun....nak tahu???jom SS kongsi pengalaman SS sebelum SS dapat tahu yang SS nak jadi IBU...
Tepat pada tanggal 25 Okt 2012, S…

Siapa Minat Kucing??

New baby cat just born..... Inilah 2 ekor baby kucing yang baru dilahirkan 3 minggu sudah oleh ibu kucing Elison..... Snagat comel...dan sekarang nie depa nie dah besar....hehehhe sebab kuat minum susu... Ikutkan ada 3 ekor, tapi 1 dah mati sebab tali pusat tak putus....tinggal 2 jer... kali nie baru dapat 2 ekor anak kucing jantan yang ekor panjang...hehehhehe comel....
tapi sekarang nie SS tak boleh nak bela dah sebab kucing dah semakin banyak....so kepada sesiapa yang berminat boleh call SS untuk ambik kucing nie...
ITS FREE...tak ada bayaran yang SS caj....
Kepada yang berminat boleh call SS di no : 019-5434377....


My Way I Karaoke

Happy Selasa day...

Hari nie kat opis ada Perhimpunan Bulanan Jabatan...dan pada akhir perhimpunan tue, Pengarah Jabatan ada bagi Talk pada staff berkaitan Mencari Jati Diri...
Mulanya rasa perasaan tentang topik nie sebab dok bersembang kat belakang dewan...tapi bila lagu MY WAY ini dipasang..terus aku semangat dan menyanyi sekuat hati dan terus ada semangat untuk meneruskan kerjaya SS...

Walaupun SS rasa diri nie semakin DOWN...
Namun SS akan tetap berusaha untuk menjadi yang lebih baik dari sebelum ini...
Mencari seorang yang lebih bertanggungjawab...
Menjadi seorang yang lebih matang dan juga seorang yang lebih tegas..

agar...

Diri sentiasa dihargai...
Diri sentiasa direspect...
Diri sentiasa dipercayai...

Kesilapan dan kesalahan yang lepas tidak bermaksud SS akan silap buat selamanya...

Kini SS bangun dengan pantas untuk memulakan tugasan harian.....

With Luv,
~sue~

Luahan Hati Insan yang lemah

Tension dengan orang-orang yang berada disekeliling...
Semua kita kena jaga hati mereka.....
Kenapa???
Ada depa kira dan ambil kisah tentang perasaan dan kesengsaraan yang kita alami???
Pernah ker??

Asyik-asyik SS yang kena???Kenapa?? Sebab SS nie hati lembut..bila kena marah or jerkah SS kena ikut cakap ampa ka??? boleh buat macam tue??? tolonglah......tak perlu nak salahkan orang lain jika diri kita sendiri tak ambik peduli dengan apa yang kita ada!!!!!

Then bila dah salah sikit..terus nak salahkan orang....pernah anda ambil kisah daripada mula sampai habis??jika tak ada feedback yang diberi ada anda pk alternatif ke-2???Then bila dah jadi nak pendam dan akhirnya tembak pada orang lain sampai tak tahu punca dan arah tuju....Awat???ingat SS nie apa???SS ada hati dan perasaan, jika SS nie seorang yang pentingkan diri sendiri.....jangan harap anda boleh dapat apa yang anda mahu......bayangkan jika anda buat salah???apa yang anda nak buat???MINTA MAAF???surelah...Tapi kalau MAAF tak la…

Saya semakin GEMUK!!!!!!

Alahai badan..alahai nyawa.... itulah yang mampu SS nak ungkapkan dari bibir mulut yang terukir indah ini..hehehehe...... alahai sedih jer bila cakap pasai naik badan nie.... Semua baju dah mengketatkan kainnya....bukan kain tapi badan dah naik sebab makan banyak... Siap nak keluar nak bersiap kena salin 3-5 kali untuk mencari baju yang sesuai..baru rasa selesa nak keluar berdating bersama suami..alahai tension...
BAru jer shopping baru-baru nie beli baju ala-ala peplum..tapi sedih tak boleh pakai sebab ketat dah..tidakkkkk... Berat badan SS dah naik....peh nie kena pakai pulak baju En.Suami yang besaq besaq...



With Luv,
~sue~

Pengumuman : Cancel All Appointment

Salam semua....
Terima kasih sebab masih sudi membaca belog SS yang semakin hari semakin ramai yang follow.Dan terima kasih juga sebab ada yang sudi massage di FB SS nak bertanya dan berkongsi info...insyaallah SS akan tolong mana yang SS mampu...

Tapi sekarang nie SS ingin memohon ampun pada semua kengkawan, mahupun pelanggan yang ingin bertanya tentang pakej atau berkaitan pelamin, SS minta ,maaf sebab buat masa sekarang nie SS terpaksa untuk cancel semua appointment buat masa sekarang. Sebab SS tak berapa sihat...Insyaallah klu SS dah okay sikit...SS akan hubungi anda untuk buat appointment...okay..Doakan kesihatan SS okay...berkat doa kengkawan insyaallah akan tuhan makbulkan..

Amin...


With Luv,
~sue~

Album kahwin by PADI STUDIO

Masih lagi berada didalam mood pengantin baru...hehheheheh....bolehkan...biasalah baru jer 2 bulan berkahwin....Ha...mood pengantin baru masih ada lagi...jangan jelaous tau.....Okaylah SS nak kongsi dengan u`olls tentang album kahwin SS yang telah selamat sampai di tangan SS dan suami pada minggu lepas...Wow...apa yang boleh SS nak cakap memang tersangat puas hati..Terkesima seketika bila tengok sebuah brieftcase yang sangat exclusive dipegang oleh En.Photoman SS.

So lepas dah tengok tue...SS senyum simpul happy..hhaahahah...macam mana punya senyum lah tue...hahahahha..Inilah beg itu...


So bila dah buka beg James Bond tue...didalamnya ada terkandung 2 sampul kain berwarna putih iaitu kain yang membalut 2 buah album SS iaitu Majlis Nikah & Resepsi...Wow sangat kagum....tak sangka....


Dan inilah isinya...tadaaaa...Album kahwin SS bersama suamie tercinta....Actually album nie terpulang sendiri kepada pengantin nak macam mana...Tapi SS request SS nak 2 album yang berlainan. Baru bany…